Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung præsenterer Q900R-serie af 8K TV - FlatpanelsDK

Samsung præsenterer Q900R-serie af 8K TV

30 Aug 2018 | Rasmus Larsen |

Samsung har afsløret sine første 8K LCD-tv i formater fra 65 til 85 tommer. Q900R-serien kan desuden ramme 4000 nits højlys.

Samsung 8K LCD-tv

På IFA 2018 har Samsung annonceret, at de træder ind i segmentet for 8K TV. Det sker allerede i slutningen af september i USA, hvor de dog kun får en 85-tommer model, og i løbet af oktober i Europa, hvor vi får 85, 75 og 65-tommer modeller.

Skærmene skal sælges som ”QLED 8K”, men der er tale om LCD-tv. Samsungs rival fra Sydkorea, LG, kunne i går præsentere det første 8K OLED-tv til forbrugermarkedet.


 Samsung Q900R 8K


- “Hos Samsung arbejder vi konstant med innovationer, der kan løfte TV-oplevelsen. Med introduktionen af 8K-TV med 8K AI Upscaling tager vi et stort skridt mod den højeste billedkvalitet. Vi er stolte af at kunne præsentere Q900R og er overbeviste om, at vores kunder kommer til at opleve fantastisk glans i farve, klarhed og lyd på vores nye 8K-kompatible modeller,” siger Jongsuk Chu, Senior Vice President hos Samsung.

Selskabet siger, at Q900R desuden kan ramme 4000 nits i højlys, hvilket er omtrent det dobbelte af nuværende Samsung TV og mere end det firdobbelte af OLED-tv. For HDR-billedkvaliteten er det mere afgørende, hvor præcist alt dette lys kan kontrolleres, men desværre kender vi ikke mange detaljer på nuværende tidspunkt. På CES-messen tidligere på året præsenterede Samsung en prototype med MFA (Micro Full Array), men der er ingen referencer til MFA ved præsentationen på IFA. Samsung kalder det i stedet ”Direct Full Array Elite”. Vi jagter detaljer.

Samsung benyttede lejligheden til at pointere, at 8K-opløsning – 7680x4320 pixels – har 16 gange så mange pixels som Full HD-opløsning og 4 gange så mange som 4K-opløsning, hvilket kan muliggøre mere detaljerede billeder. Skærmene kan også levere ”100% farvevolumen” af DCI-P3 farverummet.


 Samsung Q900R 8K


Skærmen understøtter naturligvis High Dynamic Range (HDR), men selskabet er stadig ikke varmet op til Dolby Vision. Sammen med Panasonic og 20th Century Fox har Samsung dannet en alliance for at positionere HDR10+ som et alternativ.

Hvad Samsung derimod ikke annoncerede, var initiativer, som skal give seerne 8K-indhold. Udover nogle bruger-genererede videoer på YouTube, findes der ikke rigtig noget indhold i 8K. Samsung hævder, at deres ”8K AI” opskaleringsteknologi kan forbedre ikke-8K videokilder, men du skal naturligvis have fat i 8K-indhold for at nyde fordelene. Selskabet kommenterede heller ikke på HDMI 2.1, men vi jagter detaljer.

Det skal måske understreges, at dette er rigtige produkter – ikke prototyper. Vi ved endnu ikke, hvad de skal koste, men vi regner med, at de bliver markant billigere end LGs 8K OLED-tv. Samsung lagde vægt på, at skærmene også har de seneste smart-funktioner baseret på Tizen-platformen. Det dækker også over selskabets ’One Remote’ samt ’One Invisible Cable’, der forbinder til en ekstern boks via et 5 meters fiberoptisk kabel.

Samsung Q900R lanceres i 85, 75 og 65-tommer i Europa i løbet af oktober. I USA får de til at starte med kun tilgang af en 85-tommer model, der til gengæld skal lanceres i slutningen af september.

Opdateret:
I Tyskland skal de koste følgende hhv. 5000, 7000 og 15000 Euro.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |