Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonUEFA udvikler egen streamingtjeneste - FlatpanelsDK

UEFA udvikler egen streamingtjeneste

19 Sep 2018 | Rasmus Larsen |

UEFA, der står bag bl.a. Champions League og Europa League, vil lancere egen streamingtjeneste, som til at starte med skal supplere dækningen på tv-kanalerne. Det skriver den spanske avis Palco23.

UEFA-streamingtjeneste

Du vil fortsat kunne finde Champions League-kampene på sendefladen, når du tænder din tv-skærm. Marketingchefen for UEFA – sammenslutningen af europæiske fodboldforbund – forklarer, at tjenesten til at starte med skal være komplementær til tv-kanalernes dækning.

- "Vi vil ikke konkurrere med dem (tv-kanalerne, red), men være komplementær takket være den store bredde, vi har,” sagde Guy-Laurent Epstein, Marketing Director, UEFA, til avisen

Det betyder konkret kampreferater, forsinkede kampe, ’behind-the-scenes’ indhold, magasinprogrammer og opsummeringer. Herudover vil der bliver live-streamet kampe fra kvindeligaer og ungdomsligaer, såfremt de ikke sendes på tv-kanaler.


 UEFA Champions League


Direkte kontakt med fans

Han forventer ikke store forandringer med hensyn til, hvordan bl.a. Champions League og Europa League sendes på den korte eller mellemlange bane. Om tjenesten på længere sigt skal bruges som springbræt til at tilbyde en tjeneste, hvor man kan købe sig adgang til kampene, må tiden vise.

- “Den er ikke klar endnu, men vi bygger allerede vores egen streamingplatform for at gå længere med indholdet,” tilføjer Epstein. ”Det giver os muligheden for at tale direkte med fans. Det er en markant ændring i den måde, vi opbygger et fællesskab.”

UEFA kunne også i sidste måned meddele, at Facebook skal sende 32 Champions League-kampe per sæson i Latinamerika. Heriblandt Champions League-finalen.

Sports-tv ændrer sig i disse år. I Danmark har vi senest været vidne til, hvordan La Liga og Serie A er rykket fra tv-kanaler til at være et eksklusivt tilbud på Strive Sport-tjenesten. I går kunne Viaplay bekræfte, at de har sikret sig rettighederne til EM 2020. Der har endnu ikke været forskydninger i de allerstørste sportsligaer, men vi ser i disse år de første skridt mod mere fokuserede sportstjenester, hvor mellemmanden er skåret fra.

Guy-Laurent Epstein indtager senere i dag talerstolen vedkonferencen SportBusiness Summit, hvor han formentlig vil præsentere yderligere detaljer.

- Kilde: Palco23 via SportBusinessFlere nyheder

Sony 2021 OLED TV nu i handlen

06 May 2021 |

Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

06 May 2021 |

Loewe gør comeback i Norden

06 May 2021 |

Netflix's første danske film, 'Kærlighed for voksne', kommer også på TV 2

06 May 2021 |

Medie: Disney & Warner i opgør med danske biografers eksklusiv-periode

05 May 2021 |

Mangel på PS5 & Xbox konsoller kan vare året ud

05 May 2021 |