Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonEn statusopdatering på HDR10+ indhold - FlatpanelsDK

En statusopdatering på HDR10+ indhold

04 Sep 2018 | Rasmus Larsen |

Vi adspurgte de involverede parter i forbindelse med IFA 2018 og fik at vide, at 20th Century Fox og Warner Bros’ første HDR10+ indhold frigives senere på året. Rakuten vil også tilbyde indhold. Dolby Vision har dog et stort forspring.

Amazon og 20th Century Fox

Amazon frigav det første indhold i HDR10+ format i slutningen af 2017, men på debatfora diskuteres det stadig om indholdet overhovedet kan streames til kompatible Samsung TV.

Ud over Amazon, har vi udelukkende tilsagn fra HDR10+ alliancen og et par indholdspartnere om, at indholdet skam er på vej. Det konkurrerende Dolby Vision HDR-format har et stort forspring og stærke partnere såsom Apple, Amazon, Google, LG, Netflix samt alle Hollywood-studier, med undtagelse af 20th Century Fox, i ryggen.


 HDR10+


20th Century Fox er imod Dolby Vision så sammen med Samsung og Panasonic har de dannet HDR10+ alliancen. På IFA 2018 kunne TP Vision (Philips TV) meddele, at de nu også er officielt medlem.

- “En standardiseret licensproces har givet partnere, herunder indholdsskabere, tv-producenter og andre producenter, mulighed for nemt at inkorporere HDR10+ teknologi,” sagde Danny Kaye, Executive Vice President hos 20th Century Fox. “Vi er begejstrede for interessen fra de tidlige partnere samt et udvidet HDR10+ økosystem, der vil løfte billedoplevelsen hos alle seergrupper.”

Men hvad med indhold fra 20th Century Fox?

- “20th Century Fox har forpligtet sig til at indarbejde HDR10+ i kommende udgivelsesplaner. Studiet evaluerer på nuværende tidspunkt adskillige titler med henblik på at frigive dem på markedet, og planlægger at annoncere tilgængelighed indenfor de kommende uger,” oplyser alliancen på IFA 2018.


Warner Bros og Rakuten

Warner Bros har tidligere sagt, at de vil frigive et “stort katalog med over 75 4K HDR-titler til hjemmet”, men det står ikke klart, hvordan Warner påtænker at gøre det. Udmeldingen indikerer, at studiet går sammen med en streamingpartner om at tilbyde indhold.

HDR10+ alliancen tilføjer, at Warner Bros vil “frigive deres brancheførende katalog af 4K-titler i HDR10+ senere på året”. Warner Bros tilbyder desuden film i Dolby Vision.

Herudover har Rakuten TV annonceret, at de vil gøre HDR10+ indhold tilgængeligt på Samsung TV. Tjenesten er ikke på nuværende tidspunkt tilgængelig i Norden, men opererer i andre europæiske lande såsom Italien, Holland, Spanien, Storbritannien og Tyskland.

- “Samsung er vores premium-partner i denne henseende, og vores kommende samarbejde om HDR10+ styrker vores forpligtelse om at være video-on-demand referenceplatformen på Smart TV. Med dynamiske metadata tilføjet HDR-signalet, kombineret med det bredeste 4K HDR-katalog af nye udgivelser, som vi på nuværende tidspunkt tilbyder til europæiskere ejere af Smart TV, er vi overbeviste om, at Rakuten TV vil levere en uforglemmelig biografoplevelse i stuen,” sagde Sidharth Jayant, Global Product Director hos Rakuten TV.

Det er alt. Et år efter, at HDR10+ samarbejdet officielt blev skudt i gang på IFA 2017, har alliancen stadig ikke noget særligt at fremvise. Med forsvindende lidt indhold, kun tre tv-producenter (Samsung, Panasonic og Philips) og kun to store Hollywood-studier (Fox og Warner) ombord, står HDR10+ fortsat svagt i konkurrencen mod Dolby Vision. Teknisk set kan tv-skærme sagtens understøtte begge formater, men producenterne ser ud til allerede at have valgt side.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |