Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPhilips OLED903 er første TV med B&W-tunede højttalere - FlatpanelsDK

Philips OLED903 er første TV med B&W-tunede højttalere

15 Aug 2018 | Rasmus Larsen |

Philips har i dag løftet sløret for OLED903, som bliver første tv-skærm med lyd fra Bowers & Wilkins. Skærmen er desuden kompatibel med Dolby Atmos og har herudover 4K, HDR, Ambilight og Android TV.

Første Philips TV med B&W-lyd

TP Vision, der står bag Philips TV i Europa, og B&W annoncerede i juni 2017 et samarbejde. Fremover skal B&W være med til at udvikle og fintune lyden i Philips’ topmodeller.

- ”Branchen har alt for længe nedprioriteret lydkvaliteten, når det kommer til TV-oplevelsen. En udfordring, som er blevet tydeligere i takt med, at vi har udviklet OLED-TV med enestående billedkvalitet,” sagde Martijn Smelt, CMO, TP Vision Europa, dengang.

Det første resultat af samarbejdet bliver OLED903-serien, som kommer i 55 og 65 tommer. Den har en indbygget 2.1-kanals B&W-soundbar med to dome-diskanter i titanium, to mellemtonedrivere og to passive woofere. Stoffet foran soundbaren er fra danske Kvadrat.

Philips siger, at lydkredsløbet i OLED903 er kompatibelt med Dolby Atmos, dog uden at komme nærmere ind på detaljerne. Der kan desuden håndteres Dolby Digital (AC3), Dolby Digital Plus (EAC3) og AC4 (seneste lydcodec fra Dolby) samt DTS-HD.


 Philips OLED903


4K og HDR – men ikke Dolby Vision

På billedsiden byder Philips ind med 4K-opløsning og understøttelse af tre HDR-formater (HDR10, HDR10+ og HLG). OLED-teknologien er ideel til at gengive HDR fordi lyset kan styres ekstremt præcist på pixelniveau henover hele spændet fra kulsort til kraftig hvid. Philips siger, at højlyset på skærmen kan nærme sig 1000 nits.

Philips er imidlertid stadig ikke varmet op til Dolbys HDR-format, det såkaldte Dolby Vision. Sammen med Samsung og Panasonic, satser Philips på det konkurrerende HDR10+ format, der ligeledes kan operere med dynamiske metadata. Det tillader, at HDR-billedet optimeres scene-for-scene, men der er næsten intet indhold i HDR10+. Det står i skarp kontrast til Dolby Vision, som er ved at få solidt fodfæste.

Hjernen i systemet er en opgraderet version af Philips’ P5-processor – nu i anden generation. Den kan bl.a. opskalere normalt indhold til HDR – såfremt man ønsker det. Herudover er der fire HDMI-indgange samt dekodning af både HEVC og VP9. Det er videoformater, som anvendes til at komprimere og distribuere video i 4K HDR, ligesom MPEG4 gjorde det i HD-tiden.


 Philips OLED903


Android TV og Ambilight

Et Philips TV er naturligvis ikke komplet uden Ambilight. OLED903 har den 3-sidede variant, hvor stemningslyset oplyser venstre, højre og top. Lyset kan indstilles til dynamisk at følge farverne i billedet eller til en fast farvetone – såkaldt bias-lys. Det kan desuden udvides via Philips HUE samt med musik-, spil- og lounge-tilstand.

Philips fortsætter sit samarbejde med Google. OLED903 er baseret på Android TV-platformen, men dog den efterhånden aldrende version 7 (Nougat), som nu er to årsgenerationer gammel. Philips har lovet at opdatere til version 8 (Oreo), men det er stadig ikke sket, selvom Oreo udkom for et år siden. Samtidig med opdateringen til Android Oreo, følger Google Assistant og Amazon Alexa, siger selskabet.

Der medfølger en ny aflang fjernbetjening, foruden en traditionel fjernbetjening.


Philips OLED903


Der er kommet kommet ny teknisk platform under maskineriet. Om det betyder hurtigere ydelse, når brugeren navigerer i Android, må vi vente lidt endnu med at undersøge, men det betyder konkret, at OLED903 har fået dobbelt tuner. Det samme gælder den billigere OLED803. Der er ikke dobbelt tuner i de billigere 2018-modeller fra Philips.

Philips OLED903 lanceres i 55 tommer (55OLED903) og 65 tommer (65OLED903). Skærmene vises frem for omverdenen på IFA-messen om to uger og forventes på markedet i Danmark til oktober. De danske priser kendes endnu ikke.

IFA 2018
Flatpanels deltager som sædvanlig på dette års IFA-messe. IFA 2018 starter officielt den 31. august. Du kan følge med på forsiden eller i IFA 2018 sektionen.Flere nyheder

Apple TV+ forlænger igen prøveperioden – nu til juli 2021

18 Jan 2021 |

MoreTV hæver prisen & genindfører mulighed for app

18 Jan 2021 |

TCL lover Android 11 til 2019 & 2020 Android TV

18 Jan 2021 |

WandaVision skyder i dag det store Marvel-show i gang på Disney+

15 Jan 2021 |

Q&A med Anders Schäffner: Vild streaming-vækst fortsætter i 2021

15 Jan 2021 |

LG Display udskyder plan om LCD TV produktionsstop

15 Jan 2021 |