Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasontvOS 12: Nemmere login, Atmos, udvidet hjemmestyring mm. - FlatpanelsDK

tvOS 12: Nemmere login, Atmos, udvidet hjemmestyring mm.

04 Jun 2018 | Rasmus Larsen |

Den næste version af tvOS til Apple TV tilføjer Dolby Atmos, nye skærmskånere skabt i samarbejde med NASA, udvidet hjemmestyring med Control4, Crestron og Savant, nemmere login mm. Der er stadig ingen 'TV' app til danskerne.

Nyheder i Apple tvOS 12

Apple TV 4K er et hit, lyder det fra selskabet. Efter lanceringen i efteråret 2017 er salget steget med 50% i forhold til året før. iTunes har nu også et rigt katalog af film i 4K-opløsning og HDR (High Dynamic Range), herunder Dolby Vision.

Næste skridt bliver at tilføje lyd i Dolby Atmos (umiddelbart kun på Apple TV 4K) og dine købte film opgraderes igen igen kvit og frit. Apple siger, at iTunes vil have det største filmkatalog med Atmos.

Læs også: Apple TV 4K får Dolby Atmos - iTunes-film opgraderes gratis
Læs også: Liste: Film i 4K HDR (Dolby Vision) & Dolby Atmos på iTunes

Der tilføjes nye skærmskånere optaget i 4K HDR samarbejde med NASA, International Space Station National Lab samt Center for the Advancement of Science in Space. De viser optagelse af jorden fra den internationale rumstation (ISS). Du kan fremover også manuelt skifte imellem screensavere samt se, hvor de er optaget.

Apple benyttede lejligheden til at pointere, at traditionelle set-top-bokse såsom dem fra YouSee og Stofa gradvist glider ud til fordel for Apple TV. Selskabet samarbejder nu med nogle af de største tv-distributører i USA, Frankrig og Schweiz om at tilbyde Apple TV 4K som tv-boks.


Apple TV – tvOS 12


Stadig ingen ’TV’ app

Til gengæld må danskere endnu engang skuffende konstatere, at ’TV’ app’en, der er en slags moderne tv-guide, stadig er forbeholdt vores to nordiske naboer samt 8 andre lande.

’TV’ app’en samler indhold på tværs af tjenester og præsenterer det i en moderne brugerflade. Under app’en ligger såkaldt universalsøgning, så man kan søge efter film og tv-programmer på tværs af tjenester enten via tekst eller Siri. Heller ikke Siri taler dansk på Apple TV.

Apple fremhævede på WWDC 2018, at flere end 100 partnere lader deres indhold fremgå i ’TV’ app’en. Netflix er endnu ikke med. Selskabet fremhævede også, at tvOS 12 fremover automatisk kan logge ind på de tjenester, der haves som del af bredbåndspakken. Apple TV vil automatisk registrere, hvilken bredbåndsudbyder, man benytter. De kalder det zero sign-on, men det er indtil videre forbeholdt USA.

Annonce:


Udvidet hjemmestyring

Apple TV er allerede opkoblet på HomeKit, som kan styre en række enheder i hjemmet, herunder lys, termostater, gardiner mm. Med tvOS 12 udvides styring af hjemmet vha. tre velkendte protokoller.

Det sker med tilføjelsen af Control4, Crestron og Savant. Integrationen betyder, at disse systemer fremover kan styre Apple TV, herunder igennem Siri-kommandoer.

Hvor Apples eget HomeKit kan styre andre enheder, skal integrationen med de andre etablerede protokoller altså sikre, at Apple TV kan indgå i et opkoblet hjem på andre måder.

Læs også: Airplay 2: Hvad du skal vide

Endelig fremhævede Apple, at iOS og tvOS 12 gør det muligt at auto-udfylde kodeord på tv-skærmen via en iPhone eller iPad. Herudover tilføjes der en fast remote-knap i kontrolcentret på iPhone/iPad, som skal gøre styringen af Apple TV lettere. Remote i kontrolcentret kan i dag vælges manuelt.


Apple TV – tvOS 12


Apple lancerede i 2015 den første afspillerboks baseret på tvOS. Styresystemet har sidenhen fået adskillige nye funktioner, herunder Airplay 2, HEVC-dekodning, autoparring af Airpods, synkronisering af hjemmeskærmen, autoskift af lys/mørkt tema, Metal 2-spilmotor og en række andre funktioner. Med tvOS 11.2 i december 2017 blev match-funktion til både billedfrekvens og dynamikområde aktiveret på Apple TV 4K, og med tvOS 11.3 kom samme match-funktion til Apple TV4.

tvOS 12 frigives offentligt til efteråret.Flere nyheder

Sony 2021 OLED TV nu i handlen

06 May 2021 |

Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

06 May 2021 |

Loewe gør comeback i Norden

06 May 2021 |

Netflix's første danske film, 'Kærlighed for voksne', kommer også på TV 2

06 May 2021 |

Medie: Disney & Warner i opgør med danske biografers eksklusiv-periode

05 May 2021 |

Mangel på PS5 & Xbox konsoller kan vare året ud

05 May 2021 |