Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple TV vinder hastigt frem men Roku regerer - FlatpanelsDK

Apple TV vinder hastigt frem men Roku regerer

30 Apr 2018 | Rasmus Larsen |

Brugen af Apple TV steg 709% i årets første kvartal, men Roku regerer fortsat, ifølge tal fra Conviva. Et stigende antal seere streamer video igennem apps.

Kan Apple TV indhente Roku?

I årets første kvartal foregik 73% af al videostreaming igennem apps, mens browsere taber andele. Tv-platforme ændrer i disse år måden, hvorpå vi modtager tv-signalet, siger Conviva, som indhenter data fra bl.a. HBO, Hulu, ESPN, BT og Sky til statistik.

Målt på antal streamede tv-timer stod spilkonsoller for 14% af aktiviteten i første kvartal af 2018, mens Amazon FireTV-enheder stod for 6% og Apple TV for 5%. Det er derimod amerikanske Roku, som endnu ikke er trådt ind i Norden, der ligger komfortabelt i front med 23%.

Skal man tro på tallene, så vinder Apple TV imidlertid hastigt frem. Brugen af boksen steg 709% i første kvartal 2018 målt i forhold til første kvartal 2017. Selskabet lancerede en opgraderet Apple TV 4K op til julesalget, hvilket sandsynligvis har bidraget til væksten. Anvendelsen af FireTV steg også kraftigt med 411%, PlayStation med 175% og Roku med 87% (men fra en større base).

- ”I kampen om stuen vinder Apple TV hastigt frem, men Roku regerer stadig,” lød det fra Conviva.



Chromecast er stagnerende

Brugen af Google Chromecast stiger en smule, men i et kraftigt voksende marked, mister den andele.

Brugen af Smart TV stiger også, men i det store billede foretrækker relative få seere de internetopkoblede skærme. Samsung er den eneste tv-producent, som er stor nok til ikke at blive grupperet under ”andre TV”.

Det kan desuden bemærkes, at balancen imellem Android og iOS tippede i kvartalet. Der streames nu flere timers video på Android, men forbruget er også kraftigt opadgående på iOS.

Som mediet TechCrunch noterer sig, så er tallene dog kun et udsnit af markedet. Convivas system målte i kvartalet 4,8 mia. streamingtimer (en stigning på 114% ift. året før), men Roku har oplyst, at der i 2017 blev streamet over 15 mia. timers video på deres enheder alene. Statistikken giver dog ikke desto mindre en indikation af, hvor markedet bevæger sig hen.

Streaming vinder indpas i hele verden, men overgangen til den nye distributionsform går hurtigst i Nordamerika, hvor streamingforbruget steg med 174% i forhold til året før. Flere tal fra rapporten kan findes i denne infografik.

- Kilde: Conviva via TechCrunch, TheVideoInk

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Rygte: PS5 Pro bliver tre gange så kraftig som PS5

18 Mar 2024 |

Første danske streaming-apps bekræftet til FireTV

18 Mar 2024 |

DRs nye tv-arkiv 'Gensyn' åbner i dag på DRTV

15 Mar 2024 |

Ny Beoconnect Core forbinder gamle B&O højttalere til ethvert TV

15 Mar 2024 |

TCL's næste flagskib forventes at have 14000 miniLED zoner, 6500 nits

13 Mar 2024 |