Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple udruller Dolby Atmos på dansk iTunes - FlatpanelsDK

Apple udruller Dolby Atmos på dansk iTunes

11 Aug 2018 | Rasmus Larsen |

Mission Impossible, Transformers, Kong: Skull Island, Spider-Man: Homecoming og Mad Max er blandt de første titler i Dolby Atmos på iTunes. For at lytte med kræver det dog, at man kører tvOS 12 beta.

Første online filmbutik med Atmos

Apple har i den grad overhalet Blockbuster, Google Play Film, Plejmo, Viaplay og de andre filmbutikker, som sælger og udlejer film online. I efteråret 2017 opgraderede iTunes kvit og frit brugernes film til 4K HDR og nu sker det igen med Dolby Atmos-lyd.

Dolby Atmos er sammen med DTS:X baseret på såkaldt objekt-baseret lydteknologi. I stedet at operere med lyd i kanaler, ligger lyde lagret som objekter i et tredimensionelt rum, samtidig med, at der er tilføjet højdeperspektiv, så lyde kan gengives ovenfra. Dolby Atmos kan således løfte lydoplevelsen hjemme i stuen, såfremt man har det rette udstyr.

Dolby Atmos lander officielt på Apple TV 4K og iTunes til efteråret med tvOS 12. Allerede nu kan man dog afprøve sagerne, hvis man kører tvOS 12 beta. Den kan installeres gratis på Apple TV 4K.


Kong Skull Island i Dolby Atmos


Flatpanels har på nuværende tidspunkt fundet 51 film i Dolby Atmos
Apple har over de seneste par dage tilføjet film med Dolby Atmos-lydspor på den danske version af iTunes. Titlerne angives med et lille logo i oversigter, som det ses ovenfor. Flatpanels har på nuværende tidspunkt fundet 51 film, der spænder over alt fra Mission Impossible: Rogue Nation og Transformers: The Last Knight til LEGO Batman og Emoji Filmen. Apple har proklameret, at iTunes vil tilbyde det største katalog af film med Atmos, så vi regner med, at mange flere film kommer til før den officielle lancering.

Det er ikke på nuværende tidspunkt muligt at få en liste over samtlige film med Dolby Atmos på Apple TV 4K. Du kan i stedet få overblik over, hvilke film der tilbydes med Atmos hos iTunes på Flatpanels' filmliste, som løbende opdateres.

Priserne på film blev ikke opjusteret da iTunes introducerede 4K HDR og er ligeledes forblevet uændrede denne gang.


Fantastic Beasts and Where to Find Them i Dolby Atmos


Med udrulningen har vi samtidig fået svar på et par spørgsmål. Dolby Atmos er ikke bundet op på 4K HDR hos iTunes. Film i traditionel HD-kvalitet udbydes således også med Atmos på iTunes, såfremt filmstudiet har skabt et lydspor i formatet. Filmen Ip Man 3 er et eksempel. Desværre er der ingen titler fra Disney på listen. Apple og Disney (inkl. Marvel, Lucasfilm og Pixar) er endnu ikke nået til enighed, hvorfor samtlige Disney-titler tilbydes i HD-kvalitet på iTunes – og indtil videre med normal surroundlyd.

Ingen andre filmbutikker, som sælger og udlejer film online, tilbyder Dolby Atmos lyd i Danmark. Blu-ray-skiver indeholder ofte et lydspor i formatet, som er i tabsfri kvalitet (Dolby TrueHD). iTunes tilbyder Atmos-lyd komprimeret i Dolby Digital Plus. Apple TV 4K vil senere kunne tilbyde Atmos-lyd fra Netflix.Flere nyheder

Test: LG C1 OLED

10 May 2021 |

Home entertainment-marked næsten fordoblet siden 2015

10 May 2021 |

Paramount+ streamer egne film i forkert format: "Vi undersøger det"

07 May 2021 |

Deloitte-rapport: Forbrugerne vandt streaming-krigen

07 May 2021 |

Sony 2021 OLED TV nu i handlen

06 May 2021 |

Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

06 May 2021 |