Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonINSIDE er et skridt på vejen mod at opfylde Apple TV's spilambitioner - FlatpanelsDK

INSIDE er et skridt på vejen mod at opfylde Apple TV's spilambitioner

16 Dec 2017 | Rasmus Larsen |

Amazon, Apple, Google, Nvidia og andre tror på, at tv-platforme også kan omfavne konsolspil. Disse ambitioner er langt fra blevet opfyldt, men lanceringen af INSIDE til tvOS er præcis hvad Apple TV har brug for.

INSIDE er første ”must have” spil

Sony, Microsoft og til dels Nintendo har et fast greb om markedet for konsolspil, men selskaber med baggrund i softwareplatforme tror på, at de kan få en fod indenfor.

Google og Nvidia er i samme båd med ’Android TV’, men med Shield-konsollen har Nvidia primært haft fokus på at få PC-spil over på tv-skærmen via en gaming-PC. De prøver at bygge bro, men har endnu ikke knækket nødden. Sony og Philips benytter så sløv hardware i Android TV, at de ikke er praktiske anvendelse til spil. Amazon forsøger at bygge ovenpå Android og har blandt andet åbnet eget spilstudie, men uden større succes.

Apple forsøger i stedet at positionere Apple TV som en streamingboks, hvor spil er en sidegevinst. De opfordrer iOS-udviklere til også at udgive til tvOS og håber på, at det kaster noget fornuftigt af sig. Heller ikke Apple har knækket nøden.

Da vi i juni 2017 publicerede vores top-10 liste over de bedste spil til Apple TV, skrev vi, at boksen ikke har en ”must have” titel. Vi efterlyste netop INSIDE, så det er klart, at vi er begejstrede over, at spillet nu er udgivet.

Bevares, spillet udgives mere end 1 år efter, at det blev udgivet til Xbox One og PlayStation 4, men efter endnu engang at være blevet tryllebundet her på en stille lørdag morgen, tør vi godt kalde INSIDE for det første ”must have” spil til Apple TV. Baseret på vores umiddelbare erfaringer, er spillet visuelt lige så flot på Apple TV 4K, som det er på Xbox One og PlayStation 4 – og atmosfæren er lige så fantastisk.

Læs også: Bedste spil til Apple TV (2017)

Er det gennembruddet for spil på Apple TV? Det er nok at tage munden for fuld, men det er et skridt på vejen mod at opfylde ambitionerne. Apple TV 4K har ikke hardwaren til at udfordre Xbox og PlayStation, så platformen skal i stedet huse de spil, som er lige en tak mindre krævende hardwaremæssigt, men som stadig er helt oppe at ringe kvalitetsmæssigt.


INSIDE til Apple TV


INSIDE til Apple TV


Fra skaberne af LIMBO

INSIDE var bl.a. nomineret til bedste spil ved Bafta Game Awards 2017, men måtte se sig slået af Uncharted 4. Det vandt derimod i fire andre kategorier, herunder i ”Best game design”. Den danske udvikler Playdead siger, at spillet har vundet over 100 priser ved Bafta, The Game Awards, D.I.C.E, Game Developers Choice m.fl.

Danske Playdead står også bag det mindst lige så roste LIMBO, som dog endnu ikke findes til Apple TV. De arbejder på et tredje spil i serien.

INSIDE findes til tvOS og iOS, men virker kun på nyere enheder. Både Apple TV4 og Apple TV 4K er understøttet. Starten af spillet kan hentes og prøves gratis og virker i øvrigt helt fint med fjernbetjeningen til Apple TV (eller en bluetooth spilcontroller). Det fulde spil koster 59 kr. i App Store.

Flere nyheder

Test: Apple TV 4K 2021

18 Jun 2021 |

Disney forbigår igen biograferne med ny Pixar-film i dag

18 Jun 2021 |

Power vil åbne yderligere 18-22 butikker de næste 4 år

18 Jun 2021 |

Nvidia Shield får Googles nye Android TV brugerflade

18 Jun 2021 |

Ingen 120Hz Dolby Vision gaming på Xbox? LG, Sony & Panasonic svarer

17 Jun 2021 |