Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTDC fusionerer med MTG – YouSee, TV3 & Viaplay under samme tag - FlatpanelsDK

TDC fusionerer med MTG – YouSee, TV3 & Viaplay under samme tag

01 Feb 2018 | Rasmus Larsen |

Den gigantiske milliard-aftale er annonceret her til morgen. TDC fusionerer med MTG Nordic og MTG Studios, hvilket vil kombinere YouSee, Get, Viasat, TV3, Viaplay, Viafree og flere brands under samme enhed.

En kæmpe mediegigant

TDC kalder det den ”første fuldt integrerede medie- og kommunikationsudbyder i Europa”. Fremover skal du vænne dig til at bl.a. TV3, Viaplay og Viasat hører under TDC. Det vil give synergier på mange områder, lyder det fra selskabet.

- “Jeg er utrolig glad for, at MTG Nordics bliver forenet med TDC Group. Vores to forretninger supplerer hinanden fantastisk, og sammenlægningen vil give os en endnu stærkere innovationskraft. Vi vil dermed få mulighed for at tilbyde de nordiske forbrugere endnu mere attraktivt indhold samt at skabe den næste generation af underholdningsprodukter. Selskabet vil være det første af sin slags i Europa,” siger TDC Groups koncernchef, Pernille Erenbjerg.

Pernille Erenbjerg bliver koncernchef i den nye samlede virksomhed, mens Anders Jensen fra MTG Nordics bliver ny vice-koncernchef. TDC betaler 3,3 mia. svenske kroner samt 308,88 mio. TDC-aktier (nyudstedte), hvilket giver MTG en ejerandel på 28%. 100 procent af alle MTG Nordics' aktier vil blive overført til TDC Group. MTG Nordics bliver i handlen værdisat til 14,8 mia. kroner.


3 mio. tv.-kunder

Tv-markedet er under forandring og særligt Viaplay har længe været godt gearet til vækst på det nordiske marked. MTG sidder på værdifulde rettigheder til bl.a. sport. De producerer også eget indhold. Samlet vil de to selskaber nå ud til 3 millioner tv-kunder på tværs af Norden og potentialet er endnu større.

- ”Samlet vil de to selskaber have næsten 3 mio. tv-kunder på tværs af Sverige, Danmark, Norge og Finland og en samlet rækkevidde på mere end 10 mio. hjem i Norden,” fremgår det af pressemeddelelsen.

Amerikanske giganter såsom Netflix og HBO er trådt ind på det nordiske marked. Det har ændret forbrugernes vaner og forventninger. Det har ført til en konsolidering blandt de lokale udbydere. SE-koncernen, der står bag Stofa har opkøbt Boxer, og nu melder TDC sig altså på banen med et endnu større opkøb. Den større rækkevidde er nødvendig for at konkurrere med de amerikanske selskaber, der går ud globalt.

- “Vi vil skabe et nyt og sandt nordisk selskab med intentionen om at investere yderligere i unikt lokalt indhold samt at styrke vores samlede underholdningsprodukter og det nordiske indholdsmarked som helhed. Sammen vil vi forpligte os til at bygge videre på vores stolte tradition om at skabe og fortælle de bedste historier i Norden,” siger Anders Jensen, der er Executive Vice President i MTG og Chairman i MTG Nordic Entertainment.

Mere end 1000 it-udviklere skal sørge for at TDC kan "gå forrest i transformationen af den digitale kundeoplevelse". Den danske og nordiske indholdsprofil skal skærpes. De vil samtidig skabe "en åben platform, som muliggør distribution af alt det bedste indhold til den nordiske forbruger." Præcis hvad det dækker over, ved vi endnu ikke.

Aftalen forudsætter godkendelse fra aktionærerne samt de gældende konkurrencemyndigheder. Transaktionen forventes gennemført i anden halvdel af 2018. TDC afholder senere i dag pressemøde, hvor de vil fortælle mere.

Fakta

Om TDC Group:
- TDC Group har mere end 8.000 ansatte i Danmark og Norge, hvoraf cirka 7.200 er ansat i Danmark
- I 2017 havde TDC Group en omsætning på 20,3 mia. kr. og et resultat før afskrivninger (EBITDA) på 8,2 mia. kr.
- TDC Group har en omfattende infrastruktur i Danmark, hvor alle danske hjem er dækket af selskabets mobil, bredbånds- eller tv-tjenester. I Norge har TDC Group et omfattende tv- og bredbåndsnetværk via selskabet Get
- TDC Group har mere end 3 mio. mobilkunder i Danmark, mens selskabet på tværs af Danmark og Norge har 1,7 mio. tv-kunder og 1,6 mio. bredbåndskunder
- I Danmark tilbyder TDC Group tjenester via selskabets privatbrands YouSee, Telmore, Fullrate, Plenti, Dansk Kabel TV og erhvervsbrands TDC Erhverv og NetDesign. I Norge består TDC Group af privatbrandet Get og erhvervsbrandet TDC
- TDC Group tilbyder også streaming-tjenesten Blockbuster i Danmark, Norge, Sverige og Finland
Om MTG Nordics:
- MTG Nordics, der er en del af MTG, består af de to forretninger MTG Nordic Entertainment og MTG Studios (tilsammen kaldet MTG Nordics).
- MTG Nordics har næsten 1.800 medarbejdere i Sverige, Danmark, Norge og Finland
- I 2017 havde de to enheder en omsætning på 10,3 mia. kr. og et resultat før afskrivninger (EBITDA) på 1,3 mia. kr. (hhv. SEK 13,6 mia. og 1,8 mia.)
- MTG Nordic Entertainment med hovedkvarter i Stockholm er den førende underholdningsudbyder i Norden. Virksomheden har 1.450 ansatte og består af forretninger inden for underholdnings-tv, streaming og distribution i Sverige, Danmark, Norge og Finland
- MTG Studios skaber, producerer og distribuerer tv-programmer, reklamer, features, events og brandet digitalt indhold
Om det samlede selskab:
- TDC Group vil blive samlet med MTG Nordics
- Sammen har de to virksomheder tæt på 10.000 ansatte i Sverige, Danmark, Norge og Finland
- Baseret på 2017-resultaterne vil det samlede selskab have en omsætning på 30,6 mia. kr. og et resultat før afskrivninger (EBITDA) på 9,6 mia. kr.Flere nyheder

Dplay Apple TV

Ny organisering af Discovery sætter fart på Dplay ambitioner

21 Sep 2020 | Per Fanefjord Laursen |
PS5

PlayStation 5 kan nu forudbestilles i Danmark, fra 3.399 kr.

18 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
Filmmaker Mode

Filmmaker Mode klar i Samsung 2020 TV

18 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
Demon's Souls

Flere spil til næste konsol-generation stiger i pris til €80

17 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
PS5

PlayStation 5 er en strømsluger

17 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
PS5

PlayStation 5 vil koste 400 Euro, eller 500 Euro med disc-drev

16 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
DR Minisjang

DR styrker børne-tv med Minisjang i kampen mod Disney & YouTube

16 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
The Willoughbys Netflix

Netflix-chef: "Vi vil slå Disney på familie-animation"

16 Sep 2020 | Rasmus Larsen |