Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple svarer i sag om forsvundne iTunes-film - FlatpanelsDK

Apple svarer i sag om forsvundne iTunes-film

16 Sep 2018 | Rasmus Larsen |

Apple har sendt en udtalelse til CNET i sagen om en iTunes-kundes forsvundne film. Selskabet lægger vægt på, at de ikke sletter købte film og at den konkrete hændelse skyldes, at brugeren har ændret iTunes-region. 

Apple iTunes-sagen

Twitter antændte tidligere på ugen, da Anders da Silva, en iTunes-kunde, delte to emails fra Apple iTunes kundesupport, der tilsyneladende dokumenterede, hvordan iTunes havde slettet tre købte film og nægtet at refundere beløbene.

Apple har endnu ikke svaret på Flatpanels henvendelse, men de har sendt en udtalelse til CNET. Selskabet henviser til, at de tre film er forsvundet som resultat af, at kunden har skiftet iTunes-region. Apple lægger også vægt på, at de ikke sletter kunders film – i hvert fald ikke downloadede versioner.

- "Any movies you've already downloaded can be enjoyed at any time and will not be deleted unless you've chosen to do so. If you change your country setting, some movies may not be available to re-download from the movie store if the version you purchased isn't also available in the new country. If needed, you can change your country setting back to your prior country to re-download those movies," lyder det fra Apple i en udtalelse til CNET.

Anders da Silva bekræfter overfor CNET, at han er flyttet fra Australien til Canada, og at han derfor har opdateret region, adresse og betalingsoplysninger på iTunes. De manglende filmtitler er Cars, Cars 2 og The Grand Budapest Hotel, og selvom alle tre er tilgængelige i såvel den australske som den canadiske del af iTunes, lader versionerne til at variere. Anders da Silva tilføjer, at han efter regionsskiftet stadig har adgang til alle andre købte film.

Så hvorfor har iTunes-regionen en rolle at spille? Det skyldes rettigheder samt det faktum, at der udgives forskellige versioner af film, afhængigt af region (pga. aldersgrænse, censur mm.).

- "I have other purchases made while in Australia, and using the same Australian iTunes account, that are working perfectly fine," siger Anders da Silva til CNET. "I fell into a licensing crack, it seems."

Som Flatpanels forklarede i den tidligere artikel, forbliver købte film som regel tilgængelige i kundens bibliotek – til streaming og download – selv hvis iTunes vælger at stoppe salget. I dele af Europa har Apple eksempelvis stoppet salget af de udvidede versioner af Ringenes Herre, men disse film findes stadig i brugernes biblioteker.


Apple TV


Digitale spærringer

I en ideel verden skal kunder naturligvis kunne flytte frit imellem lande uden at miste adgang til digitale køb, men vi kender alle Hollywoods praksis med at regionslåse DVD og Blu-ray-film. Situationen er ved at blive bedre, men det tager tid.

CNET spekulerer i, at Anders da Silva kan få adgang til de forsvundne tre film ved midlertidigt at skifte iTunes-region, hvorefter han kan downloade dem til opbevaring. Han forsøgte, men måtte opgive, da iTunes kræver, at han angiver faktureringsadresse. Han ville i så fald også miste canadiske abonnementer og iTunes-kredit.

Apple foreslår, at iTunes-brugere downloader en digital kopi af film, da dette vil sikre, at de forbliver tilgængelige ”til enhver tid”. En af de digitale spærringer er dog det faktum, at iTunes-film i 4K HDR endnu ikke kan downloades. Man får kun HD-udgaven.

En anden løsning ville være, at Apple tillod kunderne at ”downloade” – eller gemme – kopier af film i iCloud.

Udtalelsen fra Apple kunne godt være mere detaljerig, men CNETs version af hændelsesforløbet lyder bestemt plausibelt. En af årsagerne til, at sagen eksploderede, var de problematiske emails, som Anders da Silva modtog som svar på sine henvendelser. Det kunne have været undgået, men samtidig må det konstateres, at visse digitale spærringer består.

- Kilde: CNETFlere nyheder

Google TV kan få fitness og smart home-styring i 2022

17 Jan 2022 |

'Hotel Transylvania 4' skipper biografen, har premiere på Amazon i dag

14 Jan 2022 |

Xbox Series X ejere klager over problemer med UHD Blu-ray afspilning

14 Jan 2022 |

Hollywoods Filmmaker Mode udbygges til at bruge lyssensorer i TV

14 Jan 2022 |

2021 blev et endnu dårligere dansk biografår end 2020

13 Jan 2022 |