Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonEU-Parlamentet vedtager 30% indholdskvote for Netflix m.fl. - FlatpanelsDK

EU-Parlamentet vedtager 30% indholdskvote for Netflix m.fl.

03 Oct 2018 | Rasmus Larsen |

Det ligger så godt som fast, at Amazon, Netflix, HBO og andre streamingtjenester tvinges til at have minimum 30% europæisk indhold i kataloget. EU-Parlamentet har stemt for lovforslaget.

Streamingtjenester pålægges kvoter

Forslaget kom på bordet i maj 2016. Dengang var ambitionen at tvinge Netflix m.fl. til at have 20% europæisk indhold i kataloget. I det endelige lovforslag blev ambitionen hævet til 30% – og potentielt endnu højere i de enkelte EU-lande.

Et flertal i EU-Parlamentet har stemt for lovforslaget (stemmefordeling: 452-132). Dermed mangler kun den formelle godkendelse i Ministerrådet, hvorefter EU-lande har 21 måneder til at implementere reglerne i national lovgivning. De enkelte lande kan vælge at hæve kvoten til 40%, herunder en andel lokaltproduceret indhold.

- ”For at støtte den kulturelle mangfoldighed i den europæiske audiovisuelle sektor har MEPerne sikret, at 30% af indholdet på abonnementsbaserede streamingtjenester skal være europæisk,” fremgår det i en pressemeddelelse fra EU-Parlamentet.


 Netflix EU-kvote


Danske politikere vil pålægge udenlandske streamingtjenester en omsætningsforpligtelse på 2%, der skal investeres i dansk indhold. Det fremgår af Medieaftalen 2019-2023, men de nærmere betingelser fastsættes først senere på året.

EU vil senere på måneden fremlægge tal for, hvor meget europæisk indhold de forskellige streamingtjenester tilbyder på nuværende tidspunkt.

EU-Parlamentet stemte i samme omgang for forslaget om at begrænse reklamer i børneprogrammer, herunder ”product placement”. Indsamlet data på børn må heller ikke benyttes i kommerciel sammenhæng. Disse regler gælder abonnementstjenester og gratistjenester såsom YouTube og Facebook. Det gælder også ved live-streaming.

Herudover må reklamer på tv- og radio-sendefladen mellem kl. 6.00 - 18.00 udgøre højest 20%. Det samme gælder specifikt i tidsrummet 18.00 – 00.00.

- Kilde: EU-ParlamentetFlere nyheder

Sony: PS5 får HDMI 2.1 VRR-support med fremtidig opdatering

24 Nov 2020 |

Xbox Series X controller-support til Apple TV – måske også DualSense

24 Nov 2020 |

'Verdens første' 55" AMQLED udviklet af kinesiske BOE

24 Nov 2020 |

Infuse kommer til macOS

23 Nov 2020 |

Equinox: Ny dansk Netflix-serie får premiere 30. december

23 Nov 2020 |

LG lancerer nyt 'wallpaper' OLED TV med opfrisket design

20 Nov 2020 |