Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonHoloLens kommer til Danmark i december, skal koste 24.899 kr. - FlatpanelsDK

HoloLens kommer til Danmark i december, skal koste 24.899 kr.

02 Nov 2017 | Rasmus Larsen |

Microsoft HoloLens vil fra den 1. december kunne forudbestilles i Danmark. Selskabet ser den såkaldte Mixed Reality-teknologi som linket imellem den fysiske og virtuelle verden. HoloLens skal koste 24.899 kroner.

Mixed Reality fra Microsoft

Fra flade skærme med visuelt indhold til holografiske genstande i omgivelserne omkring os. Det er grundtanken i såvel virtual reality og augmented reality som mixed reality, hvilket Microsoft ynder at kalde det.

Hvordan man kommer i mål er der forskellige bud på. HoloLens bruger en kombination af et visir, sensorer, 3D-kameraer, PC-chips og andre teknologier til at vise hologrammer i dine omgivelser.

- ”Computerteknologi har tidligere været begrænset til en skærm i et lukket rum, men næste udviklingstrin er gennem holografisk computing at integrere den fysiske og virtuelle verden. Det giver uanede muligheder for virksomheder til at drive digital transformation ved at optimere processor, udvikle produkter og træne medarbejdere,” siger Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows i Danmark.


Microsoft HoloLens


Markedsføres til virksomheder

HoloLens er alt andet end billig, hvorfor Microsoft vil markedsføre den primært til virksomheder, som de forestiller sig, kan benytte mixed reality til at visualiere produkter eller komponenter før de eksisterer fysisk.

I Danmark har Grundfos og Rambøll taget HoloLens i brug i samarbejde med Unity Studios.

- ”Vi er i dialog med flere store industrivirksomheder i Danmark, som ser stor værdi i at anvende Microsoft HoloLens til at datavisualisere større projekter og skabe overblik. Tænk eksempelvis at fremvise en prototype til forskellige interessenter på et tidligt stadie i et byggeprojekt eller under udvikling af et nyt produkt. Det kan optimere processor, spare ressourcer og skabe gennemsigtighed, og stort set alle større produktionsvirksomheder bliver overrasket, hver gang de prøver Microsoft HoloLens,” siger Mads Troelsgaard, CEO, Unity Studios.


AR-briller ikke klar til forbrugermarkedet

På forbrugermarkedet markedsføres primært produkter som Samsung Gear VR, Oculus Rift og HTC Vive, der hører til i virtual reality-kategorien, hvor man fuldstændig opsluges af en virtuel verden.

Foruden Microsoft arbejder bl.a. Apple, Google og Magic Leap på at lægge virtuelle objekter ovenpå den den virkelige verden. Google lancerede i 2013 produktet Google Glass, som dog ikke bed sig fast. Apples direktør Tim Cook kommenterede i sidste måned på AR-briller ved at sige, at “teknologien i sig selv ikke eksisterer til at gøre det på en kvalitetsmæssig måde”.

Microsoft tror derimod på, at de har fat i den lange ende med HoloLens. Ved at starte oppefra og sælge til professionelle kunder, kan de bygge videre på teknologien, der bl.a. stammer fra den kuldsejlede Kinect til Xbox. Det siges, at næste version af Kinect-sensoren, der kan kortlægge rummet, vil være langt mere strømbesparende, så computer-delen af HoloLens kan skrumpes og batteritiden forlænges.

- ”Vi ser frem til at gøre Microsoft HoloLens tilgængelig for danske virksomheder, som gennem Mixed Reality kan flytte og visualisere en lærebog eller et stort produkt fra en skabelon eller et dokument, før det reelt eksisterer. Det er den mest konkrete mulighed for at transformere forretningen digitalt, og jeg fornemmer i min dialog med danske virksomheder, at markedet er parat til at arbejde med og integrere Mixed Reality i produktionen,” siger Martin Thorning Hansen.

HoloLens kan forudbestilles i Danmark fra den 1. december. Startprisen er 24.899 kroner.

Flere nyheder

Disney+ hæver årspris for danske kunder der har været med fra start

13 Aug 2022 |

TCL lancerer 98" 4K TV til 26.000 kroner

12 Aug 2022 |

Travl filmsommer erstattes af filmtørke og store tv-serier

12 Aug 2022 |

Redesignet Amazon Prime Video ruller nu ud på Apple TV, Android TV m.fl.

12 Aug 2022 |

YouSee fik flere tv-kunder i 2. kvartal, men væksten kaldes "midlertidig"

12 Aug 2022 |

LG Display fremviser 97" OLED.EX der vibrerer for at skabe 5.1 lyd

11 Aug 2022 |