Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNye soundbarer fra Bose får Airplay 2 og stemmeassistenter - FlatpanelsDK

Nye soundbarer fra Bose får Airplay 2 og stemmeassistenter

03 Sep 2018 | Rasmus Larsen |

På IFA 2018 har Bose løftet sløret for to nye soundbarer, som får stemmeassistenter samt Apple Airplay 2. Danske priser starter fra 4.700 kroner.

Alexa og andre stemmeassistenter

Bose lægger ud med at sige, at målet med Soundbar 700 har været at ” designe verdens bedste soundbar”. Selskabet hævder, at den kan udvide lydbilledet til surroundeffekt vha. indbygget ”PhaseGuide” teknologi og at soundbaren tilpasser sig omgivelserne vha. en ”AdaptiQ” funktion.

Soundbarerne vil have indbyggede mikrofoner til stemmestyring via Amazon Alexa. Funktionen vil dog ikke være tilgængeligt i Danmark til at starte med, hvilket skyldes, at Alexa endnu ikke taler dansk. Vha. fremtidige opdateringer tilføjes flere stemmeassistenter, siger Bose. De sætter ikke navn på, men Google Assistant er nok et rimelig sikkert bud.


 Bose Soundbar 700


- “Stemmestyrede højttalere er ikke nye og der er mange gode muligheder at vælge imellem. Men vi havde en anden vision for vores, inspireret af, hvad vi kunne gøre unikt for at løfte oplevelsen,” sagde Doug Cunningham, category manager, Bose. “Vores Soundbar 700 og 500 er tynde og diskrete med kæbefaldende surroundlyd – uanset om du streamer Spotify eller ser film. De kombinerer Bluetooth og WiFi til uovertruffen brugervenlighed. De kan matches til at spille sammen eller separat, og med ny Alexa-funktionalitet og flere stemmeassistenter på vej, bliver de kun bedre med tiden.”

Soundbar 700 er mere kraftfuld end 500-modellen. Begge kan vægmonteres og udvides med en trådløs subwoofer og baghøjttalere for at skabe en fuld 5.1 surroundoplevelse, lyder det fra selskabet. Bose siger, at Apple Airplay 2 tilføjes via firmware, der frigives i starten af 2019. Airplay 2 gør det muligt at opbygge multirum med højttalere fra forskellige producenter. Herudover kan tv-lyd og musik streames trådløst fra Apple TV, iPhone og iPad.


 Bose Soundbar 700


HDMI eARC til fremtiden

Ud over lydkvaliteten, er en af forskellene på de to modeller, at kun 700 understøtter DTS, hvorimod Soundbar 500 kun klarer Dolby Digital. Begge soundbarer har HDMI ARC (Audio Return Channel) samt eARC (enhanced ARC). Sidstnævnte kan bruges til at modtage lys i tabsfri kvalitet fra en tv-skærm, men Boses soundbarer kan dog endnu ikke håndtere disse højkvalitets lydformater. Selskabet siger, at det er integreret for at sikre ”kompatibilitet med fremtidig teknologi”.

Bose bruger store ord til at beskrive de nye soundbarers lydmæssige kvaliteter, men manglende understøttelse af nye objekt-baserede lydformater såsom Dolby Atmos og DTS:X lægger en dæmper på tingene. For at få fuldt udbytte af en teknologi som Atmos, kræver det naturligvis, at man har en fuld højttaleropsætning, men Dolby pointerer ofte, at objekt-baseret lyd kan løfte lytteoplevelsen på tværs af produktkategorier. 700-modellen placerer sig med sin prislap på 7.500 kroner i den øvre prisklasse, hvor Atmos ofte følger med i pakken hos konkurrenterne.


 Bose Soundbar 700


Selskabet tilføjer, at der medfølger en universalfjernbetjening til Soundbar 700. Den har ”seks forudindstillinger, og kun de knapper, du har brug for i situationen, lyser”.

På IFA 2018 præsenterede Bose også sin første ’smart højttaler’ kaldet Bose Home Speaker 500. Det er en højttaler til musikbrug.

Bose Soundbar 500 og 700 lander i butikkerne i oktober. De vejledende priser ligger på hhv. 4.700 og 7.500 danske kroner.

Bose Soundbar 700 - specifikationer

Mål/vægt
Soundbar: 97,8 cm H x 5,72 cm B x 10,8 cm D (4,76 g)

Indgange og udgange
HDMI-udgang med Audio Return Channel (ARC)
Enhanced Audio Return Channel (eARC)
CEC (Consumer Electronics Control)
Optisk TOSLink
Strømindgang
USB-indgang

Yderligere oplysninger
Understøttede lydformater: Dolby Digital, DTS
Videokildekompatibilitet: HDMI

Hvad der er i kassen
Bose Soundbar 700
Universalfjernbetjening
4 AA-batterier
Rengøringsklud
ADAPTiQ-headset
Optisk kabel
HDMI-kabel
Netledning

Bose Soundbar 500 - specifikationer

Mål/vægt
Højttaler: 80 cm H x 4,44 cm B x 10,16 cm D (3,18 kg)

Indgange og udgange
HDMI-udgang med Audio Return Channel (ARC)
Forbedret Audio Return Channel (eARC)
CEC (Consumer Electronics Control)
Optisk TOSLink
Strømindgang
USB-indgang

Yderligere oplysninger
Understøttet lydformat: Dolby Digital
Videokildekompatibilitet: HDMI

Hvad der er i kassen
Bose Soundbar 500
Grundlæggende fjernbetjening
2 AAA-batterier
ADAPTiQ-headset
HDMI-kabel
NetledningFlere nyheder

Fortnite PlayStation Store

Epic/Apple-høring: Dommer drager paralleller til PlayStation & Nintendo

30 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
Streaming

Analysechef: Her er de aktuelle streamingtrends 

30 Sep 2020 | Per Fanefjord Laursen |
Sony Android TV

Google vil tvinge Netflix, Epic m.fl. til at betale 30% ved in-app køb

29 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
AirPlay i TV

AirPlay 2 & HomeKit i streaming-bokse fra andre producenter

29 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
Oppo TV

Oppo vil ind på TV-markedet

28 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
Apple TV

Apple TV app rygtes på vej til Xbox

28 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
Chromecast med Google TV

'Chromecast med Google TV' lækket i sin fulde form

25 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
PS5 mediefjernbetjening

PlayStation 5 vil have Disney+, Netflix, Spotify & YouTube apps

25 Sep 2020 | Rasmus Larsen |