Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFodbold-EM 2020 skal sendes på Viaplay og DR - FlatpanelsDK

Fodbold-EM 2020 skal sendes på Viaplay og DR

18 Sep 2018 | Rasmus Larsen |

Samtlige kampe under fodbold-EM 2020 vil kunne streames på Viaplay, der samtidig har købt eksklusive rettigheder til udvalgte kampe. Visse kampe sendes på DR, der i dag har offentliggjort en spareplan, hvor sporten nedprioriteres.

EM 2020 på Viaplay

Alle 51 kampe fra EM-turneringen vises på Viaplay. Det har NENT (tidl. MTG) i dag bekræftet i en pressemeddelelse. De vil desuden have eksklusive rettigheder til at vise fire kampe i Parken i København, tre gruppespilskampe (d. 13. juni, 18. juni, 22. juni) samt en ottendedelsfinale den 29. juni.

Herudover skal DR vise en del af EM-kampene.

EM 2020 spilles i 12 forskellige byer i 12 forskellige europæiske lande, herunder Danmark. Såfremt Danmark kvalificerer sig, har Viaplay de eksklusive rettigheder til en af Danmarks kampe i Parken. DR vil vise de to øvrige samt eventuelle slutspilskampe.

- ”Det her er en fantastisk nyhed for Nordic Entertainment Group. At få muligheden for at dække et EM, der delvist afvikles i Danmark er virkelig noget, vi glæder os til, og det er noget, som danskerne kan glæde sig til. Det bliver absolut en af de største sportsbegivenheder, der nogensinde har fundet sted i Danmark. EM-turneringen bliver større og mere omfangsrigt end nogensinde. Med kampe i 12 forskellige lande og byer bliver turneringen bredt endnu mere ud, end hvad vi har set før. Vi kommer til at sætte alle sejl til for at give danskerne den bedste dækning af EM. Vi er vant til at sætte barren højt fra vores dækning af Champions League, Premier League m.m., og vores mange dedikerede folk kan næsten ikke vente med at komme i gang i juni 2020,” siger Kim Mikkelsen, NENT’s Head of Sports.

NENT står også bag TV3-netværket, men det oplyses ikke om kampene skal sendes på disse kanaler. Det er første gang, at NENT (tidl. MTG) har sikret sig rettigheder til en EM-slutrunde i Skandinavien.


EM 2020Foto: TV3 Sport


Sport på Danmarks Radio

Danmarks Radio og Kulturministeriet har i dag offentliggjort public service-kontrakten for 2019-2023. DR har samtidig fremlagt en spareplan, som konsekvens af, at det fra politisk side er besluttet, at DR skal spare 20% over de kommende fem år.

I den forbindelse lød det fra DR, at sport skulle nedprioriteres. Public service-udbyderen vil dog stadig engagere sig i EM-slutrunden. Rettighederne til EM koster ”mange hundrede millioner kroner”, ifølge TV2.

- "Vi kommer fortsat til at prioritere at have de store sportsbegivenheder med offentlig interesse. Det kunne være EM og VM i fodbold. Eller OL. Men der er nogle sportsbegivenheder, som vi kommer til at vælge fra," sagde Maria Rørbye Rønn, DR's generaldirektør, på pressemødet om DRs spareplan.

Det er NENT, som har købt rettighederne til EM 2020, hvor dele af rettighederne herefter er sublicenseret til DR. Det ligger nuværende tidspunkt fast, at Viaplay sender samtlige kampe, men vi kender endnu ikke den konkrete sendeplan hos DR. Den øvrige fordeling af kampene vil blive udmeldt senere, melder NENT.

Åbningenskampen ved EM 2020 spilles den 12. juni i Rom. EM-finalen spilles den 12. juli i London.

- Kilde: NENT, TV2Flere nyheder

Test: LG C1 OLED

10 May 2021 |

Home entertainment-marked næsten fordoblet siden 2015

10 May 2021 |

Paramount+ streamer egne film i forkert format: "Vi undersøger det"

07 May 2021 |

Deloitte-rapport: Forbrugerne vandt streaming-krigen

07 May 2021 |

Sony 2021 OLED TV nu i handlen

06 May 2021 |

Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

06 May 2021 |