Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonInterview: Strive Sport vil ændre sports-tv - FlatpanelsDK

Interview: Strive Sport vil ændre sports-tv

13 Aug 2018 | Rasmus Larsen |

Den nye streamingtjeneste dedikeret til sport rystede i sidste uge det nordiske tv-marked og fodboldfans. La Liga og Serie A fodbold rykker fra denne uge væk fra tv-kanaler til ren streaming på Strive Sport. Læs Flatpanels interview med selskabet bag.

Har appetit på flere sportsligaer

Skriften stod på væggen, men de færreste havde forventet, at det ville skete allerede nu. Mange tusinde danskere, som ser med via YouSee, Stofa og andre tv-distributører, skal i denne uge tage stilling til om de også fremover vil følge Messi, Ronaldo og en håndfuld danske spillere, når de løber på grønsværen.

”Vi har ingen planer om at videresælge kampe til andre tv-kanaler”
Nogle fodboldfans har tilsyneladende håbet på, at rettighederne ville blive videresolgt, så kampene fortsat kan vises på TV3-netværket / Viaplay. Det bliver dog ikke aktuelt, fortæller IMG, som står bag Strive Sport. IMG har rettighederne til både La Liga og Serie A for de næste 3 sæsoner.

- ”Vi har ingen planer om at videresælge kampe til andre tv-kanaler,” slår Kristian Hysén, adm. direktør i IMG Nordic, fast overfor Flatpanels.

Det betyder dog ikke nødvendigvis, at La Liga og Serie A helt forsvinder fra sendefladen. Når begge sæsoner skydes i gang i denne uge, så sker det eksklusivt via streaming, men det overvejes, om der skal oprettes en Strive-kanal, som vil blive udbudt til YouSee m.fl.

- ”Vi overvejer imidlertid at producere en Strive lineær kanal, hvilket kun sker, hvis der er appetit fra operatørerne,” tilføjer han.

Streamingtjenesten Strive Sport skal ikke desto mindre være hovedindgangen. Den koster koster 79 kr/md. eller 499 kr/år. Det er den omvendte situation i en tv-realitet, hvor vi har været vant til, at sport har været fast bestanddel af tv-pakken. Netflix er allerede begyndt at pille film, tv-serier og dokumentarer ud af tv-pakken og Strive Sport kan være startskuddet for sport.

”Vi kommer til at se på flere fodboldligaer fremover”
- ”Vi kommer til at se på flere fodboldligaer fremover, og sågar andre sportsgrene kan blive aktuelle, dog i sådanne tilfælde på separate tjenester,” varsler Kristian Hysén.

Direktøren lægger da heller ikke skjul på, at man ser ”stort vækstpotentiale for streamet live-sport”. Han noterer i den forbindelse, at ikke alle markeder er lige modne. Norden har en god internetinfrastruktur, samtidig med, at seerne har appetit på streaming.

La Liga og Serie A har historisk set ikke været lige så profilerede i Danmark som f.eks. Premier League og naturligvis Superligaen, men det håber IMG på, at Strive Sport kan være med til at ændre på. En anden mulighed kan være, at kunder kan købe sig adgang til de enkelte sportligaer i stedet for at være tvunget til at aftage en fuld pakke.

- ”I startfasen kan vi kun tilbyde en løsning til begge ligaer, men det er rimeligt at antage, at vi på et senere tidspunkt også kan tilbyde disse separat,” afslutter Kristian.


Strive Sport


Streaming i Full HD-kvalitet

Flatpanels tog også en snak med det tekniske departement. Strive Sport kommer til at køre på en eksisterende streamingplatform, der bør kunne modstå presset, når Ronaldo stempler sig ind i Serie A, og desuden vise målnettet blafre i klar kvalitet.

Det oplyses, at Strive Sport vil streame sport i Full HD-kvalitet (1920x1080). Opløsning er naturligvis ikke hele historien – bitrate og billedfrekvens er også afgørende – men 1080p HD er vel at mærke højere opløsning end hvad tv-kanalerne hidtil har sendt kampene i. Viaplay/Viasat nåede at vise udvalgte testkampe fra La Liga i 4K-opløsning, men det er Strive Sport dog ikke klar til endnu.

Til at starte med vil fokus være på, at få det tekniske produkt til at spille optimalt. Derfor har man udvalgt nogle af de mest udbredte platforme ved lancering.

- ”Vi kommer i starten til at streame online via computer, tablet og mobil, via apps til iOS- og Android-enheder. Chromecast og Apple TV Airplay er inkluderet,” siger Emilia Lundquist, Project Manager, IMG Media.

Det betyder med andre ord, at der ikke vil være en app tilgængelig på Apple TV, PlayStation og Smart TV ved lancering. Det er noget, der arbejdes på.

- ”Vi planlægger at udvide tilgængeligheden af platformen yderligere inden årets udgang, og kigger særligt på PlayStation, Roku, Xbox, Samsung og Sony Smart TV, Apple TV samt Amazon Fire Stick, tilføjer Emilia.

Præcis hvad vi skal forvente os af tjenesten, står endnu lidt uklart. Vi ved dog, at der til at starte med ikke vil være danske kommentatorer på kampene. Til gengæld vises samtlige – selv bundholdenes – kampe fra både Serie A og La Liga, hvilket naturligvis er muligt på en streamingtjeneste, hvor man ikke er underlagt sendetimer på tv-kanaler. Helt generelt har Strive Sport tænkt sig at ryste den analoge tankegang af sig, som vores tv-underholdning i årtier har været bundet af. Der skal bl.a. tilbydes replay af kampe, højdepunkter og ugentlige programmer. Og der skal produceres til arkiv.

Der er mange muligheder, men også en del ubesvarede spørgsmål, som vi må vente lidt endnu med at få svar på. Dem kan man til gengæld få svar på ganske gratis, når Strive Sport lanceres og La Liga sparkes i gang på fredag den 17. august. Tjenesten vil tilbyde en 7 dages gratis prøveperiode, så du kan snuse til sagerne. Det sker på strivesport.com.Flere nyheder

Seks søjler under UHD

De seks søjler under Ultra HD

23 Oct 2020 | Yoeri Geutskens |
Apple TV

Apple TV+ & iTunes-filmkataloget kommer til PS5, PS4

22 Oct 2020 | Rasmus Larsen |
Power kalibrering

Power udvider på TV-kalibrering

22 Oct 2020 | Rasmus Larsen |
Disney GroupWatch

Opdateret: Disney+ udruller GroupWatch til at streame sammen, hver for sig

22 Oct 2020 | Rasmus Larsen |
Quibi

Quibi, streaming-tjenesten til mobil, lukker efter kun et halvt år

22 Oct 2020 | Rasmus Larsen |
Oiii

TV 2 Play lancerer 'Oiii' børneunivers & tv-kanal til december

21 Oct 2020 | Rasmus Larsen |
Disney LG Display

Disney vil udstyre flere af sine filmstudier med LG OLED-skærme

21 Oct 2020 | Rasmus Larsen |
Oppo TV

Oppo's første 4K TV har 8K-support, 1 sekunds opstartstid

20 Oct 2020 | Rasmus Larsen |