Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonWiSA Ready er certificerings-program for TV, spilkonsoller mm. - FlatpanelsDK

WiSA Ready er certificerings-program for TV, spilkonsoller mm.

21 Sep 2018 | Rasmus Larsen |

WiSA (Wireless Speaker and Audio Association) har annonceret et ‘WiSA Ready’ certificeringsprogram for tv-skærme, spilkonsoller, computer og andre typer produkter. En USB-transmitter bliver tilgængelig senere på året.

WiSA Ready certificering

WiSA er en protokol til trådløs overførsel af HD-lyd imellem enheder såsom TV og højttalere. Ved at have en trådløs sender i afspilningsenden og en trådløs modtager i højttalerenden, kan man transmittere HD-lyd i op til otte kanaler.

Foreningen har nu annonceret er certificeringsprogram under navnet ’WiSA Ready’, som ”tydeligt skal identificere underholdningskilder – såsom TV, spilkonsoller eller computere – der er klar til at levere op til otte kanalers high-definition lyd til WiSA-certificerede højttalere, når afsenderenhed er forbundet til en WiSA USB-transmitter”.

USB-senderen ”forbindes nemt til WiSA Ready-kilder”, lyder det fra foreningen, der tilføjer, at den muliggør ”trådløs multikanals kommunikation med lav forsinkelse, tæt synkronisering og high-definition lyd imellem alle WiSA-certificerede komponenter”. Den lanceres i fjerde kvartal af året.

- “WiSA Ready-certificeringen er afgørende for at styrke vores mission om at levere indlevende, trådløs lyd til de brugere, som ønsker ekstraordinære lydoplevelser,” siger Tony Ostrom, chef for WiSA. “Producenter af forbrugerelektronik, der udnytter WiSA-certificeret teknologien, vil fremskynde udbredelsen og tilgængeligheden af indlevende lyd, samtidig med, at de løfter underholdningsoplevelsen til nye højder.”


WiSA


LG, Xbox & Harman - men dongle er påkrævet

Medlemslisten hos WiSA tæller LG, Microsoft Xbox, Bang & Olufsen, Harman Kardon, Sound United (Denon, Marantz, Polk m.fl.), Eastech, JBL, Klipsh, axiim, Pioneer, Almando, Primare, GoldenEar og Electrocompaniet. Nogle af producenterne har allerede lancereret produkter, mens andre endnu ikke har kommenteret på planerne eller blot for nyligt har præsenteret produkter.

WiSA er en af flere trådløse lydsystemer, men i stedet for at putte det i kassen af multirums-systemer, bør man tænke på det som en protokol for trådløs lyd. Protokollen opererer i det relativt ubrugte 5,2-5,8 GHz frekvensbånd og det hævdes, at forsinkelsen ved 24-bit HD-lyd er lavere end 5 ms.

Der er momentum bag, men dog stadig relativt få kompatible produkter på markedet. Det nye ’WiSA Ready’ initiativet kan muligvis øge udbredelsen, men selv hvis din næste tv-skærm er certificeret, skal du stadig investere i en USB-dongle for at komme i gang – teknologien er ikke indbygget direkte i skærme.

Prisen på ’WiSA Ready USB Transmitter’ - som bliver det fulde modelnavn - oplyses ikke, men foreningen påpeger, at ”dette nye program forenkler opsætningen hos forbrugere og reducerer omkostningerne ved at erstatte AV-receivere og trådløse hubs med billigt USB-tilbehør”.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |