Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix skal producere serier & film baseret på Narnia - FlatpanelsDK

Netflix skal producere serier & film baseret på Narnia

04 Oct 2018 | Rasmus Larsen |

Netflix har sikret sig rettighederne til at skabe nye tv-serier og film baseret på C.S. Lewis’ Narnia-bøger, som er solgt i over 100 millioner eksemplarer verden over.

Rettigheder til alle 7 bøger

Der er allerede lavet flere film baseret på The Chronicles of Narnia. Disney har lavet to, mens 20th Century Fox stod for den seneste, som blev udgivet i 2010. Det var meningen, at flere film skulle følge efter, men manglende succes satte en stopper for projektet.

Dette er første gang, at en virksomhed har fået lov til at erhverve rettighederne til alle syv bøger fra 50’erne, hævder Netflix. Bøgerne er blevet oversat til mere end 47 sprog og er solgt i mere end 100 millioner eksemplarer.

- ”Det er godt at vide, at folk over hele verden får mulighed for at se endnu mere fra Narnia, og at fremskridtene inden for teknologi og produktion gør det det muligt for os at bringe Narnia-eventyrene til live i hele verden,” siger Douglas Gresham, der er stedsøn til C.S Lewis. ”Netflix synes at være den allerbedste platform til at nå dette mål, og jeg ser frem til at arbejde sammen med dem.”


 Narnia


Netflix runder i løbet af året 1000 egenproduktioner, men Narnia er en af de få, som selskabet har valgt at fremhæve særligt. Hos Netflix er der da også glæde at spore over aftalen, som løber over ”mange år”.

- “C.S. Lewis’ elskede ’Chronicles of Narnia’-historier har skabt glæde hos generationer af læsere rundt om i verden,” siger Ted Sarandos, Chief Content Officer, Netflix. ”Familier over hele verden er begejstrede for karakterer som Aslan og for hele Narnia-universet, og derfor er vi så glade for at blive hjemsted for Narnia-historierne i de næste mange år.”

Netflix udgiver video i 4K-opløsning og HDR og har tidligere sagt, at alle større nye udgivelser produceres i formatet. Det bekræftes dog ikke konkret for Narnia, ligesom der heller ikke sættes dato på første udgivelse.

Med Narnia får Netflix en ægte franchise. Den skal i årene der kommer kæmpe om seertid med bl.a. The Lord of the Rings, som Amazon producerer, samt kommende tv-serier fra Disney, som får debut på selskabets nye streamingtjeneste. Franchises, som har været kendt fra det store lærred, skal nu øjensynligt afprøves i serie-format hos streamingtjenester.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Rygte: PS5 Pro bliver tre gange så kraftig som PS5

18 Mar 2024 |

Første danske streaming-apps bekræftet til FireTV

18 Mar 2024 |

DRs nye tv-arkiv 'Gensyn' åbner i dag på DRTV

15 Mar 2024 |

Ny Beoconnect Core forbinder gamle B&O højttalere til ethvert TV

15 Mar 2024 |

TCL's næste flagskib forventes at have 14000 miniLED zoner, 6500 nits

13 Mar 2024 |