Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung lancerer med Q8F endnu en flad topmodel - FlatpanelsDK

Samsung lancerer med Q8F endnu en flad topmodel

07 Aug 2017 | Rasmus Larsen |

Samsungs satsning på buede TV som ”the next big thing” ser ikke ud til at bære frugt. Den sydkoreanske gigant tilføjer med Q8F endnu en flad modelserie til porteføljen, hvilket betyder, at samtlige Q-modeller nu findes i flade versioner.

Færre buede, flere flade TV

Q8F tilføjes til Samsungs ”QLED” serie af LCD-modeller og er den flade modpart til den buede Q8C-serie, som blev lanceret i foråret.

Med Q8F tilbyder Samsung nu samtlige topmodeller (Q7, Q8 og Q9) i flade versioner og har dermed trukket betydeligt i land, hvad angår satsningen på buede tv-skærme, som blev søsat for nogle år siden. Siden Samsung lancerede det første buede TV har de insisteret på, at forbrugerne har taget det nye format til sig alt imens næsten samtlige konkurrenter dog droppet den buede ”gimmick” for at fokusere udelukkende på flade skærme.

- “I am proud to bring the flat version of the Q8 in response to the frequent requests of European consumers seeking premium, flat and mid-size TVs, which would operate perfectly in well-lit living rooms through the entire day,” sagde Sang-ho Cho, VP for Visual Display hos Samsung.


Samsung Q8F


55 og 65 tommer

Q8F bliver tilgængelig i 55 og 65 tommer i Europa. Skærmene er baseret på LCD-paneler med kant-LED-belysning. Ved hjælp af quantum dots kan farverummet, som skærmene er i stand til at gengive, udvides.

Q8F har også Samsungs seneste version af Tizen-styresystemet, mulighed for ”no-gap” vægmontering samt en ekstern boks til stikforbindelser. Den eksterne boks forbindes til tv’et vha. et 1,8 mm tyndt og gennemsigtigt optisk kabel.

Herudover er der mulighed for at placere skærmene på ‘Studio Stand’ og ‘Tower Stand’, tilføjes det.

Samsung Q8F


Samsung har prissat sin “QLED” serie af kantbelyste LCD-tv i samme niveau som OLED-tv fra konkurrerende producenter såsom LG, Panasonic og Sony. Det sydkoreanske selskab forsøgte selv at få gang i produktion af OLED-tv for nogle år siden, men måtte opgive projektet på grund af for lav udnyttelsesgrad i produktionen. Samsung satser nu i stedet på LCD-tv med quantum dots indtil skærme baseret på QD-LED – uden LCD-filtret – kan realisers.

Samsung Q8F lanceres i Europa til vejledende priser på 2599 og 3599 Euro. De danske priser er ikke annonceret, men omregnet svarer det til ca. 19.500 og 27.000 danske kroner.Flere nyheder

Interview: Dokumentar-serier skal bidrage til Viaplays tårnhøje vækstmål

30 Nov 2020 |

Parknets tv-pakker bliver dyrere fra 2021

30 Nov 2020 |

Sony udruller nu Apple TV app bredt på 2020, 2019 & visse 2018 TV

27 Nov 2020 |

Sony ZG9 understøtter nu HDMI 2.1 4K120 med PlayStation 5

27 Nov 2020 |

YouTube streamer nu i 8K til Android TV (med Android 10, AV1)

26 Nov 2020 |

Viasat varsler prisstigninger fra 2021

26 Nov 2020 |