Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSennheiser introducerer Ambeo soundbar med Atmos & DTS:X - FlatpanelsDK

Sennheiser introducerer Ambeo soundbar med Atmos & DTS:X

30 Aug 2018 | Rasmus Larsen |

Sennheiser Ambeo soundbaren er udstyret med 13 enheder og leverer lyd i 5.1.4-kanaler fra et integreret design. Den håndterer både Dolby Atmos og DTS:X.

Sennheiser Ambeo soundbar

En prototype af soundbaren blev fremvist på CES-messen i starten af 2018. Selve produktet lanceres godt nok først i 2019, men på IFA er selskabet blevet klar til at fremvise det for offentligheden.

Sennheisers soundbar hedder Ambeo og formålet har været at skabe et produkt, der kan levere god objekt-baseret lyd hjemme i stuen uden at køberen skal i gang med at ommøblere. Derfor er det hele integreret i soundbaren.


Sennheiser Ambeo soundbar


- ”Det seneste produkt udviklet under Sennheisers AMBEO trademark for 3D-fordybende lyd, giver soundbaren en bemærkelsesværdig rumlig sonic-oplevelse med fordybende 5.1.4 lyd og dyb bas, som man er nødt til at høre selv, før man tror på dets dybde. Alt dette leveres af en enkel all-in-one enhed og uden behov for en yderligere subwoofer," lyder det fra Sennheiser.

Sennheiser hiver de tunge skyts frem, når de skal beskrive soundbaren. De siger bl.a., at den leverer ”en fantastisk, realistisk og fordybende lytteoplevelse” og at den sætter ”en ny reference inden for Hi-fi-lydkvalitet”. Der benyttes 13 enheder til at levere lyd i de mange kanaler. Lyd sendes også mod loftet vha. visualisering, som indledningsvis skal kalibreres via en indbygget mikrofon.


Både Dolby Atmos og DTS:X

Soundbaren, der er udviklet i samarbejde med Fraunhofer, kan håndtere både Dolby Atmos og DTS:X. Den klarer også MPEG-H. Der er en indbygget ’Upmix Technology’ funktion som forsøger at opskalere lydspor med færre kanaler.

Sennheiser har skabt en kortfilm kaldet ’Final Stop’ med det formål at demonstrere, hvad objektbaseret lyd kan levere. Den er skabt af gyserinstruktøren Roxanne Benjamin og er optaget vha. et Ambeo Smart-headset fra Sennheiser.


Sennheiser Ambeo soundbar


Soundbaren er en af flere med Dolby Atmos. Foruden Sennheiser, har bl.a. Samsung, LG, Sony, Philips og Yamaha lanceret soundbarer, der kan håndtere objekt-baseret lyd. De hører til en den høje ende af prisskalaen, men kan potentielt også løfte lydoplevelsen. Mange nye film og tv-serier udgives også i formatet, herunder på UHD Blu-ray og snart på iTunes.

Flere konkurrenter bruger eksterne baghøjttalere og subwoofer. Sennheiser hævder derimod at kan levere det samme fra en integreret soundbar. Kan de holde, hvad de lover? Flatpanels forsøger at hente yderligere information og lytteindtryk på IFA-messen.

Sennheiser har ikke frigivet fulde tekniske specifikationer på Ambeo soundbaren. Den vil være tilgængelig fra 2019. Prisen kendes endnu ikke.

Sennheiser Ambeo soundbar – fremhævede funktioner

Immersive 5.1.4 sound in an all-in-one device
Advanced room calibration that precisely tailors sound to your room
Upmix technology that recreates all content into 3D sound
State-of-the-art bass response of 30Hz without the need of an external subwoofer
Built in Google Chromecast and Bluetooth
Compatibility with Dolby Atmos, MPEG-H and DTS:X

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Rygte: PS5 Pro bliver tre gange så kraftig som PS5

18 Mar 2024 |

Første danske streaming-apps bekræftet til FireTV

18 Mar 2024 |

DRs nye tv-arkiv 'Gensyn' åbner i dag på DRTV

15 Mar 2024 |

Ny Beoconnect Core forbinder gamle B&O højttalere til ethvert TV

15 Mar 2024 |

TCL's næste flagskib forventes at have 14000 miniLED zoner, 6500 nits

13 Mar 2024 |