Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix's første danske tv-serie har premiere den 4. maj - FlatpanelsDK

Netflix's første danske tv-serie har premiere den 4. maj

22 Mar 2018 | Rasmus Larsen |

Streaming-mastodontens første danske originale tv-serie, The Rain, har global premiere den 4. maj. Den danske produktion udgives midt i forhandlingerne om ny medieaftale, hvor Netflix er på programmet.

Opdateret 4.5.18: The Rain har premiere verden over i dag, hvorfor denne nyhed bringes igen i Flatpanels nyhedsbrev. Har du set The Rain? Lad os høre, hvad du synes nede i kommentarfeltet!

Første danske original-serie

Netflix har tidligere samarbejdet med TV2 om tv-serien Rita, men The Rain bliver selskabets første ”originale serie”. Tv-serien er på dansk, men udgives globalt.

The Rain udspiller sig i et post-apokalyptisk Skandinavien, hvor en virus har udslettet størstedelen af befolkningen. Man følger en gruppe overlevende på en ”farefuld færd på tværs af et øde Skandinavien”.

Tv-serien udkommer netop som de politiske partier samles for at forhandle ny medieaftale for 2019-2022. Et af emnerne på dagsordenen er om der skal pålægges afgift på udenlandske streamingtjenester såsom Netflix for at tvinge dem til i højere grad at bidrage til dansk indholdsproduktion.



Netflix vil udgive mere lokalt indhold

Samme diskussion foregår andre steder i Europa. Netflix har ellers allerede øremærket en stor pulje penge til produktion af lokale tv-serier. Selskabet har i år 17 lokale tv-produktioner på programmet. Det tal forventes at vokse til 70-100 over ”de næste par år”.

Netflix har senest haft stor succes med den tyske produktion Dark, som er udgivet globalt. Brugere kan vælge at se den på tysk eller synkroniseret engelsk.

Læs også: Et skridt nærmere afgift på Netflix

The Rain vil kunne ses på dansk, men det oplyses ikke om den vil blive udgivet på synkroniseret engelsk udenfor Norden.

Tv-serien er skabt af Jannik Tai Mosholt, Esben Toft Jacobsen og Christian Potalivo, mens rollerne bl.a. besættes af Alba August, Mikkel Boe Følsgaard, Lucas Lynggaard Tønnesen, Lars Simonsen, Iben Hjejle, Angela Bundalovic og Sonny Lindberg.

Læs også: Nyt på Netflix i april 2018

The Rain får global premiere på Netflix den 4. maj 2018.

Om The Rain

Civilisationen, som vi kender den, er forsvundet. Seks år efter en brutal virus har udslettet størstedelen af den skandinaviske befolkning, bevæger to danske søskende sig ud af deres sikre bunker for kun at opdage, at alle rester af civilisationen er forsvundet. Snart tilslutter søskendeparret sig en gruppe unge overlevende og begiver sig ud på en farefuld færd på tværs af et øde Skandinavien for at finde ud af, om en ny verden er opstået et andet sted.

Udenfor det civiliserede samfunds sociale regler har hver af de unge medlemmer af gruppen frihed til at være, den de vil. Men i deres kamp for overlevelse opdager de, at der selv i en post-apokalyptisk verden er kærlighed, jalousi, og alle de problemer, der er forbundet med overgangen fra barn til voksen, som de troede, de havde efterladt, da civilisationen forsvandt.

The Rain er skabt af Jannik Tai Mosholt, Esben Toft Jacobsen og Christian Potalivo, mens rollerne bl.a. besættes af Alba August, Mikkel Boe Følsgaard, Lucas Lynggaard Tønnesen, Lars Simonsen, Iben Hjejle, Angela Bundalovic og Sonny Lindberg.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |