Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonMagic Leap fremviser første resultat af milliard-investering i AR - FlatpanelsDK

Magic Leap fremviser første resultat af milliard-investering i AR

21 Dec 2017 | Rasmus Larsen |

Dette er ikke forbrugerproduktet, men det er første gang, at vi ser det hemmelighedsfulde selskabs teknologi implementeret i AR-briller. Magic Leap One Creator Edition sendes på markedet i 2018.

Welcome to Day One

Selskabet har modtaget tæt på 2 mia. dollars i investeringer fra bl.a. Google og kinesiske Alibaba. De har igennem flere år arbejdet på teknologi til augmented reality – eller mixed reality – og vi ser nu første resultat af bestræbelserne.

Magic Leap One Creator Edition dækker over et par AR-briller, en enhed til betjening og en ”Lightpack”, som indeholder batteri og computer. Denne skal bæres i f.eks. et belte. Idéen med brillerne er, at de kan placere kunstige, computer-genererede objekter i de virkelige omgivelser omkring os.


Magic Leap One Creator Edition


Brillen sendes på markedet i løbet af 2018, men er i første omgang tiltænkt udviklere og designere, som ønsker tidlig adgang til teknologien. Prisen er ikke annonceret, men rygtet vil vide, at den lander på ca. 1000-1500 dollars. Selskabet har heller ikke kommenteret på, hvornår en forbrugerudgave er klar, men at dømme ud fra Creator Edition, vil det tage adskillige år.

Magic Leap er ikke det første selskab, som frigiver briller i kategorien. Google lancerede i 2015 de såkaldte Google Glass, dog baseret på mere simpel teknologi. Produktet floppede stort af flere grunde, blandt andet fordi det gjorde folk omkring brillebæreren ukomfortable. Google Glass havde indbygget kamera.

- "Our lightfield photonics generate digital light at different depths and blend seamlessly with natural light to produce lifelike digital objects that coexist in the real world," lyder det fra Magic Leap.

Flere selskaber forsker og investerer i disse år i teknologi til virtual og augmented reality. Microsoft har præsenteret HoloLens og Apple tilføjede for nylig ARKit til iOS, hvilket har gjort iOS til ”den største AR-platform i verden”. Facebook, Valve og HTC har fokuseret mere på grenen virtual reality (hvor alt i synsfeltet er computergenereret) og lanceret bl.a. Oculus Rift og HTC Vive. Sony har lanceret et virtual reality-headset til PlayStation.


Magic Leap One Creator Edition


Ikke klar, men folk er begejstrede

Teknologien har stadig begrænsninger, men Magic Leap tror på, at de kan løse udfordringerne og skabe et gangbart produkt. Folk som har set Magic Leaps teknologi, er begejstrede.

- ”Magic Leap is one of only a handful of genuine 'holy shit I can't believe I'm seeing this' moments I've had as an adult. Previous was iPhone,” sagde Benedict Evans, partner hos Andreessen Horowitz, som har investeret i Magic Leap.

- ”To see those creations appearing not on the physical world around me, as if it were some sort of animated sticker, but in it, was startling,” skriver Brian Crecente, journalist for RollingStone, som fik en demonstration af headsettet.

Folk der har prøvet det, beretter dog også en et begrænset ”field of view”, altså det synsfelt, hvori de virtuelle objekter kan placeres.

Så hvad nu? Vi venter – sikkert i flere år. Teknologien er ikke klar til forbrugermarkedet og vi kommer med al sandsynlighed til at være vidner til flere flop før teknologien slår igennem – det har vi for så vidt allerede været. Teknologien har ikke desto mindre potentiale, såfremt selskaberne kan gøre produktet langt mere diskret. Bliver Magic Leap gennembruddet? Måske, måske ikke, men vi er ivrige for at prøve det. For yderligere information kan du besøge den netop opdaterede magicleap.com hjemmeside.Flere nyheder

Samsung RU6025

Ny Samsung 6-serie med AirPlay 2 fra 3.300 kroner

22 Aug 2019 | Rasmus Larsen |
Bundesliga Xee

YouSees Xee-kanal udvider med Bundesliga

22 Aug 2019 | Rasmus Larsen |
The Matrix

Ny 'The Matrix' film bekræftet

21 Aug 2019 | Rasmus Larsen |
Sennheiser Ambeo

Sennheiser lancerer Ambeo-soundbar med 3D-lyd til 19.000 kr.

20 Aug 2019 | Rasmus Larsen |
Dell gaming OLED monitor

Alienware lancerer 55" OLED gaming-monitor uden HDR, HDMI 2.1

20 Aug 2019 | Rasmus Larsen |
Canvas

Canvas er kraftfuld HiFi-fod med 'ægte 3D-lyd' til LG OLED TV

20 Aug 2019 | Rasmus Larsen |
Apple TV+

Apple TV+ skal angiveligt koste $10/md, indholds-budget hævet med $5 mia.

20 Aug 2019 | Rasmus Larsen |
Disney+

Disney+ vil kunne streames på bl.a. Apple TV, Android TV & konsoller

19 Aug 2019 | Rasmus Larsen |