Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonEn statusopdatering på HDR10+ indhold - FlatpanelsDK

En statusopdatering på HDR10+ indhold

04 Sep 2018 | Rasmus Larsen |

Vi adspurgte de involverede parter i forbindelse med IFA 2018 og fik at vide, at 20th Century Fox og Warner Bros’ første HDR10+ indhold frigives senere på året. Rakuten vil også tilbyde indhold. Dolby Vision har dog et stort forspring.

Amazon og 20th Century Fox

Amazon frigav det første indhold i HDR10+ format i slutningen af 2017, men på debatfora diskuteres det stadig om indholdet overhovedet kan streames til kompatible Samsung TV.

Ud over Amazon, har vi udelukkende tilsagn fra HDR10+ alliancen og et par indholdspartnere om, at indholdet skam er på vej. Det konkurrerende Dolby Vision HDR-format har et stort forspring og stærke partnere såsom Apple, Amazon, Google, LG, Netflix samt alle Hollywood-studier, med undtagelse af 20th Century Fox, i ryggen.


 HDR10+


20th Century Fox er imod Dolby Vision så sammen med Samsung og Panasonic har de dannet HDR10+ alliancen. På IFA 2018 kunne TP Vision (Philips TV) meddele, at de nu også er officielt medlem.

- “En standardiseret licensproces har givet partnere, herunder indholdsskabere, tv-producenter og andre producenter, mulighed for nemt at inkorporere HDR10+ teknologi,” sagde Danny Kaye, Executive Vice President hos 20th Century Fox. “Vi er begejstrede for interessen fra de tidlige partnere samt et udvidet HDR10+ økosystem, der vil løfte billedoplevelsen hos alle seergrupper.”

Men hvad med indhold fra 20th Century Fox?

- “20th Century Fox har forpligtet sig til at indarbejde HDR10+ i kommende udgivelsesplaner. Studiet evaluerer på nuværende tidspunkt adskillige titler med henblik på at frigive dem på markedet, og planlægger at annoncere tilgængelighed indenfor de kommende uger,” oplyser alliancen på IFA 2018.


Warner Bros og Rakuten

Warner Bros har tidligere sagt, at de vil frigive et “stort katalog med over 75 4K HDR-titler til hjemmet”, men det står ikke klart, hvordan Warner påtænker at gøre det. Udmeldingen indikerer, at studiet går sammen med en streamingpartner om at tilbyde indhold.

HDR10+ alliancen tilføjer, at Warner Bros vil “frigive deres brancheførende katalog af 4K-titler i HDR10+ senere på året”. Warner Bros tilbyder desuden film i Dolby Vision.

Herudover har Rakuten TV annonceret, at de vil gøre HDR10+ indhold tilgængeligt på Samsung TV. Tjenesten er ikke på nuværende tidspunkt tilgængelig i Norden, men opererer i andre europæiske lande såsom Italien, Holland, Spanien, Storbritannien og Tyskland.

- “Samsung er vores premium-partner i denne henseende, og vores kommende samarbejde om HDR10+ styrker vores forpligtelse om at være video-on-demand referenceplatformen på Smart TV. Med dynamiske metadata tilføjet HDR-signalet, kombineret med det bredeste 4K HDR-katalog af nye udgivelser, som vi på nuværende tidspunkt tilbyder til europæiskere ejere af Smart TV, er vi overbeviste om, at Rakuten TV vil levere en uforglemmelig biografoplevelse i stuen,” sagde Sidharth Jayant, Global Product Director hos Rakuten TV.

Det er alt. Et år efter, at HDR10+ samarbejdet officielt blev skudt i gang på IFA 2017, har alliancen stadig ikke noget særligt at fremvise. Med forsvindende lidt indhold, kun tre tv-producenter (Samsung, Panasonic og Philips) og kun to store Hollywood-studier (Fox og Warner) ombord, står HDR10+ fortsat svagt i konkurrencen mod Dolby Vision. Teknisk set kan tv-skærme sagtens understøtte begge formater, men producenterne ser ud til allerede at have valgt side.Flere nyheder

YouSee Discovery tvist

Overblik: Tv-programmerne & sporten der forsvinder hos YouSee fra 2020

18 Oct 2019 | Rasmus Larsen |
Nvidia Shield

Nye Nvidia Shield-enheder har 4K Dolby Vision, Tegra X1+ chip, ny fjernbetjening

18 Oct 2019 | Rasmus Larsen |
Tv-kanaler

Netflix om Disney+, Apple TV+: Vil fremskynde overgang fra lineært tv

17 Oct 2019 | Rasmus Larsen |
Mutazione dansk spil

3 danskudviklede spil i Apple Arcade når "stort internationalt publikum"

17 Oct 2019 | Rasmus Larsen |
Google Daydream VR

Google dropper VR-satsning

17 Oct 2019 | Rasmus Larsen |
Klip tv-kablet

Mange danskere har klippet tv-kablet

16 Oct 2019 | Rasmus Larsen |
Google Stadia på TV

Google Stadia går i luften fra d. 19. november - her er spillene

16 Oct 2019 | Rasmus Larsen |
Disney

Begrænset TV-support vil bremse Disney+ & Apple TV+, mener IHS

15 Oct 2019 | Rasmus Larsen |