Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSonys Dolby Vision-opdatering er endelig klar i Europa - FlatpanelsDK

Sonys Dolby Vision-opdatering er endelig klar i Europa

29 Mar 2018 | Rasmus Larsen |

Den længe ventede opdatering, som aktiverer Dolby Vision på Sony A1 OLED samt ZD9, XE94 og XE93 modellerne, er langt om længe frigivet i Europa. Dolby Vision vil fungere via HDMI, når afspillere også er blevet opdateret.

Til A1, ZD9, XE94 og XE93

På CES 2017 annoncerede Sony, at Dolby Vision ville blive aktiveret på visse 2016 og 2017 high-end-modeller. Opdateringen blev frigivet i USA i januar 2018 og den er nu også på vej ud i Europa.

- ”Vi er glade for at kunne annoncere, at en ny firmwareopdatering (6.285) vil blive udgivet direkte til dit TV den 28. marts 2018. Udrulningen vil foregå gradvist i hele april,” siger Sony.

Det er dog et ”men”. Brugere i USA fandt hurtigt ud af, at Dolby Vision-afspilning ikke virkede via HDMI på deres Sony TV – eller helt konkret; afspillere såsom Apple TV 4K og UHD Blu-ray-afspillere skal også opdateres før de bliver kompatible med Sonys TV. Dolby har udviklet en særlig Dolby Vision-profil, som kræver, at afspillerenheden skal stå for mere af videobehandlingen.


Sony A1 OLED


Det er netop derfor, at opdateringen blev forsinket i Europa i sin tid, så det er lidt overraskende, at Sony har frigivet den netop nu. Oppo er ved at sørge for at UHD Blu-ray-afspillere opdateres, mens Apples tvOS 11.3 (som fikser problemet) forventes at blive frigivet ingen længe til Apple TV 4K.

- ”Udvalgte TV fra Sony (serierne ZD9, XE94, XE93 og A1) vil understøtte Dolby Vision med den softwareopdatering, der rulles ud i Europa i april 2018. For at du kan se Dolby Vision-indhold skal den anvendte videostreaming-app/-tjeneste understøtte Dolby Vision,” skriver selskabet. ”Efter at TV'et fra Sony har modtaget softwareopdateringen, vil enheder med Dolby Vision-afspilning (f.eks. streaming-medieafspillere og UHD Blu-ray-afspillere), der er sluttet til Sony TV via HDMI, også kræve en softwareopdatering for at understøtte Dolby Vision-afspilning gennem enheden. Du kan finde flere oplysninger om tidspunktet for opdateringen af en bestemt afspiller ved at kontakte afspillerens producent.”

Blandt andet Netflix og Apple iTunes leverer film og tv-serier i Dolby Vision-format.

Dolby Vision-opdateringen er endnu ikke tilgængelig til 2018 AF8 OLED og XF90 modellerne.

Firmware-opdateringen (version 6.2858) gøres tilgængelig for en række 2016 og 2017 Android TV, men den tilføjer kun Dolby Vision på ZD9, XE94, XE93 og A1. Den kan downloades manuelt på Sonys supportside. Den vil også være tilgængelig via den indbyggede opdateringsfunktion, men Sony siger, at ”udrulningen vil foregå gradvist i hele april”.

Sony firmware-opdatering v6.2858

Gælder følgende modeller
2016 Android TV: Serierne XD70, XD75, XD80, SD80, XD83 og ZD9
2017 Android TV: Serierne XE80, XE83, XE85, XE90, XE93, XE94 og A1
Nye funktioner
- Dolby Vision-indhold understøttes for apps/tjenester til videostreaming, der er installeret på dit TV, som f.eks. Amazon Prime og Netflix. (Kun ZD9, XE94, XE93 og A1)*
- Brugergrænsefladen for stemmesøgning er blevet ændret
- Løser et problem, hvor følgende meddelelse vises: "Samba Services Manager er stoppet"
- Løser et problem, hvor lyden fra TV-højttaleren giver ekko, når Bluetooth-hovedtelefoner et tilsluttet
- Løser et problem med afspilning af Amazon Prime-video, hvor videoen fryser, og der opstår synkroniseringsfejl
- Løser et problem, hvor lydforstærkeren ikke automatisk skifter til TV'ets indgangskanal ved brug af funktionen "BRAVIA Sync-styring"
- Løser et problem, hvor TV'et indgangsvælger ikke skifter til HDMI-tilsluttet afspiller automatisk ved brug af funktionen "afspilning med et enkelt tryk"
- Løser et problem, hvor videoer fra NPO's HbbTV-app ikke kan afspilles (kun Holland)
- Løser et problem, hvor der fortsætter med at komme lyd fra soundbaren, efter at du har slukket TV'et via fjernbetjeningen

* Udvalgte TV fra Sony (serierne ZD9, XE94, XE93 og A1) vil understøtte Dolby Vision med den softwareopdatering, der rulles ud i Europa i april 2018. Appen/tjenesten til videostreaming skal understøtte Dolby Vision, før du kan få glæde af Dolby Vision. Hvis du vil have flere oplysninger, kan du kontakte udbyderen af appen/tjenesten. Efter at TV'et fra Sony har modtaget softwareopdateringen, vil enheder med Dolby Vision-afspilning (f.eks. streaming-medieafspillere og UHD Blu-ray-afspillere), der er sluttet til Sony TV via HDMI, også kræve en softwareopdatering for at understøtte Dolby Vision-afspilning gennem enheden. Du kan finde flere oplysninger om tidspunktet for opdateringen af en bestemt afspiller ved at kontakte afspillerens producent.
- Kilde: SonyFlere nyheder

YouSee

YouSee bløder tv-kunder

14 Aug 2020 | Rasmus Larsen |
Streamingnyt

Nyt på Netflix, HBO, Viaplay i august 2020

14 Aug 2020 | Flatpanels |
Apple TV

Medie: 'Apple One' pakke-løsning til Music, TV+, Arcade, fitness på vej

13 Aug 2020 | Rasmus Larsen |
Scoob

Fra bio til hjemmebio: 'Scoob' kan nu lejes fra 169 kr.

13 Aug 2020 | Rasmus Larsen |
Disney+

Dansk Disney+ kan nu forudbestilles til rabatpris

13 Aug 2020 | Rasmus Larsen |
James Bond

Streaming: Flere bruger boks end Smart TV

13 Aug 2020 | Rasmus Larsen |
TCL Roku TV

TCL vil lancere Roku TV i Europa

12 Aug 2020 | Rasmus Larsen |
Android TV cinematic

Android TV får 'filmiske' reklamer & nye funktioner som ALLM, hurtig-apps

11 Aug 2020 | Rasmus Larsen |