Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGoogle & JBL skaber soundbar med indbygget Android TV & Assistant - FlatpanelsDK

Google & JBL skaber soundbar med indbygget Android TV & Assistant

08 May 2018 | Rasmus Larsen |

Google og JBL er gået sammen om at skabe ”branchens første soundbar med Android TV og Google Assistant indbygget”. Den kommende JBL Link Bar kan omdanne enhver tv-skærm til en internetopkoblet enhed.

Samarbejde mellem Google og JBL

Android TV-platformen når ud i nye typer produkter med JBL Link Bar, som frigives senere på året. Den er blevet præsenteret som optakt til Google I/O konferencen og er skabt i et samarbejde mellem netop Google og Harman/JBL.

- “Link Bar er branchens første soundbar med Android TV og Google Assistant indbygget. Den er skabt ud fra ønsket om at kombinere JBLs lydekspertise med Android TV’s store palette af indhold. Det er en smartere måde, hvorpå du kan nyde din yndlingsindhold med den bedste lyd i klassen. Link Bar forvandler enhver tv-skærm, uanset mærke eller model, til et Smart TV,” lyder det fra Harman, som ejet JBL-brandet.


JBL Link Bar


Ved at have Android TV-platformen indbygget i en soundbar, kan man forvandle enhver tv-skærm til en internetopkoblet enhed med adgang til tv-sektionen af Google Play-butikken. Herfra kan man downloade apps såsom Netflix, YouTube og Viaplay samt spil.

Soundbaren har desuden indbyggede mikrofoner til stemmestyring via Google Assistant-systemet. Når den ikke spiller tv-lyd, kan den bruges som musikhøjttaler og indgå i en multirumsopsætning (via Chromecast).


JBL Link Bar


JBL Link Bar kan styre tv-skærmen via HDMI CEC, hvilket gør brugere i stand til at slukke og tænde for tv-skærmen via den medfølgende fjernbetjening eller en stemmekommando såsom ”Okay Google, turn off TV”. Googles stemmeassistant virker endnu ikke på dansk på tv-skærme, men dansk sprog er lige på trapperne. Soundbaren har også tre HDMI-indgange, hvortil man kan tilslutte eksterne afspillere og spilkonsoller. Der kan på samme måde skiftes imellem HDMI-indgangene via den medfølgende fjernbetjening eller stemmekommandoer.

JBL har ikke kommenteret på lydspecifikationerne, men fortæller dog, at en separat subwoofer vil blive solgt som ekstraudstyr.




Flere hybrid-enheder på vej

Android TV-platformen findes allerede indbygget i tv-skærme fra Sony, Philips og TCL samt eksterne afspillere såsom Nvidia Shield og Xiaomi Mi Box. Google forklarer, at man ønsker at udvide porteføljen og at JBL-soundbaren er ”den første i en række af hybrid-enheder, som leverer en fuld Assistant- og Android TV-oplevelse”.

På sin vis er dette også Samsungs første enhed baseret på Android TV. JBL er en del af Harman Group, som for nylig blev opkøbt af Samsung. Det sydkoreanske selskab bruger sin egen Tizen-platforme i tv-skærme.

Soundbar-kategorien er i vækst i disse år fordi folk søger løsninger, som kan hæve lydoplevelsen i stuen uden at være for dominerende. På CES 2018 fortalte Roku, at de i samarbejde med TCL vil lancere en Roku-baaseret soundbar. Sonos forventes også at lancere en ny soundbar den 6. juni.

Pris og specifikationer afsløres i anden halvdel af 2018, hvorefter JBL Link Bar bliver tilgængelig.

Den årlige Google I/O konference starter officielt senere i dag. På konferencen forventes Google desuden at fortælle mere om, hvordan Android TV-styresystemet skal udvikle sig med udgivelsen af Android P.

- Kilde: Harman/JBL



Flere nyheder

Sony 2021 OLED TV nu i handlen

06 May 2021 |

Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

06 May 2021 |

Loewe gør comeback i Norden

06 May 2021 |

Netflix's første danske film, 'Kærlighed for voksne', kommer også på TV 2

06 May 2021 |

Medie: Disney & Warner i opgør med danske biografers eksklusiv-periode

05 May 2021 |

Mangel på PS5 & Xbox konsoller kan vare året ud

05 May 2021 |