Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonCanal Digital lancerer 4K 'OnePlace' boks bygget på Android TV - FlatpanelsDK

Canal Digital lancerer 4K 'OnePlace' boks bygget på Android TV

20 Feb 2018 | Rasmus Larsen |

Canal Digital skifter fra et lukket indholdsunivers til en åben platform bygget på Googles ’Android TV’ med app-butik. Boksen hedder ’OnePlace’ og kan håndtere 4K HDR. Prisen er i særdeleshed skarp.

OnePlace til din underholdning

Igennem flere årtier har tv-distributører styret distributionen af tv-signaler, men internettet har sat signalet fri. Så hvordan navigerer man i denne nye realitet?

Mens YouSee stadig satser på en lukket platform, tror Canal Digital på en mere åben tilgang baseret på Googles styresystem til tv-skærme kaldet ’Android TV’. Du har stadig brug for en boks, men til gengæld får du adgang til indhold, der rækker langt ud over de grænser, som hidtil har været sat.

- ”Nu gør vi noget, vi aldrig har gjort før: Vi går fra et lukket indholdsunivers - hvor kunderne udelukkende kan se det indhold, vi gør tilgængeligt - til næste generations indholdsunivers - baseret på det åbne økosystem Android TV. Vi kalder næste generations TV-oplevelse OnePlace,” siger Ragnar Kårhus, adm. dir. Canal Digital,


Canal Digital


Boksen hedder OnePlace og kommer nu til Danmark efter at have startet sin turné i Norge. Den samler tv-kanaler og streaming i samme brugerflade. Fra Google Play-butikken kan du hente apps og spil.

- ”Vi vælger et åbent økosystem for at imødekomme kundernes nye seer-vaner – en platform tilpasset fremtiden. Ved at flytte fra en proprietær platform til Androids økosystem kan vi udnytte Googles innovationskraft og -hastighed, som igen betyder hurtigere adgang til nye funktioner og tjenester for vores kunder i en skala, vi ikke har ressourcer til på egen hånd,” tilføjer Ragnar Kårhus.Hvorfor en boks?

Android TV er som bekendt allerede indbygget i tv-skærme fra blandt andet Bang & Olufsen, Sony og Philips. Så hvorfor lancere endnu en tv-boks, kunne man fristes til at spørge.

Canal Digital forklarer, at det handler om at kombinere det bedste fra parabolens verden med det bedste fra den spirende streamingtendens. Platformen er samtidig under konstant udvikling. Google arbejder på grundstenene, mens udviklere løbende udgiver nye apps i app-butikken og Canal Digital udvikler nye funktioner. Der er også indbygget Chromecast.

- ”Det handler blandt andet om kvalitet på billedsignalet, den datamængde, som leveres, og ikke mindst den stabilitet, man får ved at have en parabol på muren. Totaludbuddet af kanaler og billedkvaliteten på det, som sendes via satellit, er bedre, end hvis man bare streamer,” lyder det fra selskabet.

Du kender måske allerede andre bokse baseret på styresystemet. Det er bokse såsom Nvidia Shield og Xiaomi Mi Box. Også Stofa arbejder på at kunne tilbyde en tv-boks baseret på Android TV, men Canal Digital overhaler dem nu indenom med en boks, som indeholder hele 4 tv-tunere og som kan leveres med indbygget 1TB harddisk til optagelse. Det der i særdeleshed adskiller Canal Digitals boks fra resten er dog prisen.

Canal Digital


Canal Digital


Håndterer både 4K og HDR

Canal Digital tilbyder endnu ikke tv-kanaler i 4K-kvalitet, men der er heller ikke mange at vælge fra hos leverandørerne. Ikke desto mindre er boksen gjort klar til både 4K Ultra HD og High Dynamic Range (HDR). Det kan allerede bruges hos de streamingtjenester, som tilbyder den høje kvalitet.

- ”Man vil kunne opleve begge dele (4K og HDR, red) hos dem, som udbyder de standarder i deres apps. I dag har Canal Digital ingen TV-kanaler, som sender i 4K eller HDR, men udviklingen på det område går hurtigt, og man vil nok se, at flere indholdsleverandører kommer med den standard i fremtiden.”

Boksen kan streame i 4K HDR via enten kablet forbindelse eller trådløs WiFi. Der er indbygget”ac” WiFi-standard og fjernbetjeningen kommunikerer via Bluetooth. Det betyder i praksis, at boksen kan gemmes af vejen.


Men uden Netflix

Der findes apps såsom Viaplay og YouTube til platformen, men endnu ikke DR TV eller TV2 Play. De kan i stedet sendes over på tv-skærmen via den indbyggede Chromecast-funktion.

Netflix findes til Android TV, men vil dog ikke være tilgængelig på OnePlace til at starte med – og virker heller ikke via Chromecast. Canal Digital forklarer, at Netflix skal godkende de løsninger, som app’en bruges på. Det er noget, som selskabet arbejder på at løse.

Der kan på Android TV som udgangspunkt ikke installeres Android-apps udviklet til mobil/tablet. Det er for at sikre en god oplevelse på husets største skærm, som styres med en fjernbetjening.


Canal Digital


Canal Digital OnePlace kan leveres den 1. marts og det vil blive muligt at ombytte en eksisterende boks til en reduceret pris. Læs mere om Canal Digitals tv-pakker og muligheder på canaldigital.dk

Pris
 • OnePlace uden harddisk: 384 DDK
 • OnePlace med harddisk: 696 DKK
 • Opgradering fra tidl. boks: Ukendt pris

  OnePlace - specifikationer

  Tuner/ Frontend
  4 x DVB-S/S2/S2X tunere
  Single cable LNB nødvendigt for at forsyne alle fire tunere
  Universal LNB-hoved er understøttet, men kræver to kabler og er begrænset til to tunere
  Connectivity
  Ethernet 10/100 Base-TX
  Wi-Fi 2x2 802.11ac 2.4/5GHz
  Bluetooth v4.1
  1 x USB 2.0
  Inputs
  2 x F-type input for DVB-S/S2/S2X RF
  DC Power supply
  Outputs
  1 x HDMI 2.0 (content protected med HDCP v1.4 og HDCP v2.2 til UHD)
  1 x SPDIF (optical)
  1 x 3.5mm jack (stereo audio)
  CPU
  Broadcom BCM7251S (2x ARM Cortex B15 – 12kDMIPS)
  Flash memory
  8 GB (omkring 5GB tilgængelige for bruger-applikationer og data)
  RAM memory
  2 GB DDR3
  HDD
  1 TB, SATA (optional)
  Single Cable Support
  Ja
  Wireless connectivity
  Wi-Fi 802.11ac 2.4/5GHz
  Bluetooth v4.1
  Fysisk størrelse
  Bredde: 260 mm
  Højde: 40 mm
  Dybde: 174 mm • Flere nyheder

  Philips lancerer nye OLED TV med HDMI 2.1

  28 Jul 2021 |

  Warner holder fast i simultan-premiere på 10 film næste år

  27 Jul 2021 |

  LG sender nye 8K og 4K LCD TV i handlen

  27 Jul 2021 |

  Allente åbner for OL i 4K HDR

  23 Jul 2021 |

  Visuel effekt-legende ser HFR som fremtidens film-format

  23 Jul 2021 |

  Philips lancerer nye LCD TV med miniLED, Ambilight og Android

  22 Jul 2021 |