Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAirplay 2: Multirum, Apple TV4, HomePod & danske højttaler-producenter - FlatpanelsDK

Airplay 2: Multirum, Apple TV4, HomePod & danske højttaler-producenter

06 Jun 2017 | Rasmus Larsen |

Apple har præsenteret Airplay 2, der bl.a. indeholder multirum, HomeKit-styring og integration med Apple TV4. Den nye HomePod-højttaler bliver en af de første med Airplay 2, men også danske højttalerproducenter, herunder Bang & Olufsen, vil støtte op.

Airplay 2 i HomeKit

Apple benyttede gårsdagens WWDC-konference til at præsentere Airplay 2, som er en længe ventet opdatering af den oprindelige Airplay-protokol. Med Airplay 2 følger en række nye muligheder, men systemet blev præsenteret med udgangspunkt i HomeKit.

Det vil konkret sige, at Airplay 2 kan indgå i det ”intelligente hjem”, opsættes til at indgå i ”scener” og interagere med husets andre forbundne enheder. Foruden musik og tv-lyd, vil man kunne lade højttalere afspille lyd fra f.eks. hoveddøren eller hvad man ønsker at opsætte.

Airplay 2 er således en underliggende protokol for trådløs lyd, som udvider Apple HomeKit – altså platformen til det intelligente hjem.Multirum, Apple TV4 & HomePod

En af de vigtigste nyheder i Airplay 2 er understøttelse af multirum. Airplay 2 kan umiddelbart ligne et direkte alternativ til Sonos, men fordi det indbygges på systemniveau i iOS – og integreres med HomeKit og åbnes for udviklere vha. en API – er listen over muligheder alenlang.

Konkret betyder det, at du fra f.eks. iPhone eller iPad kan afspille musik til flere enheder i hjemmet. Systemet sørger selv for, at lyden i højttalerne er synkroniseret. Apple fremhævede også en ”Shared Up Next” funktion, som gør det muligt for flere personer i hjemmet at tilføje sange til en delt playliste.

- ”AirPlay 2 may require a software update to existing speakers or new hardware depending on speaker manufacturer,” skriver Apple.

De nye funktioner i Airplay 2 virker kun med nyere enheder. Nogle højttalere kan tilsyneladende opdateres, mens andre er ikke kompatible. Danske Bang & Olufsen, Libratone og Dynaudio vil støtte op om systemet.

- "Vi er stolte over at være udpeget som strategisk samarbejdspartner, og det understreger, hvor stærkt et globalt brand Bang & Olufsen i dag er. Vi er rigtig optaget af at sikre, at så mange som muligt får adgang til den fulde Bang & Olufsen oplevelse, uagtet teknologisk platform, og samarbejdet betyder, at alle Apple-brugere nu kan afspille musik i en multiroom-opsætning via AirPlay 2" lyder det fra Stefan K. Persson, Executive Vice President hos Bang & Olufsen.

Airplay 2


Apple TV4 er en af enhederne, som kan opdateres til Airplay 2. Tv-boksen kan indgå i multirum, men også agere en slags hub, hvorfra musikken i hjemmet styres på den store skærme, både via fjernbetjeningen og Siri-stemmestyring.

Selskabet siger, at musik kan ”spilles til” Apple TV4, men den kan som bekendt også sende tv-lyd trådløst til højttalere. Her på redaktionen har vi bl.a. brugt Airplay til at forbinde Bang & Olufsen BeoLab-højttalere trådløst til Apple TV. I dag understøtter Airplay-ud på Apple TV4 højest stereo, men noget kunne tyde på, at selskabet med Airplay 2 lægger grundlaget for trådløs surroundlyd via Apple TV.

Airplay 2


Apple præsenterede på gårsdagens WWDC også HomePod, som er en forbunden højttaler til hjemmet og en af de første højttalere baseret på Airplay 2. Hvilken rolle den skal spille i forhold til Apple TV står ikke helt klart, men den lanceres først til december og selskabet siger, at de har meget mere at sige om HomePod senere på året – med al sandsynlighed ved den årlige efterårspræsentation af ny hardware.

Tim Cook sagde ydermere på WWDC, at vi kommer til at høre "meget mere om tvOS senere på året".Flere nyheder

Medie: LG Display øger produktionen af OLED TV-paneler

14 May 2021 |

LG 2021 OLED TV er landet i butikkerne

12 May 2021 |

Hollywood satte langt færre film i produktion sidste år

12 May 2021 |

Status på Ultra HD Blu-ray

11 May 2021 |

LG har skabt ultra-kompakt Eclair soundbar

11 May 2021 |

Test: LG C1 OLED

10 May 2021 |