Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonIMAX er i dialog med Netflix m.fl. om at vise film i biografen - FlatpanelsDK

IMAX er i dialog med Netflix m.fl. om at vise film i biografen

17 Sep 2018 | Rasmus Larsen |

Selskabet har ”igangværende diskussioner med alle streamingtjenesterne om en IMAX-udgivelse”, bekræfter direktøren ved en Goldman Sachs-konference. Det skriver The Hollywood Reporter.

Netflix-film i biografen?

Du kan måske snart se nye film fra Netflix på det allerstørste lærred – i hvert fald, hvis du er villig til at betale ekstra.

- “Vi har igangværende diskussioner med alle streamingtjenesterne om en IMAX-udgivelse," lød det fra Richard Gelfond, direktør for IMAX, ved konferencen.

En sådan aftale kan give et selskab som Netflix, hvad de søger. Streamingkæmpen er blevet udelukket fra filmfestivalen i Cannes og har kæmpet med at få film kvalificeret til priser fordi reglerne typisk stipulerer, at en given film skal have været vist i biografen for at blive nomineret. IMAX kan derimod få adgang til en lind og voksende strøm af nye film – måske endda eksklusivt.

Richard Gelford kommer dog ikke nærmere ind på detaljerne, ej heller om han vil kræve eksklusivitet eller ej. Amazon har før ladet biografer få en eksklusivperiode, hvorefter film udgives på Amazon Video, hvorimod Netflix har afvist en sådan struktur. Fra selskabet har det lydt, at de kunder, som betaler for gildet, skal have adgang fra dag et.


IMAX


Gelford mener dog, at det er uundgåeligt, at i hvert fald de største filmtitler får en eller anden form for biografpermiere i dette spøjse nye hierarki, hvor streamingtjenesterne nedbryder udgivelsesvinduer, som hidtil har været fundamentet under filmbranchen.

- "Men med tiden, tror jeg, at det er uundgåeligt, at disse store blockbuster-titler, som folk bruger alle disse penge på, vil få en biografpremiere, og næsten med sikkerhed en IMAX-udgivelse," tilføjer han.

Der findes i skrivende stund to IMAX-sale i Danmark. De er beliggende i Aarhus og København.

Måske kan disse partnerskaber med streamingstjenester også hjælpe selskabet med at opbygge momentum i IMAX Enhanced-initiativet? Det må tiden vise.

- Kilde: Hollywood Reporter

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |