Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSony A1 OLED er landet i danske butikker - FlatpanelsDK

Sony A1 OLED er landet i danske butikker

04 Jun 2017 | Rasmus Larsen |

Denne og næste uge markerer officiel salgsstart af Sony A1 OLED. Foruden OLED-teknologi har A1 et unikt lydsystem indbygget i selve skærmen samt Android-styresystem. Prisen starter på knap 34.000 kr.

Sony OLED i handlen

Med en startpris på over 30.000 kroner er Sony A1 OLED bestemt ikke for alle. Ikke desto mindre bør du opleve den, når du næste gang er i nærheden af din lokale elektronikbiks. A1 repræsenterer nemlig på flere punkter nytænkning.

Det særprægede design er muliggjort af OLED-teknologi og under overfladen gemmer sig et unikt lydsystem, som Sony har døbt ’Accoustic Surface’. Det sætter selve OLED-panelet i usynlig vibration, så det fungerer som højttaler. Lyden suppleres af en subwoofer på bagerste del af foden.

Sony A1 OLED


Det er ingen hemmelighed, at det er LG.Display, som producerer og leverer skærmpanelet i skærmen, men Sony har alligevel formået at skabe en skærm, der skiller sig ud i konkurrencen med OLED-tv fra LG, Panasonic, Loewe, Philips og andre. A1 OLED bliver en af Sonys topmodeller i år; en titel som den skal dele med ZD9 LCD-serien.

Læs også: Test: Sony A1 OLED

A1 er baseret på Googles ’Android TV’ styresystem, hvilket også indebærer, at Chromecast er indbygget. Sony har netop frigivet Android version 7.0 til bl.a. A1-serien, hvilket introducerer en række nye funktioner. Der findes en dobbelt-tuner i foden, så du vha. en ekstern USB-harddisk kan optage tv-programmer.

Sony A1 OLED


Billedet på det ultratynde panel drives af en ’4K HDR Processor X1 Extreme’ billedmotor. A1 har naturligvis 4K-opløsning og understøtter desuden tre HDR-formater. HDR10 og HLG er aktive nu, mens Dolby Vision tilføjes via en senere opdatering.

Sony Danmark oplyser, at A1 OLED kan opleves nu i 55 og 65” i bl.a. Elgiganten, Sony Center, Power, HiFi-Klubben og andre udvalgte forhandlere landet over. Prisen starter på 33.990 kroner. Der kommer senere på året en 77” udgave.

Pris og forhandlere:
 • 55” Sony A1 OLED
 • 65” Sony A1 OLED • Flere nyheder

  B&O slår et slag for miljøvenlige forbruger-værdier: "Game-changer"

  17 Sep 2021 |

  Disney+ er nu tilgængelig på Panasonic TV fra 2017 og frem

  17 Sep 2021 |

  Analytikere: Disneys armlægning med biograferne er kun på pause

  16 Sep 2021 |

  Samsung Display starter produktion af 90Hz OLED til laptops

  16 Sep 2021 |

  2021 TV Shootout: Sony A90J vinder 'King of 4K TV' – LG ZX er 'King of 8K TV'

  15 Sep 2021 |