Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG lancerer 2. generations wallpaper OLED - FlatpanelsDK

LG lancerer 2. generations wallpaper OLED

26 Sep 2018 | Rasmus Larsen |

De ultratynde skærme, som har fået tilnavnet ’wallpaper’ fordi de hænger på væggen vha. magneter, er nået anden generation. LG W8 har opgraderet panel, ny videoprocessor og HFR. Den er nu i handlen.

LG W8 wallpaper OLED

Fremmødte på CES-messen blev i 2017 vidne til lanceringen af en ultratynd skærm. LG havde årene forinden proklameret, at OLED ikke kun ville løfte billedoplevelsen, men også muliggøre helt nye designløsninger. Det var W7-modellen beviset på.

Ved lanceringen luftede LG selv bud på, hvad w’et stod for. Det var alt fra ”window to the world” til ”wall display”. Det lå dog i luften, efter mange års snak om tapet-skærme, at tilnavnet skulle blive wallpaper. Og sådan blev det.


 LG W8 wallpaper OLED


Nu kommer anden generation. Den nye W8-model har et opgraderet OLED-panel, ny Alpha 9 videoprocessor, webOS 4.0 samt understøttelse af HFR (High Frame Rate). Sidstnævnte indebærer, at skærmen kan modtage og vise video optaget i 100 eller 120 billeder per sekund, men dog ikke via HDMI-forbindelsen. Skærmene har 4K-opløsning og understøtter naturligvis HDR, herunder Dolby Vision.

Selskabet forklarer, at soundbaren til W8 i store træk er identisk med den soundbar, som forgængeren W7 var udstyret med. Den har bl.a. loftvendte enheder og kan levere Dolby Atmos-lyd. Det er også i soundbaren, at alt styreelektronikken sidder, så selve skærmen kan blive så tynd som mulig. OLED-skærmen måler 6 mm i tykkelsen og ville være endnu tyndere, hvis der ikke skulle sidde magneter på bagsiden.


Wallpaper OLED er stadig dyr

Alt dette har dog sin pris og den dårlige nyhed er, at prisen er faldet marginalt i forhold til første generation. 65-tommer W7 blev introduceret til 64.999 kroner og 65-tommer W8 koster ved lancering 59.999 kroner. 77-tommer W8 er stadig uproportionel dyr med sit prisskilt på 134.999 kroner.

Det er stadig muligt at få fingerene i sidste års W7 wallpaper-model, der i perioder har været på tilbud til 27.777 kroner.


 LG W8 wallpaper OLED


En af grundene til, at prisen stadig er så høj er, at LG sidder eksklusivt på wallpaper-panelet. Da vi turnerede IFA-messen sidste år, spottede vi prototyper hos adskillige producenter. Da vi vendte tilbage til Berlin og IFA-messen tidligere på måneden var næsten alle prototyperne væk.

Så længe der ikke er konkurrence, vil prisen forblive høj, da det vel nok er markedets mest unikke tv-skærm. Samsung tilbyder også skærme med styreelektronik i separat boks, men de er baseret på LCD-teknologi og er derfor ikke nær så tynde og lette.

65-tommer LG W8 er i handlen nu. 77-tommer W8 frigives senere. Danske priser fremgår af tabellen nedenfor.

LG 2018 OLED – priser & forhandlere

SerieFeaturesPris
LG W84K OLED
HDR & HFR
Wallpaper design
webOS 4.0
(65”)
(77”)

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |