Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonInterview: Strive Sport vil ændre sports-tv - FlatpanelsDK

Interview: Strive Sport vil ændre sports-tv

13 Aug 2018 | Rasmus Larsen |

Den nye streamingtjeneste dedikeret til sport rystede i sidste uge det nordiske tv-marked og fodboldfans. La Liga og Serie A fodbold rykker fra denne uge væk fra tv-kanaler til ren streaming på Strive Sport. Læs Flatpanels interview med selskabet bag.

Har appetit på flere sportsligaer

Skriften stod på væggen, men de færreste havde forventet, at det ville skete allerede nu. Mange tusinde danskere, som ser med via YouSee, Stofa og andre tv-distributører, skal i denne uge tage stilling til om de også fremover vil følge Messi, Ronaldo og en håndfuld danske spillere, når de løber på grønsværen.

”Vi har ingen planer om at videresælge kampe til andre tv-kanaler”
Nogle fodboldfans har tilsyneladende håbet på, at rettighederne ville blive videresolgt, så kampene fortsat kan vises på TV3-netværket / Viaplay. Det bliver dog ikke aktuelt, fortæller IMG, som står bag Strive Sport. IMG har rettighederne til både La Liga og Serie A for de næste 3 sæsoner.

- ”Vi har ingen planer om at videresælge kampe til andre tv-kanaler,” slår Kristian Hysén, adm. direktør i IMG Nordic, fast overfor Flatpanels.

Det betyder dog ikke nødvendigvis, at La Liga og Serie A helt forsvinder fra sendefladen. Når begge sæsoner skydes i gang i denne uge, så sker det eksklusivt via streaming, men det overvejes, om der skal oprettes en Strive-kanal, som vil blive udbudt til YouSee m.fl.

- ”Vi overvejer imidlertid at producere en Strive lineær kanal, hvilket kun sker, hvis der er appetit fra operatørerne,” tilføjer han.

Streamingtjenesten Strive Sport skal ikke desto mindre være hovedindgangen. Den koster koster 79 kr/md. eller 499 kr/år. Det er den omvendte situation i en tv-realitet, hvor vi har været vant til, at sport har været fast bestanddel af tv-pakken. Netflix er allerede begyndt at pille film, tv-serier og dokumentarer ud af tv-pakken og Strive Sport kan være startskuddet for sport.

”Vi kommer til at se på flere fodboldligaer fremover”
- ”Vi kommer til at se på flere fodboldligaer fremover, og sågar andre sportsgrene kan blive aktuelle, dog i sådanne tilfælde på separate tjenester,” varsler Kristian Hysén.

Direktøren lægger da heller ikke skjul på, at man ser ”stort vækstpotentiale for streamet live-sport”. Han noterer i den forbindelse, at ikke alle markeder er lige modne. Norden har en god internetinfrastruktur, samtidig med, at seerne har appetit på streaming.

La Liga og Serie A har historisk set ikke været lige så profilerede i Danmark som f.eks. Premier League og naturligvis Superligaen, men det håber IMG på, at Strive Sport kan være med til at ændre på. En anden mulighed kan være, at kunder kan købe sig adgang til de enkelte sportligaer i stedet for at være tvunget til at aftage en fuld pakke.

- ”I startfasen kan vi kun tilbyde en løsning til begge ligaer, men det er rimeligt at antage, at vi på et senere tidspunkt også kan tilbyde disse separat,” afslutter Kristian.


Strive Sport


Streaming i Full HD-kvalitet

Flatpanels tog også en snak med det tekniske departement. Strive Sport kommer til at køre på en eksisterende streamingplatform, der bør kunne modstå presset, når Ronaldo stempler sig ind i Serie A, og desuden vise målnettet blafre i klar kvalitet.

Det oplyses, at Strive Sport vil streame sport i Full HD-kvalitet (1920x1080). Opløsning er naturligvis ikke hele historien – bitrate og billedfrekvens er også afgørende – men 1080p HD er vel at mærke højere opløsning end hvad tv-kanalerne hidtil har sendt kampene i. Viaplay/Viasat nåede at vise udvalgte testkampe fra La Liga i 4K-opløsning, men det er Strive Sport dog ikke klar til endnu.

Til at starte med vil fokus være på, at få det tekniske produkt til at spille optimalt. Derfor har man udvalgt nogle af de mest udbredte platforme ved lancering.

- ”Vi kommer i starten til at streame online via computer, tablet og mobil, via apps til iOS- og Android-enheder. Chromecast og Apple TV Airplay er inkluderet,” siger Emilia Lundquist, Project Manager, IMG Media.

Det betyder med andre ord, at der ikke vil være en app tilgængelig på Apple TV, PlayStation og Smart TV ved lancering. Det er noget, der arbejdes på.

- ”Vi planlægger at udvide tilgængeligheden af platformen yderligere inden årets udgang, og kigger særligt på PlayStation, Roku, Xbox, Samsung og Sony Smart TV, Apple TV samt Amazon Fire Stick, tilføjer Emilia.

Præcis hvad vi skal forvente os af tjenesten, står endnu lidt uklart. Vi ved dog, at der til at starte med ikke vil være danske kommentatorer på kampene. Til gengæld vises samtlige – selv bundholdenes – kampe fra både Serie A og La Liga, hvilket naturligvis er muligt på en streamingtjeneste, hvor man ikke er underlagt sendetimer på tv-kanaler. Helt generelt har Strive Sport tænkt sig at ryste den analoge tankegang af sig, som vores tv-underholdning i årtier har været bundet af. Der skal bl.a. tilbydes replay af kampe, højdepunkter og ugentlige programmer. Og der skal produceres til arkiv.

Der er mange muligheder, men også en del ubesvarede spørgsmål, som vi må vente lidt endnu med at få svar på. Dem kan man til gengæld få svar på ganske gratis, når Strive Sport lanceres og La Liga sparkes i gang på fredag den 17. august. Tjenesten vil tilbyde en 7 dages gratis prøveperiode, så du kan snuse til sagerne. Det sker på strivesport.com.Flere nyheder

Sony Crystal LED

Sonys første microLED-skærme koster millioner

16 Sep 2019 | Rasmus Larsen |
YouTube HTML5

YouTube udfaser sin browser-løsning til TV

16 Sep 2019 | Rasmus Larsen |
B&O Beosound Stage soundbar

Første indtryk: Beosound Stage soundbar & BeoVision Harmony TV

13 Sep 2019 | Rasmus Larsen |
Hisense IFA 2019

Hisense fremviser 8K, 21:9-skærm, 'Arc' TV & dobbelt-lags LCD TV

13 Sep 2019 | Rasmus Larsen |
Filmstriben Apple TV

Bibliotekernes Filmstriben klar på Apple TV

12 Sep 2019 | Rasmus Larsen |
See Apple TV+

Apple: Sådan streames 4K Dolby Vision & Atmos fra Apple TV+

12 Sep 2019 | Rasmus Larsen |
Sharp Android TV

Sharp satser på Android TV i europæisk comeback

12 Sep 2019 | Rasmus Larsen |
Philips 8K OLED

Philips fremviser 8K OLED TV

11 Sep 2019 | Rasmus Larsen |