Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFilmtjenesten Plejmo kan trække dine købefilm tilbage efter få år - FlatpanelsDK

Filmtjenesten Plejmo kan trække dine købefilm tilbage efter få år

27 Oct 2017 | Rasmus Larsen |

Det er næppe hos filmtjenesten Plejmo, der i 2015 blev lanceret som konkurrent til iTunes og Blockbuster, at du skal opbygge dit digitale filmkatalog. Plejmo kalder det ”købefilm”, men forbeholder sig retten til at trække film tilbage efter 2 år.

Forlænget leje?

Plejmo er en online filmbutik, som er ejet af svenske Magine. Filmbutikken opererer i Norden, herunder i Danmark, hvor danskere kan leje eller købe sig adgang til film.

Ordet ”køb” bør nok sættes i citationstegn for det er næppe, hvad kunderne forbinder med et køb. Film trækkes tilbage efter en periode på 2 til 5 år. Allerede efter 2 år forbeholder Plejmo sig retten til lade film sive ud af dit katalog uden at informere dig herom.

- ”På grund af rettighederne får brugeren ved Unlimited Access adgang til Filerne i en periode på 2 - 5 år fra transaktionen (“Perioden”). Plejmo har ret til når som helst, 2 år efter transaktionen at fjerne adgangen til Filerne uden at give Brugeren meddelelse om dette,” fremgår det af Plejmos vilkår.

Plejmo forsøger at udvaske linjerne ved at kalde det Unlimited Access, men orderne ”køb” og ”købefilm” fremgår alligevel flere steder i den brugerflade, som kunden møder. Intet sted i brugerfladen fremgår den begrænsede periode på 2-5 år tydeligt. Forbeholdet er gemt i vilkårene på en særskilt side. Ved lejefilm oplyses det derimod klart og tydeligt, at de er tilgængelige i 48 timer.

Alligevel koster nye udgivelser det samme som købefilm hos bl.a. iTunes og Blockbuster, altså typisk 139-189 kroner. Herunder ses filmen Wonder Woman som eksempel. Bemærk de røde pile.


Plejmo filmkøb


Kan film så downloades til evig opbevaring, så det kun er muligheden for streaming, der ophæves? Heller ikke. Følgende fremgår under samme afsnit i Plejmos vilkår.

- ”En Bruger, der har downloadet en Fil offline kan fjerne offline-tilstanden, når som helst Brugeren ønsker det i løbet af Perioden. Filen forsvinder dog automatisk, når Perioden er forbi.”


Plejmo vil kigge på ordet ”køb”

Flatpanels har i over en uge forgæves forsøgt at få en uddybende kommentar til sagen fra Plejmo. Selskabet oplyser kun via en email fra supportskranken, at de vil kigge på brugen af ordet ”køb”. Chefen for salg og marketing hos Magine vender ikke tilbage på henvendelser.

- ”Avdelningen som är ansvarig för hemsidan ser över ordet "köp" för unlimited access. Tack igen för din feedback,” lyder det fra Plejmo i en email.

At fjerne ordet køb løser naturligvis ingenting – særligt ikke for de danskere, som allerede har lagt penge.


Opdatering 1.12.2017 Den store guide til filmtjenester på nettet er nu online
Mere info følger: Flatpanels har gennemgået vilkårene for en række tjenester, der udlejer og sælger film online med mål om at besvare, hvordan køberne er stillet på den lange bane samt hvordan kunderne er stillet i den hypotetiske situation, at butikken lukker eller går konkurs. Der vil senere blive publiceret en oversigt, hvor vi også kigger på priser, udvalg, teknik og andre punkter.Flere nyheder

Oversigt: TCL 2022 TV

18 May 2022 |

Nu lanceres Pluto TV, der udfordrer hele tv-branchen

18 May 2022 |

Android TV vs. Google TV: Forskelle og TV-modeller

17 May 2022 |

Danske priser på Panasonics 2022 OLED & LCD TV

17 May 2022 |

Sommerens premierefilm på Netflix

16 May 2022 |

Ny Apple TV hardware senere i 2022 – rygte

13 May 2022 |