Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung afslører første 2018 TV i form af nye NU-serier - FlatpanelsDK

Samsung afslører første 2018 TV i form af nye NU-serier

28 Feb 2018 | Rasmus Larsen |

Det koreanske selskab har løftet sløret for nye 2018-skærme i mellemklassen. Det er NU-serien, som afløser sidste års MU-serie. Modellerne byder bl.a. på kantbelyste LCD-paneler, 4K-opløsning, HDR10+, en ’Auto Game Mode’ og nye smart-funktioner.

Samsungs 2018 NU-serier

Samsung har i USA løftet sløret for NU8500, NU8000, NU7300 og NU7100, som afløser sidste års lidt skuffende MU8005 og MU7005 serier i den øvre mellemklasse. De danske detaljer er endnu ikke bekræftet, så vi ved ikke om alle modellerne lander på vores fronter, men i så fald får de et 5-tal i modelnavnet (f.eks. NU8005 og NU7005).

Selskabet vil fortsat give forbrugerne valget imellem flade og buede tv-skærme. Alle de annoncerede NU-modeller er baseret på kantbelyste LCD-paneler med 4K-opløsning. Samsung siger, at skærmene er HDR-kompatible og at de kan håndtere HDR10+ formatet, der er udviklet som alternativ til Dolby Vision. Panasonic og Philips bakker også op om HDR10+.


Samsung NU8000 LCD


- ”Loaded with features, the NU8000 has advanced smart browsing with voice control, which finds your shows easily. Stunning depth of HDR plus more colors than HDTVs create a breathtaking 4K picture,” lyder det fra selskabet. “The feature-rich NU8500 is equipped like its NU8000 Flat sibling, but curved for immersive viewing. Our highest motion rate and low-lag game mode means this TV plays as smooth as it looks.”

De nye 8 og 7 NU-serier skal ud også konkurrere med LCD-tv i samme prisklasse fra bl.a. Sony, LG og Philips, der i stigende grad tager zone-styret LED i brug for at kunne levere overbevisende HDR (High Dynamic Range) billedkvalitet. Prisen på OLED-tv fortsætter også ned og rammer i 55” efterhånden ofte 10-11.000 kroner.

På CES-messen i sidste måned fravalgte Samsung noget overraskende at fremvise 2018-modellerne. Koreanske medier beretter, at “there is a sense of crisis felt among employees at Samsung” efter en række fejltrin som 3D-tv, buede tv og senest ”QLED”, der ikke har kunne matche konkurrenternes skærme i det øvre segment af markedet. Samsungs viceformand har angiveligt beordret selskabet til at genoptage udviklingen af OLED-tv og det forlyder, at Samsung kigger på ‘QD-OLED’ TV. Vi kender endnu ikke Samsungs planer for high-end-segmentet, men det forventes, at skærmene igen i 2018 vil blive solgt som ”QLED” selvom der er tale om konventionelle LCD-paneler. Samsung forventes herudover at tilføje 6, 5 og 4 serier til NU-porteføljen.

Selskabet har derimod øget sin satsning på brugeroplevelsen og bl.a. introduceret en ny, mere simpel ”OneRemote”. Skærmene har desuden fået en mere simpel brugerflade med nem adgang til apps.


Samsung 2018 Tizen Smart TV


Ny Auto Game Mode

Samsung forklarer, at de i 2018 introducerer en ’Auto Game Mode’, som registrerer, at du tænder din spilkonsol, hvorefter skærmen automatisk skifter til spil-tilstand. Det sørger for at holde forsinkelsen på signalet i bund.

- “Get a leg up on the competition - your gaming console automatically optimizes TV settings for an enhanced gaming experience with minimal input lag and ultra fast refresh rates.”

Samsung vil fortsat basere sin tv-platform på Tizen-systemet. Det giver adgang til apps såsom Amazon, HBO, Netflix, Viaplay og YouTube. Årets modeller bliver også de første med Samsungs Bixby-taleassistent, som kan søge efter indhold og styre husets forbundne enheder. Bixby vil til at starte med kun kunne tale engelsk og koreansk. Det står ikke helt klart om danskere får gavn af den.

En anden nyhed er indbygget SmartThings, som er Samsungs platform til husets forbundne enheder. Selskabet havde egentlig annonceret, at SmartThings skulle inkluderes i 2016 Smart TV, men de trak efterfølgende i land.Skærmene vil have SteamLink, som gør det muligt at streame spil fra Steam via en PC i hjemmet. Det virker enten trådløst eller via netværkskabel.

Samsungs NU-modeller sendes på markedet i USA i marts/april. Vi kender endnu ikke de danske detaljer eller lanceringsplaner. Vi ved heller ikke om samtlige NU-modeller kommer til Danmark. I tabellen nedenfor ser du de tekniske detaljer for de amerikanske versioner.

Samsung NU8500 LCD


Samsung NU7100 LCD


Samsung 2018 NU tv-modeller

Samsung NU8500
Curved design
Edge-lit LCD panel
4K resolution
HDR10+
Tizen Smart TV
Samsung OneRemote
Bixby voice assistant
SmartThings compatible
SteamLink built-in
Clean Cable Solution
Samsung NU8000
Flat design
Edge-lit LCD panel
4K resolution
HDR10+
Tizen Smart TV
Samsung OneRemote
Bixby voice assistant
SmartThings compatible
SteamLink built-in
Clean Cable Solution
Samsung NU7300
Curved design
Edge-lit LCD panel
4K resolution
HDR10+
Tizen Smart TV
SmartThings compatible
SteamLink built-in
Clean Cable Solution
Samsung NU7100
Flat design
Edge-lit LCD panel
4K resolution
HDR10+
Tizen Smart TV
SmartThings compatible
SteamLink built-in
Clean Cable SolutionFlere nyheder

Disney+ markerer årsdag med 'Shang-Chi', ny 'Alene hjemme' mm.

22 Sep 2021 |

Rygte: YouSee tv-pakker stiger markant i pris i 2022

21 Sep 2021 |

Tv-distributøren Boxer skifter navn til Norlys

21 Sep 2021 |

Samsung The Frame får kunstværker fra Louvre inkl. Mona Lisa

21 Sep 2021 |

Apple har frigivet tvOS 15: Her er alle nyhederne

20 Sep 2021 |

Netflix rykker ind i mobil-pakkerne: Nu også hos Telia

20 Sep 2021 |