Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPhilips & Georg Jensen indgår designsamarbejde - FlatpanelsDK

Philips & Georg Jensen indgår designsamarbejde

07 Sep 2018 | Rasmus Larsen |

TP Vision (Philips i Europa) og Georg Jensen har i fællesskab designet og skabt Philips 9104, som skal lanceres i Europa i foråret 2019.

Smugkig på Philips PUS9104

De to selskaber forklarer, at de har fundet sammen baseret på “deres kærlighed for lys” samt brugen af ægte materialer af høj kvalitet. Resultatet heraf er Philips PUS9104-serien, som skal lanceres i 55 og 65 tommer.

Designsamarbejdet blev annonceret på IFA 2018, hvor selskaberne gav publikum et smugkig på de nye tv-skærme. De vil, naturligvis, byde på Ambilight, men der indgår også unikke detaljer.

- ”Med det lysende Ambilight, det polerede stål og det glatte glas, kombinerer Philips 9104 disse elementer,” lød det fra TP Vision, som producerer Philips TV i Europa. “De koniske fødder på 9104 er en reference til designet på de klassiske Georg Jensen produkter til hjemmet og de udstråler en særlig lethed med deres slanke silhuet. Derudover er de to mærker Philips og Georg Jensen diskret indgraveret på toppen af fødderne.“


 Philips and Georg Jensen


PUS9104 bliver del af Philips modelprogram for 2019. Den er baseret på et 4K IPS LCD-panel med en P5-videoprocessor. Skærmene er udstyret med 50W-højttalere samt Googles Android TV-platform, med Oreo præinstalleret. Fjernbetjeningen er skabt af poleret stål med synlig branding fra begge parter.

Tv-producenten benyttede lejligheden til at lægge vægt på sine europæiske rødder ved at sige, at de europæiske designtraditioner karakteriserer samtlige Philips tv-skærme. Georg Jensen kræver næppe den store introduktion på vores kanter, men deres arbejde med sølv og poleret stål blev fremhævet. Det blev desuden fremhævet, hvordan ”lyset fra de blå timer” i Danmark har været en inspiration for designet på mange af Georg Jensens produkter.

- “Den nederste del af tv’et er skabt i fint poleret stål, mens de andre kanter er lavet af glas, hvorfor de underbygger Ambilight-effekten. Det ædle design byder også på en bagside, som er delvist fremstillet i glas. Fra Georg Jensens farvepalette kommer den matte blå farve til stikforbindelserne og hovedkomponenterne,” lød det.


 Philips and Georg Jensen


Hvad er et Philips TV?

Samarbejdet er et af flere i Philips-lejren og det fordrer spørgsmålet: Hvor meget af et Philips TV, er et Philips TV i dag? Mærket Philips TV er licenseret af TP Vision, mens skærmpanelerne indkøbes primært hos LG.Display. Android-styresystemet udvikles af Google og lyden tunes af B&W. Georg Jensen er nu præsenteret som designpartner.

Ikke alle disse komponenter finder sammen i PUS9014-modellen og Ambilight er stadig selve definitionen af Philips. Modargumentet vil naturligvis være, at man ikke kan være ekspert indenfor alle områder. Ved at trække på kompetencer fra eksperter på andre områder, kan Philips muligvis skabe bedre produkter. Indtil videre ser det ud til at fungere. Efter nogle hårde år, viser Philips på ny styrke på det europæiske tv-marked.

PUS9104 er det første resultat af designsamarbejdet med Georg Jensen. Selskaberne har ikke kommenteret på, hvorvidt det er en engangsforestilling eller et langsigtet samarbejde. PUS9014 lanceres i foråret 2019 i 55 og 65-tommer formater. Priserne kendes endnu ikke.Flere nyheder

Philips præsenterer 2021 OLED TV i 48-77" med HDMI 2.1, Ambilight

27 Jan 2021 |

Nye Philips LCD TV får miniLED og HDMI 2.1

27 Jan 2021 |

YouSees nultakst på egne tjenester puster til debat om net-neutralitet

26 Jan 2021 |

Analytiker: Hold øje med niche-streamerne

26 Jan 2021 |

LG gør webOS tilgængeligt for andre TV-mærker under licens

25 Jan 2021 |

YouTube streamer nu i HDR på Xbox

22 Jan 2021 |