Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNordisk Film Biografer åbner første VR-lounge - FlatpanelsDK

Nordisk Film Biografer åbner første VR-lounge

18 Apr 2018 | Rasmus Larsen |

Den kommer til at ligge i Nordisk Films biograf i Lyngby ved København. Nysgerrige sjæle kan gratis opleve VR-film, spil og andre typer indhold den 25-29. april.

VR-lounge i Lyngby

Nordisk Film Biografer kalder det en ”VR-lounge” og den placeres i foyeren. Der benyttes de to velkendte headsets HTC Vive og Oculus Rift, mens indholdet leveres af den franske leverandør MK2.

- "Vi glæder os meget til at invitere både vores kendte gæster og alle andre VR-interesserede til åbent hus i vores helt nye VR-lounge. VR er et nyt tiltag for os som biograf, og vi glæder os rigtigt meget til at præsentere det for gæsterne - både de loyale, som vi kan takke med en sjov gratis oplevelse, men selvfølgelig også alle andre, som har lyst til at kigge forbi," siger Alex Oxholm, biografchef, Nordisk Film Biografer Lyngby.

Nordisk Film siger, at det er første gang i Danmark, at en stor spiller indenfor biografdrift satser på VR. Selskabet forsøgte sig i midten af 2016 med en ”pop-up” VR-biograf i Palads og har altså nu valgt at satse på en mere permanent løsning. Nordisk Film tilføjer, at det et deres ”klare mål at være en førende udbyder af virtual reality-indhold”, da VR går godt i spænd med biografoplevelsen.

- "Med Danmarks første VR-lounge i en biograf vil vi ligge helt forrest i feltet, når det handler om at tilbyde danskerne sjove og uforglemmelige oplevelser. Vi har de perfekte rammer for det i biografen i forvejen, så selvfølgelig skal vi bygge videre på det,” siger Vibeke Pallisgaard Wolfsberg, kommerciel direktør, Nordisk Film Biografer.

De 14 forskellige VR-stationer viser film såsom The Dream Collector og forestillinger såsom Cirque de Soleils Overview. Der vil også være interaktive fortællinger, herunder Den Lille Prins samt flere spil. Indholdskataloget opfriskes løbende.


VR i Nordisk Film Biografer


Bedre VR i biografen

Både Oculus Rift og HTC Vive sælges til privatbrug. Herudover sælger Sony en VR-brille til spilbrug, som kan tilsluttes PlayStation.

Nordisk Film mener dog, at ”VR i biografen bliver noget andet og mere eksklusivt end VR-oplevelser i privat regi”. De har fokus på hele oplevelsen, herunder også de tekniske og fysiske rammer, og de håber, at folk vil forbinde det med en social oplevelse, ligesom at gå i biografen.

Biograffilmen fik sit gennembrud for godt 100 år siden og det danske selskab tror på, at VR kan ”være nutidens revolution af samme kaliber”.

På trods af de optimistiske udmeldinger, har VR haft en hård fødsel. Salget har ikke levet op til branchens forventninger og mange forbrugere er skeptiske overfor at iføre sig VR-briller, som afskærmer omverdenen. Med biografer i ryggen, kan markedet muligvis få det rygstød, som kræves for at VR kan nå ud på massemarkedet.

Biografgængere i nærheden af Lyngby kan træde ind i den virtuelle verden kvit og frit imellem den 25 og 29. april. Det kræver dog, at ture bookes på forhånd efter først-til-mølle på nfbio.dk/vr. Herefter koster det 195 kroner for 55 minutter.

VR-indhold i Nordisk Film Biograf Lyngby

På programmet i de forskellige VR-pods eller VR-stationer, som gæsterne kan bevæge sig imellem, vil bl.a. være den prisbelønnede VR-film The Dream Collector, hvor knuste drømme, som er smidt på den virtuelle losseplads, repareres og får nyt liv. Gæsterne kan også opleve cirkuskompagniet Cirque de Soleils verdensberømte forestillinger eller Overview, som er en sorslået oplevelse af verdensrummet omkring os. Eller hvad med at blive en del af handlingen i den kendte fortælling om Den Lille Prins, hvor gæsterne bliver både tilskuere og medvirkende i filmens handling? Endelig er der selvfølgelig rig mulighed for at spille actionpakkede VR-spil som f.eks. Life of Us eller Superhot, hvor tiden kun bevæger sig, når spilleren gør. Næsten kun fantasien sætter grænser for hvad, hvad VR kan, og Nordisk Film Biografer opdaterer løbende med det sidste nye inden for genren, så der altid er nye oplevelser at få.Flere nyheder

UHD Blu-ray

Oversigt: Film på UHD Blu-ray

07 Jul 2020 | Flatpanels |
YouTv

YouTv: Ny tv- og streaming-tjeneste fra YouSee

07 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
Xiaomi OLED TV

Første OLED TV fra Xiaomi har HDMI 2.1 & 9 højttalere

07 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
iTunes 4K HDR

iTunes-oversigt: Nu med ægte/falsk 4K, filtre, IMDb-karakterer mm.

06 Jul 2020 | Flatpanels |
James Bond

5 dage med fokus på film

06 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
Sony XH90

Sony lancerer med XH90 sine første 4K TV med HDMI 2.1

03 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
TV2 Play hos YouSee

TV2 Play indgår nu i YouSees 'bland selv'

03 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
4K HDR film

'Indiana Jones', 300, Hitchcock, 'V for Vendetta' m.fl. på vej i 4K HDR

02 Jul 2020 | Rasmus Larsen |