Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPiratbreve sat på pause - sagen skal for landsretten - FlatpanelsDK

Piratbreve sat på pause - sagen skal for landsretten

01 Dec 2017 | Rasmus Larsen |

Sagen om piratbreve er anket til landsretten, som skal tage stilling til, hvorvidt teleselskaberne også i fremtiden skal pålægges at udlevere kundedata. I mellemtiden kan filmselskaberne ikke få indsigt i kundeforhold.

Sag anket til landsretten

De første breve blev sendt ud i 2015, hvor den danske filmbranche droppede at jagte pirattjenester for i stedet at tage sigte mod de danskere, som ulovligt downloader film. I brevet lå en opfordring til at betale typisk 1500-2200 kroner for at undgå et restligt efterspil.

Filmselskaberne får persondata udleveret af teleselskaberne, som er blevet pålagt at udlevere information om kundeforholdet bag den pågældende IP-adresse. Således faldt den seneste dom i Frederiksberg byret ud til fordel for filmselskaberne fordi retten vurderede, at rettighedshavernes interesser vejer tungere end det enkelte individs ret til at beskytte sin identitet.


Piratbreve sat på pause

Der var efter domsafsigelsen i byretten udsigt til en ny bølge ”trusselsbreve” til danskere, men det sker alligevel ikke – i hvert fald ikke lige nu. Afgørelsen er anket til landsretten, der har tillagt kæremål om udlevering af oplysninger opsættende virkning, da udlevering af kundedata vil medføre uoprettelig skade, såfremt dommen falder ud til fordel for teleselskaberne.

- "Alligevel ingen nye trusselsbreve. Landsretten har tillagt kæremål om udlevering af abonnentoplysninger opsættende virkning - da udlevering ville være uoprettelig skade, hvis domstolen finder, at der ikke er grundlag for udlevering," skriver Jakob Willer, direktør i brancheorganisationen Teleindustrien, på twitter.

Uden kundedata, kan der ikke udsendes nye breve.

Der ikke er sat dato på retssagen.

Jakob Willer oplyser yderligere overfor Flatpanels, at teleselskabernes modstand ikke er udtryk for støtte til filmpirateri. Brancheforeningen opfordrer i stedet danskere til at kigge på de mange lovlige tjenester, som findes i dag.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |