Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNordisk Råd vil have geoblokering af nordisk TV afskaffet - FlatpanelsDK

Nordisk Råd vil have geoblokering af nordisk TV afskaffet

03 Nov 2017 | Rasmus Larsen |

Tv-kanaler i de nordiske lande skal kunne ses på tværs af Norden. Nordisk Råd vil derfor undersøge, hvordan geoblokering kan afskaffes, samtidig med, at rettighedshaverne får betaling. Det skriver Berlingske Business.

Nordisk TV i Norden

Oplægget blev præsenteret af Nordisk Råd, som er et samarbejdsorgan for parlamenterne i de nordiske lande, ved en konference i Helsinki, Finland. Det kommer som følge af populariteten af den norske tv-serie Skam.

- ”TV-programmer som Skam har vist, at unge i Norden sagtens kan lære at forstå hinandens sprog. Geoblokering er ikke kun en digital barriere men også en hindring for den gensidige, nordiske sprogforståelse og kulturudveksling, så derfor skal den afskaffes,” siger Johanna Karimäki, politiker og medlem af Nordisk Råd.

Emnet skal nu tages op af kulturminstre i de nordiske lande, som i samarbejde skal forsøge at finde en løsning.

Udvalgte svenske, norske og tyske tv-kanaler inkluderes allerede i grundpakken hos tv-distributørerne. Betalingen for disse går bl.a. til at lave undertekster.


SKAM


Geoblokering skal ophæves

Det er den såkaldte geoblokering, som Nordisk Råd vil have afskaffet. Medieindhold på bl.a. tv-tjenester blokeres typisk udenfor landets grænser.

Rådet vil i den forbindelse finde en model, hvor rettighedshaverne får betaling, når tv-programmerne vises udenfor hjemlandet.

Læs også: Kulturministeren & film-branchen vil kæmpe for at beholde geoblokering

EU er allerede i gang med at afskaffe geoblokering indenfor unionen. Det er en del af planen for “Digital Single Market”. Første skridt fra EU bliver, at sikre adgang til indhold ved rejser indenfor EU. Disse regler træder i kraft den 1. januar 2018.

- “Consumers and companies in Europe are digitally grounded. They cannot choose or move freely. In the 21st century, this is absurd,” sagde EU-Kommissionens Vice-President Andrus Ansip i 2015.

Næste skridt bliver at åbne for medieindhold på tværs af EU, så du kan købe dit medieindhold og tegne abonnementer i ethvert EU-land. EU-Kommissionen har dog erkendt, at det bliver en tung byrde at løfte og at det kan tage mange år at realisere.

- Kilde: Berlingske

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |