Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung vil introducere bagbelyste Q8-modeller i Europa - FlatpanelsDK

Samsung vil introducere bagbelyste Q8-modeller i Europa

20 Jun 2018 | Rasmus Larsen |

Da Samsung præsenterede sit modelprogram for 2018, måtte europæere skuffende konstatere, at den zone-styrede (FALD) version af Q8 var begrænset til USA. Flatpanels kan nu eksklusivt berette, at 55 til 75-tommer Q8DN-modeller kommer til Europa i juli.

Samsung Q8DN i Europa

På nuværende tidspunkt er der kun en enkelt Samsung-model med ægte zone-styring i Europa; topmodellen Q9FN. De europæiske Q8FN (flad) og Q8CN (buet) modeller benytter kant-belysning, som giver dårligere billedkvalitet. Til gengæld har de den eksterne ’One Connect’ boks.

I næste måned tilføjer Samsung Q8DN til porteføljen, har Flatpanels erfaret. Dette vil være den europæiske pendant til Q8 i USA, og den vil blive tilgængelig i 55, 65 og 75 tommer. Den vil ikke længere have One Connect-boksen, men bør levere bedre billedkvalitet med sit ’Direct Full Array’ system – Samsungs term for bagbelyst LED med zone-styring. Q8DN har færre lyszoner end Q9FN, men bliver også billigere.


Samsung Q8DN


Flatpanels har fået fortalt, at Samsung Korea tilbyder Q8DN til de forskellige europæiske kontorer, som selv kan vælge om de vil tage den ind eller ej (og i hvilke tommeformater). Vi kan på nuværende tidspunkt bekræfte, at den fremgår på lister i Norden, herunder Danmark, samt Storbritannien, Tyskland og Schweiz. Vores kilde fortæller også, at Samsung Korea tog beslutningen om at introducere Q8DN efter at have set reaktionerne i foråret.

Designelementerne i Samsungs kantbelyste ”QLED” LCD-tv roses ofte, men anmeldere og forbrugere har konstateret, at billedkvaliteten ikke kan matche de bedste konkurrerende skærme. Ved at lancere en billigere Q8DN med zone-styret bagbelysning, vil Samsung kunne udfordre Sony XE90 og lignende modeller.

Annonce:

Q8DN vil blive leveret med selskabets ’One Remote’ i kassen og have en sølvfarvet, slank ramme. Der er adgang til apps igennem Tizen-platformen. Flatpanels kan ydermere bekræfte, at den vil have en twin-tuner til optagelse samt 4 HDMI-porte.

Samsung Q8DN begynder at rulle ud i Europa i løbet af juli som en ”QLED” model. Prisniveauet er endnu ikke fastsat endeligt, men den bliver billigere end Q9FN, som starter på ca. 18.000 kroner i 55 tommer.

Samsung Q8DN – specifikationer

Billede
55, 65 & 75-tommer
4K LCD-panel med quantum dot
Direct Full Array (bagbelyst LED med zone-styring)
Q Engine videoprocessor
Q HDR 1500 (1500 nits max lysstyrke)
Ultra Black Elite filter
Andet
One Remote
Twin-tuner (DVB T2/C/S2)
4 HDMI
Tizen 4.0
Ambient Mode
40W højttalere

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Rygte: PS5 Pro bliver tre gange så kraftig som PS5

18 Mar 2024 |

Første danske streaming-apps bekræftet til FireTV

18 Mar 2024 |

DRs nye tv-arkiv 'Gensyn' åbner i dag på DRTV

15 Mar 2024 |

Ny Beoconnect Core forbinder gamle B&O højttalere til ethvert TV

15 Mar 2024 |

TCL's næste flagskib forventes at have 14000 miniLED zoner, 6500 nits

13 Mar 2024 |