Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix introducerer ny TV-brugerflade med sidestillet menu - FlatpanelsDK

Netflix introducerer ny TV-brugerflade med sidestillet menu

20 Jul 2018 | Rasmus Larsen |

Netflix’s overhaling af TV-brugerfladen byder på en sidestillet menu til hurtigere navigation, mere prominente video-trailere samt nemmere adgang til søgefunktion og ’Min Liste’. Den udrulles over de kommende uger.

Netflix 2018 TV-brugerflade

Den nye brugerflade er skabt ud fra ønsket om, at det skal være nemmere at finde indhold på tv-skærmen, lyder det fra selskabet. Den mest åbenlyse ændring er den sidestillede menu til venstre. Den glider ud og afslører menupunkterne ‘Søg, ‘Hjem, ‘Serier, ‘Film, ‘Min Liste’ og ‘Nyt’. Førhen var flere af disse punkter gemt i de horisontale menuer.

- “Den nye TV-brugerflade er designet ud fra ønsket om at gøre Netflix-oplevelsen enklere og mere intuitiv på visse punkter,” siger Stephen Garcia, chef for produktinnovation, Netflix. “For det første er det blevet lettere at søge og se nyt indhold, som er tilføjet på tjenesten. Det er også blevet langt enklere at gennemse lister med serier og film. Vores undersøgelser viser, at selvom medlemmer generelt ikke ved præcis hvilken titel de ønsker at se, så har de en god fornemmelse for om de er i humør til at se en hurtig serie-episode eller en længere film.“

Sammenlignet med Netflix’s eksisterende brugerflade på tv-skærme, så er video-trailere samtidig gjort større. Det er stadig ikke muligt at slå video-trailere fra.


Netflix 2018 TV-brugerflade


Flere nyheder i de kommende måneder

Netflix siger, at brugerfladen udrulles gradvist på tv-enheder verden over, herunder Smart TV, medieafspillere og spilkonsoller. Selskabet tilføjer, at det er ”en af mange forbedringer, som vi vil udrulle over de kommende måneder” uden at tilknytte yderligere kommentarer.

- “I stil med, hvordan introduktionen af video-trailere i tv-brugerfladen for et par år siden har hjulpet med at reducere det tidsforbrug, der kræves for at finde indhold, er dette nye design en af mange forbedringer, som vi vil udrulle over de kommende måneder for at gøre Netflix endnu bedre for vores medlemmer verden over,“ tilføjer Stephen Garcia.

Netflix’s seneste overhaling af brugerfladen kom i 2013. Tv-skærmen er naturligvis en af Netflix’s vigtigste skærme og selskabet lægger en del energi i udviklingsarbejdet. Nogle af de seneste tiltag på tv’et dækker over Dolby Atmos, bedre værktøjer til forældrekontrol samt et nyt bedømmelsessystem. Selskabet fortæller, at 70% af al Netflix-sening sker på en tv-skærm. Selskabet har også et certificeringsprogram for Smart TV.Flere nyheder

DR-rapport: Meget tyder på nye fald i flow-tv de næste år

21 Jan 2021 |

Usmart TV: Forsvindende apps og flygtige platforme – opdateret

21 Jan 2021 |

HBO Nordic udfases på mange Samsung Smart TV og PS3

21 Jan 2021 |

Fire små & mellemstore streaming-tjenester har nydt solid fremgang

20 Jan 2021 |

Mere streaming: Paramount+ kommer til Danmark i marts 2021 – opdateret

20 Jan 2021 |

Nvidia Shield virker nu med PS5's DualSense & Xbox Series X/S controllere

20 Jan 2021 |