Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGoogle frigiver Android 9 Pie før et eneste Android TV har fået Oreo - FlatpanelsDK

Google frigiver Android 9 Pie før et eneste Android TV har fået Oreo

09 Aug 2018 | Rasmus Larsen |

Det var meningen, at Android TV skulle være strømlinet med identisk brugerflade på alle enheder. Alligevel er producenterne mere end et år bagud på opdatering. Google har frigivet Android 9 Pie, men sidste års Android 8 Oreo er stadig ikke nået seernes skærme.

Gamle småkager og tærte

Hvis du ejer Nvidia Shield eller Xiaomi Mi TV, så har du måske – måske ikke – modtaget opdateringen til Android 8. Hvis du ejer et Android TV fra Sony, Philips, TCL eller en anden producent, så kører du stadig på Android 7 eller endnu ældre software.

Lanceringen af Android 9 – med øgenavnet Pie – sætter spot på det frustrerende faktum, at selv flagskibs-modeller indenfor tv-skærme til stadighed kører forældet software. Den nye version af Android er simpelthen blevet søsat før kundernes tv-skærme er blevet opdateret til sidste års version.

Så hvad siger producenterne til sagen? Sony fortæller os, at de kommende AF9 og ZF9 serier bliver første tv-skærme med Android 8 Oreo. Sony har herudover lovet at udsende Oreo til tv-skærme ude i stuerne, men selskabet har endnu ikke kommenteret på modelserier og tidsplan. Philips har ligeledes lovet at opdatere ældre tv-modeller, men vi afventer yderligere detaljer. Bang & Olufsen opdaterer slet ikke sine Android TV, mens TCL, os bekendt, ikke har kommenteret på planerne for Oreo. Vi drager mod Berlin senere på måneden, hvor vil presse på for at få konkrete svar.


Android TV ny brugerflade


Det er klart, at producenterne ikke ønsker at kommentere på Android 9 Pie endnu, men Google fortæller, at den nye version vil byde på en strømlinet opsætningsproces, automatisk installation af tv-apps som også anvendes på brugerens Android-telefon samt auto-login i apps. Herudover vil version 9 optimere ydelsen på Android TV med langsom hardware – altså samtlige tv-modeller.

Tiden må vise om Android 8 kan puste nyt liv i Googles tv-projekt og om Android 9 kan forbedre ydelsen. De seneste markedstal viser, at Android TV halter bagefter Apple TV (tvOS), Amazon FireTV, Roku og andre tv-platforme.

Og så krydser vi fingre for, at alle ejere får et stykke af tærten.


Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Rygte: PS5 Pro bliver tre gange så kraftig som PS5

18 Mar 2024 |

Første danske streaming-apps bekræftet til FireTV

18 Mar 2024 |

DRs nye tv-arkiv 'Gensyn' åbner i dag på DRTV

15 Mar 2024 |

Ny Beoconnect Core forbinder gamle B&O højttalere til ethvert TV

15 Mar 2024 |

TCL's næste flagskib forventes at have 14000 miniLED zoner, 6500 nits

13 Mar 2024 |