Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFrustrerede Sony OLED ejere oplever vedvarende problem med dæmpet lys - FlatpanelsDK

Frustrerede Sony OLED ejere oplever vedvarende problem med dæmpet lys

07 Sep 2018 | Rasmus Larsen |

Ejere af Sony OLED bliver mere og mere frustrerede over selskabet, som stadig ikke har løst et åbenlyst problem med en lysdæmper, som blev introduceret via ny firmware for over et halvt år siden. Problemet vedbliver efter seneste opdatering, der havde til mål at rette det.

Opdateret 10.9.2018: Der er nu modstridende meldinger. En gruppe italienske ejere beretter, at seneste firmware ser ud til at have rettet lysdæmper-fejlen på deres skærme. På samme tid - og efter publicering af denne artikel - melder stadig flere ejere sig dog i koret, som mener, at fejlen ikke er løst. Visse ejere peger på, at Sony muligvis har ændret på algoritmen til læsdæmperen (så den bl.a. først slår ind efter længere tids brug).

Sony OLED dæmper lyset utilsigtet

Hele skærmen dæmpes midlertidigt mens brugeren ser video eller spiller spil. Algoritmen til lysdæmpningsfunktionen reagerer utilsigtet på grafiske elementer på skærmen i f.eks. spil eller målscoren under en fodboldkamp.

- “This significant issue completely ruined my enjoyment of the World Cup and now with the new football season and PRO14 rugby started last Friday, the problem persists,” sagde John Fraser, ejer af Sony A1 OLED. “It is absolutely shocking and certainly not what I subscribed too. My faith in Sony has been rocked by this and at present I would not recommend Sony to anyone.”

Fejlen var ikke til stede, da Sony lancerede sine OLED-tv – og det har intet at gøre med OLED-panelets ABL-dæmper. Det er i stedet et resultat af en firmwareopdatering (v6.2858), som blev rullet ud først i USA og sidenhen i Europa. Der blev ikke nævnt noget om en ny lysdæmer ved opdatering. Flere ejere begyndte at berette om fejlen i takt med, at opdateringen blev rullet ud. Flatpanels omtalte første gang problemet i juli, hvor Sony offentligt anerkendte fejlen og lovede at rette den. Den tidligere artikel henviser også til en optaget video, som illustrerer fejlen.

Ejere af high-end Sony OLED bliver stadig mere frustrerede. Særligt efter at Sony tidligere på ugen frigav ny firmware (v.6.5629), som indeholder denne udgivelsesnote: ”Forbedrer billedets lysstyrke under bestemte omstændigheder”.

Desværre har opdateringen ikke løst problemet, ifølge ejere på Sony Community forum, Flatpanels kommentarforum samt andre fora. Flatpanels er desuden blevet kontaktet af adskillige ejere, som bekræfter det samme. En ejer forklarer, at lysdæmpningen nu er lidt mindre synligt, men at det sker under samme forhold som tidligere, hvilket altså betyder primært spil og sport eller andre typer indhold med statiske elementer i billedet.

En anden ejer af Sony OLED siger, at tv’et er gået fra at være “perfekt” til at være en kæmpe skuffelse.

- “Update didn't fix the dimming issue ... They literally nerfed their TVs behind an anticipated Dolby Vision update, and they did it without alerting the consumer as to what was going to happen,” sagde Jenna. “It was perfect before, no problems at all, and the best TV by far that I've ever owned. Now I can't watch sports or game on it without feeling massively disappointed.”


Sony mener at kun A1 er påvirket

Sony insisterer på, at problemet kun vedrører A1-modellen, selvom flere ejere af AF8 beretter om samme problem. Selv efter Flatpanels første artikel, hvor yderligere AF8-ejere meldte sig i koret, har Sony fastholdt, at AF8 ikke er påvirket. Vi forsøger på nuværende tidspunkt at få fat i et eksemplar af AF8.

Flatpanels har presset på for at få en klar udmelding, bl.a. på IFA-messen og igen tidligere på ugen. I forbindelse med denne artikel har vi igen kontaktet selskabet for at gøre det klart, at vi forventer en klar tidslinje for, hvornår en fuld og kompromisløs fejlrettelse frigives. Ellers vil vi være være tvunget til at tage yderligere skridt.

Problemet med den løbske lysdæmper har nu varet ved i over et halvt år og ejere af nogle af Sonys allerdyreste tv-modeller befinder sig i et limbo, med kun vage løfter til at holde håbet i live. Det er svært at forstå, for alle involverede parter, hvorfor dette åbenlyse problem vedbliver, især taget i betragtning af, at der er tale om flagskibs-produkter. At rette fejlen burde være absolut topprioritet hos Sony, men det er det tydeligvis ikke.Flere nyheder

Samsungs "Neo QLED" står til at blive en tak dyrere end 2020 TV

19 Jan 2021 |

Microsoft udsender liste over eksklusiv-titler til Xbox i 2021

19 Jan 2021 |

Apple TV+ forlænger igen prøveperioden – nu til juli 2021

18 Jan 2021 |

MoreTV hæver prisen & genindfører mulighed for app

18 Jan 2021 |

TCL lover Android 11 til 2019 & 2020 Android TV

18 Jan 2021 |

WandaVision skyder i dag det store Marvel-show i gang på Disney+

15 Jan 2021 |