Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonEU øger ambition om indholdkvote til 30% europæisk indhold - FlatpanelsDK

EU øger ambition om indholdkvote til 30% europæisk indhold

15 May 2018 | Rasmus Larsen |

Siden forslaget første gang kom på bordet i maj 2016, har EU hævet ambitionsniveauet fra 20% til 30%. Går forslaget igennem vil Amazon, Netflix og andre tv-tjenester skulle dedikere mindst 30% af kataloget til europæisk indhold.

Tv-tjenester pålægges indholdskvoter

Tiltaget er en del af EU’s Digital Single Market-strategi. Reglen kommer som følge af primært amerikanske tjenesters indtog på markedet, men vedrører alle tv-tjenester, som opererer indenfor EU. Idéen er, at reglen skal tilskynde investering i europæisk indholdsproduktion enten direkte eller via eksterne produktionsselskaber.

- “Disse nye regler afspejler digitale fremskridt og anerkender, at folk i dag ser video på andre måder end hidtil,” sagde Andrus Ansip, Næstformand i EU-Kommissionen.

Dette vil gælde for både gratis og abonnementsbaserede streamingtjenester, inklusiv Amazon, Netflix, Facebook og YouTube.

Forslaget blev oprindeligt præsenteret i 2016. Dengang lød ambitionen på en 20% indholdskvote, men den er sidenhen blevet hævet til 30%. Det betyder konkret, at eksempelvis Netflix, i EU-lande, skal tilbyde et indholdskatalog, der består af minimum 30% europæisk indhold. Det behøver ikke at være egenproduktion eller indhold på det pågældende sprog.

Netflix kunne allerede i 2015 opfylde kravet om at tilbyde 20% europæisk produceret indhold, men kan ikke opfylde kravet på 30% endnu. Selskabet præsenterede sidste måned 10 nye europæiske produktioner og har for nylig frigivet sin første danske produktion.

Vi er ikke bekendte med opgørelser for andre globale streamingaktører såsom Amazon og HBO, men sidstnævnte har allerede skandinaviske produktioner, herunder en dansk tv-serie baseret på Pelle Erobreren, i støbeskeen


Mere fleksibilitet i tv-reklamer

De nye regler fra EU dækker desuden over mere fleksibilitet i reklamer på tv-sendefladen. I dag er tv-stationer begrænset til at vise maks 12 minutters reklamer per time.

Under de nye regler vil tv-stationer kunne vise reklamer mere frit i tidsrummet mellem klokken 6 til 18, så længe reklamer udgør højest 20% af sendetiden.

Forslaget er blevet fremsat af EU-Kommissionen og skal nu formelt godkendes af parlamentet og EU-medlemsstaterne. Det danske kulturministerium støtter op om EU-kvoterne.

- Kilde: EU-Kommissionen via Digital TV Europe

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |