Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple iTunes slettede kundes købte film uden refusion - FlatpanelsDK

Apple iTunes slettede kundes købte film uden refusion

14 Sep 2018 | Rasmus Larsen |

En fælles frygt, når det kommer til digitale køb, er blevet til virkelighed for en canadisk kunde, som har fået slettet tre købte film fra sit iTunes-bibliotek. Apple har nægtet at refundere beløbene. Der er dog flere ubesvarede spørgsmål i sagen.

Opdatering: Apple har udsendt en udtalelse: Apple svarer i sag om forsvundne iTunes-film

Apple iTunes kan slette film

Apple iTunes opgraderer kvit og frit dine film til 4K HDR og Dolby Atmos, men filmbutikken kan også slette film fra dit bibliotek uden varsel. Det er skyggesiden af digitalt ”ejerskab”.

Twitter-bruger Anders da Silva har været ude for sådan en episode. Han har delt to emails fra Apple iTunes kundesupport, der dokumenterer, hvordan iTunes har slettet tre af de film, som han har købt på den canadiske del af tjenesten. Filmstudiet og titlerne kendes ikke.

Da Anders krævede beløbene refunderet, nægtede Apple. Selskabet tilbyder i stedet kredit til lejefilm og tilføjer, at iTunes blot er "et butiksvindue, der giver indholdsleverandøren en platform eller et sted til at sælge deres varer". Apple henviser til gældende vilkår og betingelser, men uagtet de juridiske tekster, benytter iTunes ordet ’køb’ fremfor ’leje’ eller ’licens’, når de henvender sig til forbrugere. Hans tweets er sidenhen gået viralt.

I kølvandet på sagen har flere brugere påpeget, at en betydelig andel af deres købte 4K-film er blevet nedgraderet til HD-opløsning på iTunes over de seneste dage. Dette lader dog til at være en fejl forud for udrulningen af Dolby Atmos på mandag. I forbindelse med opdatering af vores iTunes-filmliste er vi stødt på flere eksempler, hvor film midlertidigt – typisk i 1-7 dage – er blevet nedgraderet til HD for efterfølgende at blive opgraderet til 4K HDR – og somme tider Dolby Atmos. Nogle af de seneste eksempler er Predator, Die Hard og Pan.Ubesvarede spørgsmål

På nuværende tidspunkt har vi udelukkende den information, som fremgår på twitter, så de præcise detaljer står ikke klart. Flatpanels forsøgte i går at få en kommentar fra Anders da Silva, men har ikke hørt tilbage. Apple er heller ikke vendt tilbage på henvendelse.

Der har før i tiden været adskillige eksempler på film eller indhold, som er forsvundet permanent eller midlertidigt fra iTunes-butikken, men indholdet forbliver som regel tilgængeligt i brugernes biblioteker. Flatpanels købte eksempelvis flere Pixar Shorts til testbrug helt tilbage i 2011. De sælges ikke længere på iTunes, men kan stadig streames og downloades via vores iTunes-konto. I dele af Europa har Apple også stoppet salget af de udvidede versioner af Ringenes Herre, men disse film findes stadig i brugernes biblioteker.

Så hvorfor er Anders film fuldstændig forsvundet? Det ved kun Apple og selskabet forbliver tavs. Vi opdaterer artiklen, hvis vi modtager et svar.

- Kilde: twitterFlere nyheder

Test: LG C1 OLED

10 May 2021 |

Home entertainment-marked næsten fordoblet siden 2015

10 May 2021 |

Paramount+ streamer egne film i forkert format: "Vi undersøger det"

07 May 2021 |

Deloitte-rapport: Forbrugerne vandt streaming-krigen

07 May 2021 |

Sony 2021 OLED TV nu i handlen

06 May 2021 |

Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

06 May 2021 |