Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGoogle Home klar i Danmark med bl.a. Netflix, Viaplay & Hue-integration - FlatpanelsDK

Google Home klar i Danmark med bl.a. Netflix, Viaplay & Hue-integration

09 Oct 2018 | Rasmus Larsen |

Google Home-salget i Danmark starter i dag og enheden kan leveres fra den 24. oktober, hvor den samtidig vil kunne forstå dansk. Det bliver blandt andet muligt at afspille indhold fra Netflix og Viaplay på tv’et via stemmekommandoer samt at styre lyset med Philips Hue.

Google Home i Danmark

For cirka en måned siden lærte stemmeassistenten Google Assistent dansk og i denne måned lanceres Googles forbundne højttaler i Danmark. Google siger, at den udover danske ord, forstår dialekter og vores kulturprægede udtryk.

- ”Hey Google, afspil The Crown på Netflix.”

Netflix har længe virket med Google Assistant, så man kan fremsøge indhold på Chromecast og Android TV via Google Home (med mikrofoner). Det vil også virke på dansk. En af udfordringerne med at søge efter musik og film/tv-indhold på dansk er, at mange titler er på engelsk. Google Assistant sørger for at sætninger med blandet sprog genkendes korrekt.


Google Home TV


En anden lanceringspartner er Viaplay. Integrationen vil, ligesom Netflix, gøre det muligt at starte afspilning af indhold fra Viaplay på tv-skærmen. YouTube burde også fungere, men det er dog ikke endeligt bekræftet af Google Danmark.

- ”Det betyder i praksis, at når man forbinder sin Viaplay-konto til en Google-konto i Google Home appen, kan man manøvrere rundt i Viaplay på sit Chromecast- eller Android-tv ved hjælp af stemmestyring. Viaplay-kunder vil derfor fremover kunne bruge stemmen til at søge og navigere i Viaplays store udbud af film og tv-serier, før de ser indholdet på selve tv’et,” forklarer selskabet. ”Eksempelvis kan Viaplays kunder starte nyeste afsnit af deres Viaplay-yndlingsserie ved hjælp af en simpel kommando: ”Hej Google, afspil afsnit et af ’Hånd i Hånd’ fra Viaplay på mit tv.”

Google Home kan også bruges til generelle stemmekommandoer til tv’et. Det dækker bl.a. over play/pause-kommandoer samt sluk/tænd-kommandoer.


Google Home TV


Styr lyset i hjemmet med Philips Hue

En tredje lanceringspartner er Philips Hue, som kan reagere på danske stemmekommandoer til Google Home. Det vil fungere fra den 24. oktober, hvor du bl.a. kan sige ”Ok Google, dæmp belysningen i stuen”.

- ”Google Home har efterhånden virket sammen med Hue i flere år, men har indtil nu kun fungeret på engelsk. Med lanceringen bliver det muligt at køre Google Home på dansk, og det er en kæmpe opgradering af vores Hue-systemer, der nu bliver endnu mere brugervenlige, og det er med til at øge smart home-styrken gevaldigt,” siger Andreas Bahnsen, produktchef for Philips Hue.

Google Home og Google Home Mini kan leveres i Danmark fra den 24. oktober, men kan forudbestilles fra i dag. Det er Elgiganten, som er lanceringspartner i Danmark.

- ”At vi nu kan tilbyde vores kunder smarte taleassistenter er enormt spændende. Vi har set en stærk efterspørgsel på smart-enheder igennem længere tid, og vi er nu klar til at kunne tilbyde denne innovation. Sammen med vores nye tjeneste Google Home setup, kan vi også hjælpe vores kunder med at tage produktet i brug. Google Home vil bidrage til at spare tid og samtidig forenkle hverdagen,” siger Peder Stedal, adm. direktør, Elgiganten.

De danske priser bliver hhv. 1.149 og 449 kroner. Med i købet følger YouTube Music Premium frem til 8. april 2019. Forudbestillinger sker på elgiganten.dk.Flere nyheder

Disney øger indholds-investering til over 200 mia. kroner i 2022

26 Nov 2021 |

Black Friday: Opdateret med Apple Store, Humac, B&O-butikker mm.

26 Nov 2021 |

Parknet hæver priserne på tv-pakker med op til 30 kr/md.

25 Nov 2021 |

DVB klar med første tuner-specifikation til kanaler i 8K UHD

25 Nov 2021 |

Samsungs The Frame ligner et hit og nærmer sig 2 mio. solgte TV

25 Nov 2021 |