Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix understøtter nu Dolby Atmos på Apple TV 4K - FlatpanelsDK

Netflix understøtter nu Dolby Atmos på Apple TV 4K

14 Sep 2018 | Rasmus Larsen |

Den seneste opdatering af Netflix app’en har tilføjet understøttelse af Dolby Atmos på Apple TV 4K. Netflix vil således være klar fra start, når tvOS 12 frigives på mandag.

Netflix Dolby Atmos

Netflix lancerede Dolby Atmos i juni 2017, men tilbød dengang kun support på ganske få enheder (Xbox One og LG 2017 OLED). De har nu tilføjet Apple TV 4K til listen over understøttede enheder.

Opdateringen kommer få dage før den offentlige udgivelse af tvOS 12. iTunes (og Vudu i USA) vil også tilbyde lyd i Dolby Atmos. Apple har fremhævet Netflix-indhold i sin Atmos-sektion siden starten, så det har været forventningen, at Netflix ville være en af lanceringspartnerne. Amazon begyndte at tilbyde Atmos-indhold i sidste måned, men har endnu ikke kommenteret på planerne for Apple TV.

Netflix tilbyder film og tv-serier såsom Bright, Lost in Space, Okja, Mudbound, Bright, Godless, Iron Fist og Dark i det objekt-baserede lydformat, dergiver et bredere lydbillede med bl.a. lyd ovenfra. Man har traditionelt koden lyd til faste kanaler, men med objekt-baserede lydformater ligger lyde lagret som objekter i et tre-dimensionelt felt.


Dolby Atmos


Brugere beretter, at Atmos-logoet () er synligt i Netflix, hvis man kører tvOS 12 og seneste version af app’en. Det bekræftes, at Iron Fist sæson 2 virker. Udover Netflix’s eget indhold, tilbyder Disneys Guardians of the Galaxy 2 lyd i Atmos-formatet.

For at få adgang til 4K, HDR og Dolby Atmos skal du abonnere på selskabets dyreste pakke. En internetforbindelse på minimum 3 Mb/s er påkrævet.

Apple frigiver tvOS 12 på mandag den 17. september, men hvis du er ivrig for at komme i gang allerede i denne weekend, kan du downloade den offentlige beta, som har nået ’golden master’ status. Det betyder, at den er identisk med den endelige version, som frigives offentligt.

Kilde: tak for tippet, Anders & Steen!Flere nyheder

Test: LG C1 OLED

10 May 2021 |

Home entertainment-marked næsten fordoblet siden 2015

10 May 2021 |

Paramount+ streamer egne film i forkert format: "Vi undersøger det"

07 May 2021 |

Deloitte-rapport: Forbrugerne vandt streaming-krigen

07 May 2021 |

Sony 2021 OLED TV nu i handlen

06 May 2021 |

Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

06 May 2021 |