Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAmazon presser Dolby Vision, Atmos & HDR10+ ned i afspiller til 325 kr. - FlatpanelsDK

Amazon presser Dolby Vision, Atmos & HDR10+ ned i afspiller til 325 kr.

05 Oct 2018 | Rasmus Larsen |

Fire TV Stick 4K lanceres ikke i Danmark i første omgang, men Amazons produkter er nogle af de toneangivende for udviklingen på tv-markedet. Den lille afspiller klarer 4K, Dolby Vision, Dolby Atmos og HDR10+ og koster kun 325 kr. i USA.

Første med Dolby Vision & HDR10+

Amazon kan med lanceringen prale af at have den første afspiller, som håndterer både Dolby Vision og HDR10+. Selskabet benytter også muligheden til at pointere, at Fire TV Stick 4K er den første ”stick” med både Dolby Vision og Dolby Atmos.

- “Vi har lyttet til vores kunder og presset på for at kunne tilbyde den komplette 4K-løsning, som de søger – alt sammen i kompakt nøgle-format,” sagde Eric Saarnio, chef for Amazon Devices, Europa.

Apple TV 4K tilbyder allerede Dolby Vision og Dolby Atmos, og har et mere robust udvalg af indhold drevet af iTunes. Lanceringen fra Amazon beviser dog, at de nye teknologier efterhånden kan håndteres på billig hardware. Selskabet siger, at processoren er op til 80% hurtigere end den forrige generation. Amazon tilbyder på nuværende tidspunkt kun indhold i Dolby Vision i USA og de har en enkelt tv-serie med Atmos i form af Jack Ryan-serien, der blev frigivet i august. Selskabet kommenterer ikke på, hvorvidt Dolbys formater virker med f.eks. Netflix app’en, men siger dog, at mere indhold er på vej.


 Fire TV Stick 4K


Dolby har medvind

Der er også glæde at spore hos Dolby, som nærmest måned for måned udbygger sit momentum med Dolby Vision+Atmos kombinationen, som er central i strategien om at gøre Dolbys teknologi de facto-standard hjemme i stuen.

- “Sammen gør Amazon og Dolby de bedste billed- og lydoplevelser mere tilgængelige,” sagde John Couling, SVP for kommercielle partnerskaber, Dolby Laboratories. “Fire TV Stick 4K gør det muligt for flere brugere at nyde deres favorit-underholdning i fuld flor gennem Dolby Vision og Dolby Atmos.”

Fire TV Stick 4K understøtter desuden stemmekommandoer via Amazon Alexa. Det sker med en mikrofon i fjernbetjeningen eller via Echo-produkter. Systemet understøtter ikke dansk, men selve FireTV-produkterne sælges heller ikke i Norden (udover en særlig basis-udgave). Forsøger man at importere dem, vil man opdage, at brugerfladen er geoblokeret udenfor de officielt understøttede regioner.

Hvornår Amazon for alvor melder sig ind i Norden med Fire TV-produkterne, vides ikke. Fire TV sælges typisk i de regioner, hvor Amazon også driver onlineforretning, men der er undtagelser såsom Frankrig. Fire TV Stick 4K koster i USA 50 dollars, hvilket svarer til 325 kroner. I Tyskland må de dog slippe 60 Euro, hvilket svarer til knap 450 kroner.Flere nyheder

Test: LG C1 OLED

10 May 2021 |

Home entertainment-marked næsten fordoblet siden 2015

10 May 2021 |

Paramount+ streamer egne film i forkert format: "Vi undersøger det"

07 May 2021 |

Deloitte-rapport: Forbrugerne vandt streaming-krigen

07 May 2021 |

Sony 2021 OLED TV nu i handlen

06 May 2021 |

Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

06 May 2021 |