Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNy Sonos Amp har HDMI ARC til tv'et samt Airplay 2 - FlatpanelsDK

Ny Sonos Amp har HDMI ARC til tv'et samt Airplay 2

30 Aug 2018 | Rasmus Larsen |

Sonos har præsenteret en opgraderet Amp, der gør det muligt bl.a. at tilslutte passive højttalere til tv-skærmen via HDMI ARC. Sonos Amp har også Airplay 2.

Sonos Amp anno 2018

Den nye Sonos Amp erstatter den oprindelige, som var blandt Sonos første produkter. Der er ikke tale om en ny højttalere fra producenten, men i stedet en lille kompakt forstærker, som kan koble ældre passive højttalere på Sonos-økosystemet.

Sonos Amp er dobbelt så kraftfuld (125W per kanal) som sin forgænger og indeholder nye funktioner. I en tv-sammenhæng kan man fremhæve HDMI ARC (Audio Return Channel), som gør det muligt at få tv-lyden ud over passive højttalere, samtidig med, at højttalerne kan indgå i en større trådløs opsætning. Andre kablede enheder kan tilsluttes via line-in-porte.


 Sonos Amp


- "Udviklingen af det soniske internet – konvergensen mellem betalt streaming, det smarte hjem og kunstig intelligens gennem stemmeteknologi driver alt, hvad vi laver hos Sonos," udtaler Patrick Spence, CEO Sonos. "Mens plug-and-play-løsninger som Sonos Beam og Sonos One udgør en væsentlig faktor, er arkitektonisk lyd og det at gøre det endnu nemmere at integrere med belysning og hjemmestyring lige så væsentligt. Vi har lyttet til installatører og forhandlere for at skabe Amp, som er et alsidigt produkt designet til at være i centrum for smart home-lydoplevelsen."

Sonos Amp bliver næppe selskabets mest populære produkt, men den giver fleksibilitet til brugerne. Danskere vil senere kunne styre den via stemmekommandoer til Amazon Alexa via en enhed såsom Sonos One eller Beam.

Enheden har også indbygget Apple Airplay 2, hvilket gør det muligt at få passive højttalere forbundet via Sonos Amp til at indgå i Apples multirumssystem. Ud over HDMI ARC, vil tv-lyden kunne sendes til Amp via Airplay 2 – hvis man benytter Apple TV.


 Sonos Amp


Flere Sonos-ejere har i den seneste tid kritiseret selskabet efter at det i børsprospektet forud for børsnoteringen, kom frem, at man overvejede at koble de ældste enheder af multirumssystemet. Sonos har ikke kommenteret konkret på sagen sidenhen, men selskabet fremhæver, at langtidsholdbare produkter og løsninger er en prioritet.

På IFA 2018 har Sonos desuden annonceret, at de indgår samarbejde med selskabet Sonance om højttalere til indbygning i væg, loft og til udendørs brug.

Sonos Amp lanceres på forbrugermarkedet i februar 2019 til en vejl. pris på 5.199 kroner.

Sonos Amp – fremhævede funktioner

Mere power. Flere muligheder. Med 125 watt pr. kanal yder Amp power til selv de mest krævende højttalere. Du kan nu koble op til fire højttalere til i stedet for to.

Nyd musik, TV og meget mere. Amp har en HDMI ARC-port og en indgang til en ekstra lydkilde, hvad enten du lytter på gulvhøjttalere, en integreret hjemmebiograf eller via en pladespiller.

Power til hjemmebiograflyden. Brug Amp til at føje stereolyd til dit tv. Brug den til at føje trådløse baghøjttalere til en Sonos hjemmebiograf. Eller brug to Amps for surroundsound.

Stream alting. Lyt til musik, podcasts, radio, lydbøger og meget mere. Du kan også afspille al musik gemt på din computer eller andre enheder.

Kan bruges med Airplay. Med Amp kan du bruge AirPlay 2 til at sende lyden fra en iPhone eller iPad til alle højttalere i dit Home Sound System.

Styr det på din måde. Styr det hele med Sonos-appen på din mobiltelefon eller tablet, med din tv-fjernbetjening, betjeningspaneler eller AirPlay 2. Når stemmestyring bliver tilgængeligt i Danmark, vil du også kunne bruge din stemme med Amazon Echo- og Alexa-aktiverede enheder.

Flere måder at tilpasse oplevelsen på. Med nye API'er og dybere integration med Sonos-platformspartnerne kan du skabe en gnidningsløs styring af dit smart home.

Trådløst. Eller ej. Nyd en solid og pålidelig Wi-Fi-ydeevne, eller tilslut Amp til et ethernetkabel og sluk for Wi-Fi-forbindelsen i Sonos-appen.

Stereolyd eller dobbelt monolyd. Uanset om du konfigurerer Amp til en åben planløsning eller et specielt indrettet lytterum, skaber du den bedste oplevelse.

Skabt til pålidelighed. Med en centraliseret heatsink, luftindtag og en diskret udgang er Amp bygget for at holde sig kølig og levere varig strøm.

Ren lyd i særklasse. Den direkte digitale indgang eliminerer behovet for analog konvertering, så du får klar, uforstyrret lyd til streaming af musik og tv.

Specialtilpassede højttalertilslutninger. Kabelforbindelserne til venstre og højre kanaler sikrer ydeevne af højeste kvalitet. Desuden har de standarddiameter, så du kan fjerne dem og bruge dine egne bananstik.

Sonos Amp - specifikationer

Generelt
Systemkrav
Passive højttalere med højttalerledning, bredbåndsinternet og
Sonos-app

Lyd
Forstærker
Digital klasse D-forstærker
Forstærkereffekt
125 W/kanal ved 8 ohm

Højttalerforbindelser
Specielle bananstik passer til højttalerledning på 10-18 AWG (2).

Understøttede line-in-kilder
Lydenhed med analog RCA-linjeudgang eller optisk digital udgang
(optisk adapter er nødvendig). Tv med HDMI ARC eller optisk
udgang (optisk adapter er nødvendig).

Subwooferudgang
Autodetektion af RCA-type med justerbar delefrekvens (50 til
110 Hz).

Musikadgang
Understøttede musiktjenester
Sonos fungerer gnidningsløst sammen med de fleste musiktjenester - herunder Pandora, Spotify, Deezer og SoundCloud. Du kan se en fuldstændig liste på http://www.sonos.com/music

Understøttet internetradio
Streaming af MP3, HLS/AAC og WMA.

Understøttede playlister
Napster, iTunes, WinAmp og Windows Media Player (.m3u, .pls, .wpl).

Fysiske egenskaber
Mål: 21,7 cm (b) x 21,7 cm (d) x 6,4 cm (h)
Passer til standardrack

Produktudseende
Sort med sorte og sølvfarvede bananstik
Vægt: 2,1 kg (4,6 lb)

Touchbetjening
Touchbetjening til volumen op/ned, forrige/næste nummer (kun
musik) og play/pause. LED- lys viser status.

Strøm og netværk
Trådløs tilslutning
Kan tilsluttes dit Wi-Fi med enhver 802.11b/g/n- router for at få
trådløs streaming uden afbrydelser. Netværkskonfigurationer med
kun 802.11n understøttes ikke. Du kan enten ændre routerens
indstillinger til 802.11 b/g/n eller slutte et Sonos-produkt til routeren.

SonosNet Extender
Udvider og øger styrken af SonosNet 2.0.

Ethernetporte
To ethernetporte tilslutter Sonos Amp til et kabelbaseret hjemmenetværk og skaber forbindelse til andre Sonos-afspillere.Flere nyheder

Apple TV app

Apple TV app & HomeKit rygtes på vej til PlayStation

01 Oct 2020 | Rasmus Larsen |
Google TV

Google TV kommer til TV-skærme fra Sony & andre i 2021

30 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
Chromecast with Google TV

Ny Chromecast med Google TV har fuld brugerflade & fjernbetjening

30 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
Disney+ GroupWatch

Disney+ udruller GroupWatch til at streame sammen, hver for sig

30 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
Fortnite PlayStation Store

Epic/Apple-høring: Dommer drager paralleller til PlayStation & Nintendo

30 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
Streaming

Analysechef: Her er de aktuelle streamingtrends 

30 Sep 2020 | Per Fanefjord Laursen |
Sony Android TV

Google vil tvinge Netflix, Epic m.fl. til at betale 30% ved in-app køb

29 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
AirPlay i TV

AirPlay 2 & HomeKit i streaming-bokse fra andre producenter

29 Sep 2020 | Rasmus Larsen |