Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonHvornår får danskere et 'digital locker' til film? - FlatpanelsDK

Hvornår får danskere et 'digital locker' til film?

13 Nov 2017 | Rasmus Larsen |

Amerikanere kan sikre købefilm på tværs af filmtjenester i et ”digital locker” - eller digitalt skab. Det giver ikke kun frihed til at købe film til de bedste priser; det giver tryghed. Vi har spurgt aktørerne, hvornår danskere får samme beskyttelse.

Movies Anywhere i Danmark?

Den gratis tjeneste Movies Anywhere, der afløser UltraViolet, samler ikke kun filmkøb på tværs af tjenester, men sørger også for, at de flyder tilbage til hver tjeneste. Det skal forstås på den måde, at når du køber en film i Google Play, får du samtidig adgang til filmen i iTunes (og Movies Anywhere). Med køb af skiver får man tilmed en digital kode, som kan indløses online.

Det er 5 af de 6 store Hollywood-studier samt 4 af de førende filmbutikker, der står bag Movies Anywhere, som indtil videre kun er online i USA. Flatpanels har kigget på Movies Anywhere, og det fungerer glimrende. Se videoen længere nede.

Så hvornår får danskere samme muligheder?

- ”Vi bakker op om alle initiativer, der kan gøre vores kunder glade og giver tryghed til at opbygge deres samling (digital locker) hos Blockbuster,” siger Casper Hald, direktør i Blockbuster.

Der er ikke meget mere information at hente hos Viaplay, som foruden en abonnementstjenester har Viaplay Store, hvorfra der udlejes og sælges film.

- ”We are familiar with digital locker solutions like Movies Anywhere. However, we are not using any of the shared digital lockers today and we never comment on functions, platforms, rights etc that we don't currently have,” siger Henrik Agardh, Head of Viaplay Store.

iTunes og Google støtter allerede op om initiativet i USA.

Movies Anywhere vidner om i hvilken retning Hollywood bevæger sig. De vil tættere på kunden ved at bygge bro fra egen fold til kundernes digitale enheder via mellemmanden, altså filmbutikken. Svenske Plejmo peger da også på, at det er rettighedshaverne, som har bolden.


"A digital locker such as Movies Anywhere requires the participation of the rights holders"

- ”A digital locker such as Movies Anywhere requires the participation of the rights holders,” siger Nils Kubowitsch, PR Manager hos Plejmo. “If the content holders wanted to introduce a similar service in the Nordics /Denmark, we would happily discuss this with them.”

Blockbuster, Plejmo og Viaplay har alle afsløret, at de pusler med videokvalitet i 4K HDR og visse har fortalt, at de også arbejder på Dolby Atmos. De kan ikke tale på andres vegne, men svarene til spørgsmålet om et digital locker, vidner om, at det næppe er lige på trapperne i Danmark. Indtil det kommer, er dine købefilm fanget hos den tjeneste, som du har handlet hos.
Hvis du vil prøve Movies Anywhere

Du får 5 gratis film, når du tilmelder dig Movies Anywhere og tilknytter flere filmbutikker til din konto. Hvis du er nysgerrig, så er alt hvad der kræves en VPN, som kun skal aktiveres ved oprettelse af brugerprofil.

Vi gjorde således:
  1. Sæt VPN til USA
  2. Gå ind på moviesanywhere.com og opret bruger. Du kan herefter slå VPN fra.
  3. Tilknyt minimum 2 filmbutikker for at få 5 gratis film (LEGO Movie, Ice Age, Ghostbusters, Jason Bourne, Big Hero 6). Vi tilknyttede amerikanske iTunes og Amazon Video konti samt en dansk Google Play Film konto.
  4. Hent Movies Anywhere app’en på Apple TV, Android TV, iOS, Android osv.
  5. Vent 10-20 minutter, hvorefter de 5 film også bør være tilgængelige på din konto i de respektive filmbutikker.

Det skal noteres, at ”prisen” du betaler for Movies Anywhere, er data. Din betalingshistorik og brugsmønstre (vedr. indkøb, afspilning, enheder) deles med Hollywood-studier og filmbutikker. Vilkårene fremgår tydeligt ved oprettelse.


Opdatering 1.12.2017 Den store guide til filmtjenester på nettet er nu online
Mere info følger: Flatpanels har været i dialog med filmbutikker, der udlejer og sælger film online i Danmark med henblik på at skabe overblik over nuværende muligheder samt fremtidsplaner. Der vil senere blive publiceret en oversigt, hvor vi også kigger på priser, udvalg, teknik, vilkår og andre punkter.Flere nyheder

Filmtjenester online

Guide: Bedste tjenester til filmleje & filmkøb - opdateret

11 Jul 2020 | Flatpanels |
4K-databasen

Flatpanels introducerer 4K-databasen

10 Jul 2020 | Flatpanels |
Greyhound Apple TV

Apple TV+ giver 'Greyhound' premiere: 'Hjerteskærende', siger Hanks

10 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
Speed film

Filmen er hurtigere færdig på danske streaming-tjenester

10 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
Samsung HW-Q960T Atmos

Samsungs nye 9.1.4-kanals soundbar har Atmos & DTS:X

09 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
VVC H.266 codec

VVC (H.266) lover 4K-video i samme kvalitet ved halv båndbredde

09 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
Microsoft Xbox Film 4K HDR

Oversigt: Film i 4K HDR på Microsoft Store (Xbox)

09 Jul 2020 | Flatpanels |
Google Play Film 4K HDR

Oversigt: Film i 4K HDR på Google Play Film

09 Jul 2020 | Flatpanels |