Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSonos Beam er en kompakt soundbar med Airplay 2 og Alexa - FlatpanelsDK

Sonos Beam er en kompakt soundbar med Airplay 2 og Alexa

07 Jun 2018 | Rasmus Larsen |

Sonos vil være mere åben og samarbejde med Amazon, Apple og Google. Sonos Beam er en kompakt soundbar, der bygger på disse søjler med bl.a. Airplay 2 og flere stemmeassistenter. Men kan selskabet genskabe sig selv fra at være multirums-pioneer til blot at være medspiller?

Sonos Beam – en kompakt soundbar

Ved en præsentation, hvor Sonos skød med skarpt mod Facebook, twitter, skærme i almindelighed samt konkurrenternes produkter; hævdede at egne produkter er åbne; hævdede at Sonos har opfundet smart-højttaleren; og hvor der blev brugt lange perioder på at demonstrere, hvordan Apples Airplay 2 og Amazons Alexa virker, afslørede selskabet også en ny kompakt soundbar.

Mange havde håbet på at se en afløser for Playbar, men selskabet hev i stedet Sonos Beam op af hatten. Det er en kompakt soundbar, som bliver en del af Apples Airplay 2 familie, når opdateringen frigives senere på sommeren. Soundbaren kan naturligvis også indgå i Sonos multirum-system og selskabet var hurtig til at pointere, at de ikke blot bygger produkter. De bygger ”systemer”.


Sonos Beam


Soundbaren bliver kompatibel med adskillige stemmeassistenter. Amazon Alexa vil fungere ved lancering i USA, Storbritannien, Tyskland, Canada, Australian, New Zealand og Frankrig. Det vides ikke, hvornår Alexa på Sonos Beam vil virke i Danmark. Når Airplay 2 tilføjes, vil Sonos Beam desuden kunne styres med Siri via en iPhone/iPad. Herudover vil Sonos senere tilføje Google Assistant og lover at give det sit eget specielle øjeblik, når tiden kommer.

- ”I smarthøjtalerkategorien, der er blevet rodet, præget af tvivlsom lyd og skjulte dagsordener, er Sonos Beam et lysende eksempel på, hvordan Sonos skiller sig ud,” siger Patrick Spence, CEO hos Sonos. ”Selve vores kerne er en åben tilgang, kærlighed til design, fokus på kvalitet og dedikation til opbygningen af et lydsystem, der er let at bruge og bliver bedre over tid. Vi mener, at vi med Sonos Beam har skabt den bedste og mest alsidige smarthøjtaler på markedet.”

Sonos forklarer, at højttaleren er skabt med det udgangspunkt, at den skal levere god lyd til film, musik og tv. Selskabet siger, at “resultatet er en højttaler, som loyalt viderebringer kunstneres lydprodukt og skaber en uovertruffen lytteoplevelse”.


Sonos Beam


- “Sonos Beam byder på et overraskende bredt lydspektrum den kompakte størrelse taget i betragtning. Den er udstyret med fire specialbyggede elliptiske woofers og tre passive basenheder, der leverer en dyb, varm bas og en overlegen performance i lydklassen, mens tweeteren sikrer en klar og frisk talelyd,” tilføjede de.

Mens konkurrenter i disse år øger indsatsen ved at inkludere Dolby Atmos, DTS:X og andre avancerede lydteknologier, holder Sonos øjet fast fokuseret på det store segment af købere, som ønsker en simpel og kompakt løsning. Sonos Beam understøtter ikke Dolby Atmos. Den understøtter ikke engang sidste generation af HD-lydformater. Den har kun en HDMI-port, hvilket betyder, at den trækker lyd fra HDMI ARC (Audio Return Channel) oppe i tv-skærmen. ARC har meget begrænset båndbredde til lyd. HDMI 2.1 introducerer eARC, som har langt større båndbredde, men Sonos har tydeligvis ikke ønsket at gå den vej med Beam. Måske en anden-generations Playbar bliver anderledes.


Sonos Beam


Hvis du ikke kan slå dem

En god portion af præsentationen var dedikeret til at demonstrere Apples Airplay 2. Systemet er naturligvis ikke unikt for Sonos. Apples trådløse lydprotokol integreres i en lang række højttalere fra producenter såsom Bang & Olufsen og Bose til Polk og Libratone. Airplay 2 vil sågar tillade, at brugere kan parre højttalere fra flere forskellige selskaber i en multirums-opsætning.

Airplay 2 vil ikke være brugbart ved lancering og tilføjes kun på udvalgte, nyere Sonos-produkter, bekræftes det.

Annonce:

- “ AirPlay 2 vil være tilgængelig på Sonos i juli via en gratis softwareopdatering. Med AirPlay 2 kan brugere afspille lyd fra deres iOS-enheder direkte på deres Sonos-højttalere, herunder Netflix-indhold, YouTube-videoer og meget mere. Højttalere, der understøtter den nye AirPlay 2-opdatering, omfatter Sonos Beam, Sonos One, Playbase og anden generation af Play:5.”

Sonos lagde vægt på, at Airplay 2 bygges ovenpå selskabets eget multirumssystem og demonstrerede, hvordan en bruger kan starte en sang via Siri og derefter spørge Alexa om titlen på sangen. Beam kan også styre tv-skærmen med simple kommandoer via HDMI CEC-protokollen.


Sonos Beam


Den nye verdensorden, som Sonos forsøger at tilpasse sig
Ikke desto mindre satte præsentationen en tyk streg under den nye verdensorden, som Sonos forsøger at tilpasse sig. Selskabet er pioneer indenfor multirumslyd, men systemer såsom Airplay 2 samt stemmeassistenter er eksistentielle trusler. Sonos anerkender dette faktum ved at samarbejde med teknologigiganterne fremfor at modkæmpe dem, men der var samtidig en snert af indre konflikt i stemmen da Sonos gentagne gange skød med skarpt mod produkter fra de selvsamme selskaber.

Sonos har besluttet ikke at udvikle egen stemmeassistent og selskabet vil fremover være mere åben. De lagde vægt på, at Sonos-højttalere nu understøtter mere end 80 musiktjenester, hvilket naturligvis er langt færre end antallet på systemer som Chromecast eller Airplay.

Selskabet forestiller sig også en fremtid, hvor de kan være neutrale og tilbyde forbrugerne mere frit valg. Hertil følger imidlertid risikoen for at blive ”jack of all trades, master of none” – en altmuligmand, der ikke kan noget særlig godt. På den anden side vil der altid være kunder, som efterspørger god lyd, hvilket er kernen i Sonos mission, og selskabet ser tilsyneladende muligheder i det segment af forbrugere, som frygter at blive lukket inde i et økosystem. Der er noget ironi at spotte her, da det er præcis sådan Sonos startede sin rejse.

Sonos Beam er designet til at passe under tv-skærme. Den er blot 65 centimeter lang. Beam findes i sort eller hvidt stof. Den danske pris er 3.399 kroner og leveringerne starter verden over fra den 17. juli. Forudbestillinger kan lægges på sonos.com.

Sonos Beam - specifikationer

Lyd
Fire fuldspektrede woofere, der sikrer en tro afspilning af vokalfrekvenser i mellemtonelejet samt en dyb, fyldig bas.
En tweeter, der leverer glasklar og tydelig dialog.
Tre passive basenheder hjælper med at cirkulere luften inden i den kompakte Sonos Beam - og leverer en varm baslyd.
Justerbar bas- og diskantkontrol giver mulighed for at tilpasse lyden i et enkelt rum eller i en gruppe af rum.
Fem digitala klass D-förstärkare. Perfekt avstämda för att matcha högtalarelementen och den akustiska konstruktionen.
Fem fjernfeltmikrofoner, der sørger for avanceret stråleformning og multikanal-ekkodæmpning.
Når mikrofon-LED'en lyser, er Alexa klar til at modtage stemmekommandoer. Hvis LED'en er slukket, er mikrofonen slukket.
Generelt
Mål - H x B x D: 100 x 651 x 68,5 mm
Vægt: 2,8 kg (6.2 lbs)
HDMI ARC:
Et HDMI-kabel til at sætte i HDMI ARC-porten på dit tv.
Optisk lyd: Optisk lydadapter, der kan forbinde til dit tv. Gør det muligt for Sonos Beam at understøtte DOLBY DIGITAL og stereo.
Toppanelets funktioner: Touch-betjening til lydstyrke op/ned, forrige/næste nummer, afspil/pause, mikrofon på mute. LED indikerer status, mute status og stemmefeedback.
Strøm og netværk
Strømforsyning: 100-240 V, 50-60 Hz AC universal input med automatisk skift.
Ethernetport: En ethernetport med 10/100 mbps. Opret forbindelse direkte til din router for at bruge dit Sonos-udstyr, hvis det trådløse netværk er ustabilt.
WiFi: Opretter forbindelse til dit trådløse netværk i hjemmet med enhver 802,11b/g, 2,4GHz router for trådløs streaming uden afbrydelser. Opretter direkte forbindelse via surroundbaghøjtalere eller Sonos Sub til 5 GHz-båndet.
Kompatibel med AirPlay: Fungerer med Airplay på Apple-enhederFlere nyheder

Xbox Series X optimeret

Liste: Spil optimeret til Xbox Series X/S ved lancering

19 Oct 2020 | Rasmus Larsen |
Netflix Roma

Vi er nødt til at tage en snak om HDR

16 Oct 2020 | Yoeri Geutskens |
Apple TV trådløs spil-lyd

tvOS 14.2 på Apple TV 4K åbner for trådløs spil-lyd på HomePod

16 Oct 2020 | Rasmus Larsen |
PS5 brugerflade

Sony giver os første kig på PS5-brugerfladen

16 Oct 2020 | Rasmus Larsen |
Netflix

Netflix halverer 4K-bitraten, lover samme 4K-videokvalitet

15 Oct 2020 | Rasmus Larsen |
Apple TV app Sony TV

Apple TV app udrulles til Sony TV fra i dag

14 Oct 2020 | Rasmus Larsen |
Sony XH90

Sony frigiver HDMI 2.1 firmware til XH90 og ZH8 modellerne

14 Oct 2020 | Rasmus Larsen |
Apple Arcade

Arcade får rygstød med fri adgang ved køb af Apple TV, iPad mv.

14 Oct 2020 | Rasmus Larsen |