Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAmazons underbyder Apple med ny 4K HDR Fire TV-boks - FlatpanelsDK

Amazons underbyder Apple med ny 4K HDR Fire TV-boks

28 Sep 2017 | Rasmus Larsen |

Amazon har præsenteret en ny tv-boks, der skal tage kampen op med Apple TV 4K ved at underbyde på pris. Det er selskabets første med HDR og Dolby Atmos.

Amazon Fire TV

Vi har i Danmark Amazons streamingtjeneste, men endnu ikke deres tv-bokse. De er forbeholdt – og låst – til enkelte markeder indtil Amazon får den globale lancering på skinner.

Den nye Fire TV-boks er Amazons første med HDR (High Dynamic Range). Den forrige understøttede ”kun” 4K-opløsning. Det har sat Amazon i en lidt prekær situation, da de udbyder bl.a. ’The Grand Tour’ og ’Man in the High Castle’ i netop HDR-kvalitet. For at opleve indholdet i højeste kvalitet har kunder måttet ty til konkurrerende produkter.

Amazon har med Fire TV valgt at støtte op udelukkende om HDR10-formatet og se bort fra Dolby Vision, selvom de tilbyder indhold i Dolbys format. Til gengæld bydes der ind med lyd i Dolby Atmos.

- ”The all-new Fire TV delivers a great entertainment experience with the best picture quality on a Fire TV, 4K Ultra HD, HDR, and an unbeatable selection of content – all at an affordable price,” lød det fra Marc Whitten, VP, Amazon Fire TV.

Fire TV 2017


Tv-markedet i USA er domineret af selskaber fra egen avl. Amazon forsøger med Fire TV at skabe en komplet tv-platform, der også indbygges i udvalgte Smart TV. Roku, som heller ikke opererer i Danmark, er markedsledende på hjemfronten, mens Google har godt fat i brugerne med Chromecast, men omvendt ingen nævneværdig succes med Android TV. Apple TV indtager fjerdepladsen.

Med lanceringen af Apple TV 4K, holder Apple fast i en relativt høj pris i et forsøg på at dominere det segment, hvor folk er klar til at spendere mest på indhold og apps. Spillere som Amazon, Roku og Google konkurrerer primært ved at underbyde på pris, men stadig tilbyde seneste teknik såsom 4K og HDR.

Fire TV 2017


Spil nedprioriteres

Amazon oplyste ved præsentationen, at den nye Fire TV har en 1,5 GHz processor, der er 40% hurtigere end den lille Fire TV Stick, som ligner en stor USB-nøgle.

Dette indikerer, at den er langt mindre kraftfuld end A10X-chippen i Apple TV 4K og Tegra X1-chippen i Nvidia Shield. Disse to enheder er dog også markant dyrere.

Dermed tyder alt på, at Amazon har nedprioriteret spil-delen, som ellers fyldte en del i den tidligere boks. Selskabet har bl.a. etableret eget spilstudie.

Fire TV-enhederne er også knyttet op til Alexa-stemmeassistenten, så brugeren kan spørge efter indhold. Der sker enten vha. fjernbetjeningen eller ved at tale frit ud i luften til Echo-enhederne.

Fire TV 2017


Markedet for tv-bokse er gået ind i en ny fase, hvor 4K og HDR bruges som teknologiske løftestænger. Apple ser ud til at have sat sig på det øvre segment, mens Amazon og Roku forsøger at gøre sig attraktive ved at sænke prisen.

Den nye Fire TV-boks koster i USA $70 dollars, hvilket er $30 dollars mindre end forgængeren. Boksen slippes fri den 25. oktober. Amazon har ikke annonceret planer om en dansk lancering.


Fire TV 2017


Fire TV (2017) specifikationer

Compact form factor (65 x 65 x 15 mm)
4K UHD resolution up to 60fps
HDR support (HDR10)
HDMI 2.0a
Dolby Atmos support
1.5 GHz quad-core processor (40% faster than Fire TV Stick)
Mali450 MP3 GPU
2GB RAM
8GB internal storage
Bluetooth 4.1
Enjoy tens of thousands of channels, apps, and Alexa skills with access to over 500,000 movies and TV episodes from Netflix, Prime Video, YouTube, Hulu, HBO, SHOWTIME, STARZ, and more
Use your voice to easily find, launch, and control content with your Alexa Voice Remote or pair Fire TV with an Echo device for hands-free content control.
802.11ac Wi-Fi
Ethernet adapter optionalFlere nyheder

2001 A Space Odyssey

Hvorfor gamle film kan genudgives i 4K HDR

08 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
Rakuten

Oversigt: Film i 4K HDR på Rakuten

08 Jul 2020 | Flatpanels |
Amazon bruger-profiler

Amazon Video klar med bruger-profiler & Windows 10 app

08 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
UHD Blu-ray

Oversigt: Film på UHD Blu-ray

07 Jul 2020 | Flatpanels |
YouTv

YouTv: Ny tv- og streaming-tjeneste fra YouSee

07 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
Xiaomi OLED TV

Første OLED TV fra Xiaomi har HDMI 2.1 & 9 højttalere

07 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
iTunes 4K HDR

iTunes-oversigt: Nu med ægte/falsk 4K, filtre, IMDb-karakterer mm.

06 Jul 2020 | Flatpanels |
James Bond

5 dage med fokus på film

06 Jul 2020 | Rasmus Larsen |