Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLa Liga og Serie A rykker fra tv-kanaler til ny streamingtjeneste - FlatpanelsDK

La Liga og Serie A rykker fra tv-kanaler til ny streamingtjeneste

06 Aug 2018 | Rasmus Larsen |

Danskere har været vant til, at fodbold fra La Liga og Serie A har kunnet ses på tv-kanaler, foruden streaming, men fra næste uge rykker samtlige kampe til den nye streamingtjeneste Strive Sport. Den lanceres skandinavisk og skal koste 79 kr/md.

La Liga og Serie A får nye hjem

Det er det globale sports- og eventfirma IMG, som har sikret sig rettighederne til både La Liga og Serie A fra denne sæson frem til og med 2020/21. Det skete egentlig allerede i februar, men mange havde forventet, at rettighederne ville blive videresolgt til andre aktører.

I stedet har IMG valgt at satse på egen skandinavisk streamingtjeneste (Danmark, Norge, Sverige) under navnet Strive Sport. På tjenesten vil du kunne se samtlige 380 kampe per sæson fra begge ligaer. Du behøver således ikke at nøjes med de kampe, som er udvalgt til sending på tv-kanaler.

- ”Dette er et virkelig spændende projekt for IMG og alle fodboldfans i Skandinavien. Serie A og La Liga er to af verdens mest populære ligaer i fodboldens verden. Med Lionel Messi i FC Barcelona og Cristiano Ronaldo i Juventus vil Strive vise to af planetens bedste spillere. Begge ligaer er særdeles populære i denne region også med tanke på deres mange spillere fra Sverige, Norge og Danmark,” siger Kristian Hysén, adm. direktør i IMG Nordic.

Strive Sport bliver tilgængelig på iOS og Android samt PC via browseren. Selskabet nævner, at den også vil virke på Chromecast og Apple TV, men det står på nuværende tidspunkt ikke klart, hvorvidt der er tale om app eller Airplay til Apple TV.

Foruden Danmark, Norge og Sverige, har IMG sikret sig samme rettigheder i Rumænien, Serbien, Bosnien, Kroatien, Slovenien, Makedonien og Montenegro. Der er således lagt op til en sportsatsning, der spænder en del lande.

Til at starte med vil kommentatorer og studie være på engelsk sprog, men der arbejdes på at lokalisere tjenesten henover rettighedsperioden. Der sendes fra IMGs hovedkvarter i Stockley Park i London.


Strive Sport


Sendes ikke på tv-kanaler

Danskere har været vant til, at La Liga og Serie A har været sendt på tv-kanaler, senest på TV3-kanalerne. Herudover har kampene i nyere tid været gjort tilgængelige via streaming på Viaplay. Det er ikke længere tilfældet.

IMG sidder på senderettighederne for alle platforme. Det vil altså sige, at kampene på nuværende tidspunkt ikke vil kunne ses på kanaler hos tv-distributører såsom YouSee og Stofa. Sport og anden eventvisning er et af de stærke kort, som tv-distributørerne stadig har på hånden, men stadig flere sportsligaer eller selskaber vælger at gå direkte til seerne via en streamingtjeneste.

- ”Dette er en fantastisk mulighed for IMG på et digitalt modent og veletableret marked. Det bliver utrolig spændende at opbygge Strives brand og udbyde fodbold af højeste kvalitet til en konkurrencedygtig pris på det skandinaviske marked,” konstaterer Chris Catling, adm. direktør for IMG Medias OTT-tjenester.

La Liga sparkes i gang af Girona og Valladolid i næste uge den 17. august. Serie A sparkes i gang af Juventus og Chievo dagen efter. Foruden live-sending vil IMG producere yderligere egne programmer til arkiv.

Strive Sport er endnu ikke i luften, men man kan skrive sig op på strivesport.com. Det oplyses, at der vil være 7 dages gratis prøveperiode og at tjenesten derefter koster 79 kr/md. (uden binding) eller 499 kr/år.

- Kilde: IMG

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |