Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonBang & Olufsen præsenterer BeoVision Eclipse - 4K OLED med Dolby Vision - FlatpanelsDK

Bang & Olufsen præsenterer BeoVision Eclipse - 4K OLED med Dolby Vision

30 Aug 2017 | Rasmus Larsen |

Det første OLED-tv fra Bang & Olufsen, produceret i samarbejde med LG, skal hedde BeoVision Eclipse. Kombinationen af fantastisk lyd- og billedkvalitet samt godt håndværk og design leverer den “ultimative tv-oplevelse”, lyder det.

BeoVision Eclipse

Med Eclipse skifter Bang & Olufsen skærmteknologi. Efter at have samarbejdet med producenter af LCD-paneler i en årrække, markerer lanceringen af BeoVision Eclipse et vigtigt skifte til OLED-teknologi, der kan gengive perfekt sort, klare farver og imponerende, bevægende billeder.

OLED er den første nye tv-skærmteknologi i over et årti. Det særlige ved teknologien er, at hver enkelt pixel er sin egen lysdiode, der kan styres fra kulsort til kraftig hvid. Kombineret med en 4K-opløsning og HDR (High Dynamic Range) leverer OLED markedets bedste billedkvalitet. Det er samtidig sørget for understøttelse af Dolby Vision HDR-formatet.


BeoVision Eclipse


- "Ved at fusionere LG Electronics' OLED-teknologi med Bang & Olufsen oplevelsen har vi nået et endnu højere niveau og har skabt den ultimative TV-oplevelse. Det er derfor, vi har valgt navnet Eclipse – to enestående ting mødes og skaber noget, der er endnu mere spektakulært og smukt," siger Stefan K. Persson, Executive Vice President, Bang & Olufsen HOME.

Det kan en række andre tv-producenter naturligvis også efterhånden prale af, men hos Bang & Olufsen vægter lyd-delen i tv'et tungt. “Sound is more than half the picture”, lyder det fra Bang & Olufsen ved præsentationen af BeoVision Eclipse, og denne lyd leveres af en kraftfuld højttaler under OLED-panelet.

Den danske producent kalder det et ‘SoundCentre’ for at signalere, at der tale om langt mere end en simpel lydbar. Stereo-lyden leveres 3 kanaler vha. 450W forstærkere. Lyddelen kan naturligvis udvides til surround ved at tilkoble flere højttalere, hvorefter højttaleren kan agere center.

- "Hos Bang & Olufsen stræber vi efter at udvikle os sammen med vores kunder og skabe produkter, der passer ind i deres liv. BeoVision Eclipse er på mange måder en fleksibel løsning til den moderne forbruger og repræsenterer et stort skridt fremad i den måde, vi fremstiller TV'er på. Det er, hvad du vil have det til at være," siger Stefan K. Persson.


BeoVision Eclipse


OLED, videoprocessor & webOS fra LG

Lanceringen af BeoVision Eclipse markerer starten på et partnerskab imellem danske Bang & Olufsen og sydkoreanske LG Electronics.

Som led i samarbejdet har LG udviklet videoprocessoren i BeoVision Eclipse. Den skal sørge for at få det optimale ud af OLED-panelet uanset om kilden er SD, HD, 4K eller HDR. Processoren sørger også for understøttelse af Dolby Vision.

Dolby Vision er et HDR-format, der giver visse fordele i forhold til baseformatet HDR10. Det giver udvidet lysdynamik og et større farverum, som indeholder farver, der ikke hidtil har været mulige at gengive på tv-skærme. Det kræver dog vel at mærke, at indholdet også er skabt i Dolby Vision-format. Det leveres bl.a. af Netflix og Amazon, foruden UHD Blu-ray-skiver. De samme kilder leverer desuden film og tv-serier i 4K-opløsning.

BeoVision Eclipse


- “Partnerskabet vil give Bang & Olufsen mulighed for at koncentrere sig om sine kernekompetencer, som er design, godt håndværk og akustik, og kombinere disse med LG Electronics' førende position inden for OLED-teknologi og bl.a. udnytte deres kompetencer inden for webOS og 4K-billedbehandling.”

B&O skifter samtidig tv-platform. Ud går Googles 'Android TV', som Bang & Olufsen har anvendt i bl.a. BeoVision Horizon, og ind kommer LGs webOS (version 3.5). Det er første gang, at en anden producent har haft mulighed for at anvende webOS på tv-skærme.

webOS er et styresystem til tv-skærme, som kombinerer en klassisk tv-guide med apps til streaming i en menu, der glider op fra bunden af skærmen. På platformen er der bl.a. adgang til Netflix, Amazon, YouTube samt danske tjenester såsom TV2 Play (kommer senere). Det er også muligt at optage tv-programmer via dobbelt-tunere ved at tilslutte en ekstern USB-harddisk.

- “Consumers all over the world will immediately recognize LG’s unrivaled OLED and video processing technology inside this beautiful television crafted by Bang & Olufsen, a company with a strong heritage in design and sound,” sagde Lee Sang-woo, vice president of business strategy hos LG Electronics. “We are looking forward to further developing this relationship going forward.”

Det hele styres med en opdateret BeoRemote One fjernbetjening, som har fået dedikerede knapper til Netflix og Amazon øverst. Herudover kan såkaldte ”MitValg”-knapper tilpasses til at give hurtig adgang til apps eller enheder.

Set udefra ligner samarbejdet med LG døren til et moderne Bang & Olufsen TV. Selskabet har opsagt en pulje medarbejdere i videoafdelingen for at lade LG få mere kontrol over udviklingen og produktionen. Til gengæld får Bang & Olufsen med Eclipse sit første OLED-tv, sit første HDR-tv og sit første Dolby Vision TV – i samme pakke. Om det markerer en fuldstændig overgang til OLED-teknologi i selskabets andre tv-produkter, forblev usagt i denne omgang.


BeoVision Eclipse


SoundCentre og trådløs lyd

Bang & Olufsen lover uovertruffen lyd fra den indbyggede ”SoundCentre”. Det er mere end en soundbar, argumenterer B&O, for den leverer et fyldigt lydbillede i 3 kanaler, samtidig med, at den leverer musikken i stuen.

SoundCentre er med til at skabe det visuelle udtryk. Den er forlænget en anelse ud over glaspladen, som udgør tv-skærmen. Køberen kan vælge enten farvede tekstiler eller aluminium som frontcover. Tv’et er designet af Torsten Valeur, David Lewis Designers.

- ”Det giver nogle spændende kontraster – mellem billede og lyd, slankhed og volumen. Samtidig integrerer designet på helt naturlig vis alle elementerne i et smukt design,” forklarer B&O.

Stereolyden leveres af seks enheder i 450W og kan udvides til surround med BeoLab-højttalere via det indbyggede 7.1 surroundmodul. Ejer du højttalere baseret på B&O’s trådløse lydsystem (IWS / WiSA) kan de naturligvis også tilsluttes til BeoVision Eclipse.

BeoVision Eclipse


I SoundCentre er der indbygget trådløse lydsystemer, herunder Apple Airplay, Google Chromecast, Spotify Connect og Bluetooth. Vha. disse systemer kan du høre musik fra en lang række kilder. Det er derfor Bang & Olufsen kaldes Eclipse et “fuldgyldigt musiksystem i sig selv”. SoundCentre kan desuden indgå i B&O multiroom, det såkaldte BeoLink system.

Eclipse kan hænge på væggen vha. enten et motoriseret eller manuelt vægbeslag samt stå på gulvet på en motoriseret gulvstand, som husker og kører i position, når tv’et tændes.

BeoVision Eclipse findes i 55 og 65 tommer og kan købes fra september.

Vejl. priser:
 • BeoVision Eclipse 55” inkl. vægbeslag, stofcover & BeoRemote One: DKK 69.490
 • BeoVision Eclipse 65” inkl. vægbeslag, stofcover & BeoRemote One: DKK 96.490  BeoVision Eclipse specifikationer

  OLED 4K TV with HDR (High Dynamic Range) Dolby Vision performance.
  Integrated webOS 3.5 platform
  3-channel sound (centre, left, and right)
  Integrated surround sound module (7.1) with up to 19 output channels
  Four Power Link sockets (RJ45) for wired connection to up to 8 existing Power Link based speakers
  Immaculate Wireless Sound concept for wireless connection of up to 8 BeoLab speakers
  TrueImage up- and downmixing
  Bass Management
  Sound modes
  Speaker groups
  Light sensor to reduce power consumption of screen in dark surroundings
  4 x HDMI sockets all based on the HDMI 2.0 standard and HDCP 2.2 copy protection.
  Integrated music services (Spotify Connect and Deezer) and internet radio TuneIn
  Audio streaming via AirPlay, Bluetooth, DLNA and Chromecast built-in for audio
  PUC control outputs that allow you to control up to six Set-top Boxes
  Recording possibility via USB based external HDD or USB stick (from DVB tuner only)
  Multiple placement options (motorised floor and wall, and manual wall)
  Multiple colour options (front cover in aluminium or fabric)
  BeoRemote One operation – Bang & Olufsen App
  Multiroom connectivity • Flere nyheder

  Interview: Dokumentar-serier skal bidrage til Viaplays tårnhøje vækstmål

  30 Nov 2020 |

  Parknets tv-pakker bliver dyrere fra 2021

  30 Nov 2020 |

  Sony udruller nu Apple TV app bredt på 2020, 2019 & visse 2018 TV

  27 Nov 2020 |

  Sony ZG9 understøtter nu HDMI 2.1 4K120 med PlayStation 5

  27 Nov 2020 |

  YouTube streamer nu i 8K til Android TV (med Android 10, AV1)

  26 Nov 2020 |

  Viasat varsler prisstigninger fra 2021

  26 Nov 2020 |