Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung forventer at lancere sit 146" microLED TV i august - FlatpanelsDK

Samsung forventer at lancere sit 146" microLED TV i august

23 Feb 2018 | Torben Rasmussen |

Samsungs 146-tommer ’The Wall’, som er det første TV baseret på microLED-skærmteknologi, lander på markedet i august, ifølge Samsungs chef for Visual Display og den koreanske avis Yonhap.

Samsung The Wall

Samsung overraskede deltagere på CES ved at præsentere den gigantiske 146-tommer The Wall, som er opbygget af mindre skærmmoduler. Det er den første tv-skærm, der er baseret på microLED, som er en selv-emitterende skærmteknologi. Det betyder, at hver enkelt pixel genererer sit eget lys. Det er også den første nye skærmteknologi på tv-markedet siden OLED.

Nu forsikrer Samsung omverdenen om, at The Wall er mere end en fancy prototype og at de bestemt har planer om at sende det unikke TV på markedet. Han Jong-hee, chef for Samsungs Visual Display Business, fortæller koreanske medier ved en officiel begivenhed, at Samsung forventer at lancere den 146-tommer store skærm i august.

- "The company will push forward a two-track method," sagde Han Jong-hee med reference til "QLED" LCD og microLED.

Den hollandske side LetsGoDigital har opdaget, at Samsung har ansøgt om varemærkerne ’The Wall Luxury’ og ’The Wall Professional’. Den anden henviser til B2B-markedet, mens den første er en forbrugerudgave. I samme pulje af ansøgninger fremgår referencer til et ’Cinema TV’. Samsung kalder biografudgaven af sin microLED-skærm for ’Cinema LED’.


Samsung The Wall


Selskabet har derimod ikke kommenteret på pris. Vi forventer, at The Wall bliver meget bekostelig og uden for rækkevidde for langt størstedelen af forbrugere. Ikke desto mindre er det spændende, at Samsung endelig søsætter en ny skærmteknologi efter i en periode at have forsøgt at sælge kantbelyste LCD-tv som først ”SUHD” og sidenhen ”QLED”.

Udfordringen bliver nu at skrumpe microLED-pixels nok til at kunne producere mindre versioner. På sin vis er det den omvendte verden. Udfordringen med LCD og OLED ligger i at producere store skærme.

Læs også: Første indtryk: Samsung The Wall (146" microLED TV)

Samsung pointerer, at microLED-teknologien i The Wall eliminerer både farvefiltre og bagbelysning, som kræves i LCD. Det muliggør mere lysstærke og farverige skærme. Samsung benytter RGB microLED-pixels til at realisere 1600 nits lysstyrke og et farverum, der overgår DCI-P3, i The Wall.

I takt med, at LCD langsomt glider ud, har markedet brug for et stærkt alternativ til OLED for at sikre sund konkurrence og fortsat udvikling. Meget tyder på, at denne konkurrent skal findes i microLED.

- Kilde: Yonhap, LetsGoDigital

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

29 Mar 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |